שאלה בנוגע לקרנבל

shellyland

New member
שאלה בנוגע לקרנבל

יש לי שאלה שאף אחד לא מצליח לתת לי תשובה עליה, אז חשבתי שאולי אתם: מישהו יודע איך זה שהשנה הקרנבל מתחיל בסוף פברואר ונמשך בתחילת מרץ, במקום שיתחיל בתחילת פברואר, כמו בכל שנה?

גדי שבת

New member
תאריכי הקרנבל אינם קבועים

ומשתנים משנה לשנה. בדרך כלל הקרנבל חל במהלך פברואר, אבל יכול להיות גם בתחילת מרץ. כיצד נקבע התאריך לקרנבל - לא יכול להתחייב על התשובה, אבל נדמה לי שזה הולך כך: הקרנבל נקבע על פי חג הפסחא. 40 יום לפני הפסחא, יש איסור נוצרי על אכילת בשר. לפני שמתחילים ב"תקופה הקשה" הזו, עורכים קרנבל. זה מקור הקרנבל, שהינו חג נוצרי הנחוג בכל העולם הנוצרי. למה התאריך שונה משנה לשנה – מכיוון שהקרנבל נקבע ליום השישי שלפני תחילת ימי ההתנזרות מבשר.

eldarinn

New member
הלוח השנה האחר הזה הוא לא אחר

מהלוח העברי. פסחא הנוצרי נקבע על פי הלוח העברי (!) ולכן השינוי היחסי בתאריך הלועזי. זו הסיבה היחידה למעשה בגללה התעריך זז שהרי במידה ותמיד הקרנבל היה מתחיל X ימים לפני פסחא הרי שהחג היה קבוע. הגורם המשתנה הוא אם כך חג הפסחא ורק בעקבותיו, השינוי בתאריך הקרנבל.

eldarinn

New member
ומכאן גם...

שעל פי הסינכרוניזציה בין הלוח העברי ללועזי, הרי שתאריך מסויים של קרנבל השנה נאמר, יהיה אותו התאריך גם עוד 19, 38, 57 שנה וכו´ שהרי התאריכים - העברי והלועזי - נפגשים כל 19 שנה. זה בדוק

למעלה