שאלה בנוגע לקשר בין חיסון לאוטוזים

שאלה בנוגע לקשר בין חיסון לאוטוזים

אני מקווה שזה בסדר שאני מתפרצת לפורום עם שאלה. האם מישהו יודע אם ישנו מחקר שמגלה מימצאים לגבי הקשר בין החיסון המחומש לבין אוטיזם גם אם החיסון ניתן כשהילד גדול יותר מגיל שנה וכבר הולך ומדבר? אני מאוד מתלבטת אם לחסן את בתי. אני יודעת שאין ממצאים ברורים לגבי הקשר בין החיסון לאוטיזם אבל האם ישנו מחקר שפוסל כל קשר כשהילד כבר בשל יותר? תודה מראש!

razgalili

New member
אין מחקרים בקונצנזוס

אין בכלל מחקרים בקונצנזוס שמראים קשר בין חיסונים לאוטיזם, למרות שיש מספר מחקרים שמצביעים על קשר כזה אף אחד מהמחקרים הללו לא קיבל את הגושפנקה הרשמית של קונצנזוס רחב בקרב החוקרים. מבין המחקרים שמצביעים על קשר בין חיסונים לאוטיזם יש את המחקר הידוע של וויקפילד שמצביע על קשר בין ה MMR לאוטיזם (הMMR הוא חלק מהמחומשת). ילדים מראים סימנים לאוטיזם יחד עם הנסיגה האופינית בין השנה הראשונה לשלישית, והטענה של הרבה הורים שהחיסונים של גיל שנה וחצי היה הקש ששבר את גב הגמל. מעבר לגיל שלוש מקרים של נסיגה לאוטיזם הם מאד מאד נדירים. (אם אני זוכר נכון אחד למאה אלף)

ה MMR

לפחות בארץ, בניתן בפני עצמו. ניתן בגיל שנה ובכיתה א'. המחומשת בארץ ניתנת בגיל חודשיים, ארבע, חצי שנה ובגיל שנה. לאחר מכן, היא נתנת כמרובעת בכיתה ב'. בארץ, למחומשת של גיל הינקות קוראים infanrix ל MMR - Priorix ולמחומשת של כיתה ב' - Boostrix וגם, יום הולדת שמח!

debitz

New member
לבן הגדול שלי- רצו לתת חיסון בבית הספר

החיסון של כיתה ב'. באמת לא אמרו לנו מפורשות איזה חיסון, בהתחלה המורה חשבה שזה רק טטנוס, אחר כך היא אמרה שזה אולי גם שעלת. בכל מקרה, בכיתה א' כן הסכמתי לחיסון. השנה לא (הוא בכיתה ג' אבל בשנה שעברה לא חיסנו אותם). אני החלטתי שאני לא רוצה לחסן אותו בכל מקרה בבית הספר, ואם אני כן אחסן זה יהיה פרטי אצל האחות. אבל- אני לא בטוחה שאני רוצה שהוא יחוסן, קודם כל יש לו בעיות קשב וריכוז ואפילו הבנה חברתית (לימודית הוא עשר אבל טונוס נמוך שפוגע בכתיבה ואולי גם בהתנהלות הספוטיבית שלו שזה בטוח פוגע בדימוי העצמי שלו בין הבנים). הוא גם סבל המון מדלקות אוזניים (כולל שני ניתוחי כפתורים) ועכשיו כשאני חושבת על זה ,הם לא עברו גם בכיתה א' וב', יש לי חשד שיש גם לזה קשר לחיסונים. ושאלה לסיום, לחסן או לא? (שאלת מיליון הדולר הקבועה)

הילד שלי בכיתה א'

ולא חיסנתי אותו הפעם כנגד MMR. הוא חוסן בגיל שנה. החיסון מגיל שנה יעיל ל 90-95 אחוז מהאוכלוסיה. החיסון השני מעלה את היעילות ל 99 אחוז. לא הייתי לוקחת את הסיכון הזה אלו לא היה מחוסן כלל. לגבי ה Boostrix. החלו לתת אותו לפני כשנה או שנתיים, ולכן אולי אי הודאות שהיתה ביחס לילד שלך. בעבר זה היה ה DPT (משולשת) שהיה בבקבוקים רב פעמיים. ה Boostrix מגיע בבקבוקים חד פעמיים. האם לחסן? רק את צריכה להחליט. אני קראתי לא מעט על הנושא. והגעתי להחלטות שלי. אני חושבת שזה משהו שכל הורה צריך להחליט בעצמו.

התכנית שבת עולמית ברשת ב'

עסקה בזה היום. יש קישור להקלטה. בשורה התחתונה: הדעה דומה לזו שנאמרה כאן.

למעלה