שאלה בנוגע לריבה

DM fan

New member
שאלה בנוגע לריבה

אני רוצה להכין ריבת שזיפים אדומים.
והשאלה שלי היא האם ניתן לשים בקערה את השזיפים והסוכר יחד עם הלימון ללילה במקרר, ואז מתקצר זמן הבישול?
עשיתי את זה בריבת תותים ויצאה מצויינת, ואני לא מוצאת ברשת בשום מקום המלצה לעשות את זה עם פירות אחרים
 

bali

New member
מנהל
ההשריה של הפרי בסוכר ממיסה את הסוכר

ומגירה את המיץ מהפרי.
זה יכול לעבוד עם כל פרי. מציעה להוסיף גם מקל קינמון להשרייה ללילה. יוסיף ארומה טובה.
 

DM fan

New member
בסוף ויתרתי על ההשרייה

סתם כי פחדתי שזה לא יעבוד, אבל יצא מצויין! ממש טעים.
רק שיצאה כמות די גדולה... עכשיו צריך לחפש מה לעשות עם כל כך הרבה ריבה
 

bali

New member
מנהל
רעיונות לניצול ריבת שזיפים

קודם כל, ריבה מחזיקה המון זמן בארון מוצל אם היא בצנצנת מעוקרת ולא נפתחה.

חוצמזה יש עוגות כמו לינדזר טורט או חיתוכיות מבצק פריך, ריבה ומעל פירורים של בצק פריך (שטרוייזל) או קצף ביצים ומעליו שטרוייזל.
באלה ריבת שזיפים תלך נהדר. אם את רוצה מתכונים, תגידי.
 
למעלה