שאלה בנוגע לריבית פריים

צדף צדף

New member
שאלה בנוגע לריבית פריים

נניח שאני לוקח היום משכנתא ל-5 שנים צמודה לריבית הפריים וההחזר החודשי הוא 5000 ש"ח, כיצד ישפיע שינוי בריבית הפריים על ההחזר החודשי? נניח שלאחר 12 חודשים ריבית הפריים עולה ברבע אחוז, איך זה ישפיע על ההחזר החודשי?

תשובה

ריבית הפריים עלולה להשתנות כל חודש. כל שינוי בריבית הפריים משנה כלפי מעלה או מטה את ההחזר החודשי. אם הפריים יעלה ההחזר החודשי יעלה בהתאם

צדף צדף

New member
כן, אבל...

ברור שעליית הריבית תגרום לעלייה בהחזר, השאלה היא איך זה מחושב? במסלול צמוד מדד, אם המדד עלה באחוז אז ההחזר בחודש הבא גם יעלה באחוז. הבנתי שבהצמדה לפריים זה לא מחושב ככה, השאלה היא איך זה מחושב? לא הצלחתי למצוא שום הסבר על זה באתרי הבנקים.

תשובה

צדף, אתה צודק. ההשפעה של עליה בריבית לא דומה לעלייה במדד. מה שקורה בפריים הוא שביום השינוי לוקחים את יתרת ההלוואה לאותו יום ובונים לוח תשלומים חדש (שפיצר) לפי היתרה, הריבית, ויתרת התקופה.

צדף צדף

New member
עוד שאלה

תודה על התשובה, רק עוד הבהרה, באחד הבנקים נתנו לי הסבר קצר, אבל אני לא בטוח שהבנתי אותו נכון. לפי מה שהבנתי, אם הריבית עולה בשיעור מסויים (נניח, חצי אחוז), אז ההחזר החודשי יעלה מעתה ואילך בחצי אחוז חלקי 12 (כי החצי אחוז הוא שנתי). האם הבנתי נכון?

תשובה

זה כמו להגיד שאם אתה לוקח משכנתא בריבית של 6%, אז אתה משלם רק חצי אחוז לחודש. השיטה היא כמו שכתבתי לעיל. תעשה דבר פשוט, תיכנס לאתר של בנק למשכנתאות (למשל, טפחות), יש שם מחשבון. תכניס נתונים של הלוואה ותשנה את הריבית ברבע אחוז, חצי אחוז וכו' וזה יראה לך את ההשפעה של שינוי בריבית הפריים.

תשובה

מסלול פריים הוא מסלול לא צמוד מדד. לדוגמא לסכום של 100000 ש"ח ל 5 שנים בפריים מינוס חצי אתה תשלם היום 1887 ש"ח ואם הפריים יעלה ברבע אחוז אתה תשלם על סכום זה 1899 ש"ח.

למעלה