שאלה בנוגע לריחות לחכמות וחכמי הפורום

r i n i

New member
שאלה בנוגע לריחות לחכמות וחכמי הפורום

האם יש קשר להעדפה או סלידה לריחות מסויימים?
באופן אישי אני סולדת מריחות לימוניים.
אני אוהבת את הלימון עצמו, את הטעם שלו והריח הטבעי שלו.
למעט קרטיב לימון (או לימונענע) אני לא אוהבת עוגות לימון, וופלים לימון וכנ"ל גם לגבי שתיה.
מיץ לימון מהול במים או לימונדה - נהדר.
לואיזה / מליסה / לימונית - חס וחלילה!
ריחות לימוניים במבערים גורמים לי אי נוחות.

וכעת - האם יש סיבה לאי אהבת ריח / טעם מסויים או שמדובר ממש במשהו אישי שלא אומר כלום על האדם.

* אני רפלקסולוגית בכירה שעוסקת בתחום בעיקר בהתנדבות קבועה בבית חולים והשאלה הזו סתם מעניינת אותי.
**אני מנהלת פורום "הורים לחיילים" כאן בפרדס

יש כמה אופציות

1. יתכן ואת רגישה ללימון שעבר עיבוד (חימום/מיצוי/אחר) ולכן זו התחושה.
2. סביר להניח שבוופל לימון- אין לימון ( לא בדקתי, אבל בכל מקרה אלו ופלים שנויים במחלוקת),
לכן יתכן שיש לך בזיכרון לא מודע הקשר לא טוב של ריח הלימון המעובד:
אולי כשהיית חולה הביאו לך ופל לימון והיום הריח מזכיר את המחלה,
אולי אמא שלך הכינה עוגת לימון באותו יום בו היא גם צעקה עליך וכן הלאה...
3. בטיפול אפשר לבדוק מהי התחושה שמעורר בך הריח, לעקוב אחריה ולפעמים להבין את מקורה או אף לפתור אותה.

0 אור 0

New member
יש משמעות

הי,
ברוכה הבאה לכאן
בארומתרפיה יש שני ערוצים מרכזיים להתאמת הטיפול:
1. התאמה של השמנים על פי אבחון וידע על תכונות השמנים, בין אם ברמת הפיזי או אנרגטי
2. על פי בחירה של המטופל , לפי תגובתו לריח
התגובה שלך לריח טהור נובעת ממקום מאד עמוק בתוכך, מהחיבור בין התדר של הריח לתדר שלו את זקוקה ומשלים את הצרכים שלך,
בנוסף, ברמה הפיזית, חוש הריח הוא חוש שמגן עלינו , וככזה כדאי להקשיב לו, אנחנו נמשכים לריח שטוב לנו , אנחנו דוחים ריח שאינו טוב לנו,
והעקרונות האלו הם עקרונות שמשמעותיים יותר מאשר הרמה השטחית של ידע מילולי שבה נכתבים ספרי הלימוד שלנו לגבי שמנים.
כרפלקסולוגית את ודאי מכירה את הסיטואציה שאת מתכננת טיפול בקפידה , ובסופו של דבר הידיים (האינטואיציה שלך) מובילות אותך למקום אחר , ובדיעבד את מנתחת ומגלה שזה היה המקום המדויק ביותר.
כך גם לגבי התגובה שלך לריחות - יש לה חשיבות גם אם אין לנו מילים לדייק ולהבין מדוע אני משוגעת על הריחות הלימוניים ואת דוחה אותם, מדוע אני לא סובלת פצ'ולי ווניל שזהו אחד הצירופים הארומטיים הפופולאריים ביותר.
וחוץ מזה, כמובן כפי שכתבה לילך, כשמדובר בריחות סינטטיים של תמציות מבער, אז הדחיה מהריח יכולה להיות מתוך זיהוי שזהו אינו הריח המדויק והנכון
&nbsp

יעל ND

New member
ריחות

בארומתרפיה עושים אבחון די נרחב (טראומות ילדות וכו') לפי העדפות ו/או דחיות מריחות שונות. לומדים את זה בקורס ארומתרפיה.

למעלה