שאלה בנוגע לרפיטרים ועמידות בחום

redrider

New member
שאלה בנוגע לרפיטרים ועמידות בחום

במסגרת עבודתי יצא לי להתקין ללקוחות מכשירי רפיטר בקונפיגורציות שונות.
באחד המקרים התקנתי מכשיר אשר מעביר אות של ראוטר של הוט (הצפנת WEP) דרך כבל למערכת אנרגיה סולארית. הרפיטר עבד שלושה ימים ונדם. המקום חם, חם מאוד (אזור עמק החולה) ועל כן יש לי חשד שהרפיטר שנועד לעבוד בטמפרטורה של עד 40 מעלות פשוט לא עמד בזה. נתקלתם בבעיה כזאת? מה הפתרון? בדקתי הגדרות של כמה מותגים בתחום ובכולם המגבלה היא 40 מעלות.

rafid1

Active member
מנהל
לא נראה לי שיש פתרון בציוד ביתי. כמובן צינון....

או ניסוי ותהייה.... אולי יש צדיק בסדום...

cheif

Member
מנהל
REPEATER OUTDOOR

אתה צריך REPEATER שמיועד לסביבה "קשה". הפתרון הוא ללכת על AP שמיועד להתקנה חיצונית - הם יותר יקרים אבל יותר עמידים.

cheif

Member
מנהל
זו אפשרות אבל...

1. אתה צריך מקור מתח של 12V בשביל ה-TEC - מה שאומר ספק כוח נוסף וקצת התעסקות.
2. אם אתה מחבר את ה-TEC לספק 12V הייתי כבר מוסיף מאוור סטנדרטי של PC (120מ"מ יספיק) כך שיוסיף משב אוויר על ה-AP.

SysAdmin1

New member
הרכיב שמצאת, זה בסך הכל לוח של דיודות פלטייה, והוא...

הרכיב שמצאת, זה בסך הכל לוח של דיודות פלטייה, והוא לא יכול לעזור לך לבעייה שלך, כי הוא משמש לדברים אחרים לגמרי ועוד בשלב של תכנון המוצר והמארז שלו, ומצריך שילוב שלו עם גופי קירור מתאימים והספקת מתח מתאים.
לפי איך שתיארת את המשימה שלך, אז המוצר שאתה צריך, זה בכלל לא repeater , אלה שזה אמור להיות Access Point Client שמיועד להתקנה חיצונית ותוכנן מראש לשימוש באקלים ישראלי. יש אינספור מוצרים כאלה ושום אילתורים וקומבינות לא יעזרו לך במקום התקנת מוצר מתאים. רוב המוצרים האלה מגיעים כבר עם האנטנות הכיווניות שגם יתנו לך חיבור אמין ורציף וקליטת אות מספיקה.
למשל מוצר בשם AG-HP-2G16 של Ubiquiti , שמכירו פחות מ 300ש''ח כולל גם את האנטנה הכיוונית המתאימה והוא כבר תוכנן ומיועד לעבודה בטמפרטורות בין -30 ל +75 מעלות C , דבר שמספיק לכל השימושים האפשריים וגם צריך להבין שמוצר כזה גם מוגן UV בניגוד לציוד ביתי. גם ההזנת מתח של המוצר, היא דרך כבל רשת ולא מצריכה סיבוכים מיותרים. צירפתי את המפרט של המוצר ותמונות שלו.
https://www.ubnt.com/downloads/datasheets/airgridm/airGrid_HP.pdf

cheif

Member
מנהל
אתה טועה לגבי ה-TEC

פלטת TEC מייצרת קירור אקטיבי ומורידה את הטמפרטורה של המעבד. בעקרון זהו גוף קירור אקטיבי, יחסית יעיל, אך כאמור דורש קצת התעסקות עם ספק 12V וכפי שכתבתי, רצוי גם מאורר להסעת החום.

SysAdmin1

New member
אותה פלטת TEC , כמו שכבר כתבתי, היא בסך הכל..

אותה פלטת TEC , כמו שכבר כתבתי, היא בסך הכל מערך של דיודות פלטייה, שברגע ומקבלת מתח נדרש, כמו כל מערך של דיודות פלטייה, צד אחת שלה מתחמם והצד השני מתקרר בהתאמה. רכיב כזה, כמו שכבר כתבתי יכול לשמש בשלב של פיתוח המוצר ואינטגרצייה של המארז שלו, אבל לא לאילתורים במוצרים מוגמרים.

d70

Well-known member
האם יש אפשרות לשים את הרפיטר במקום ממוזג ולהאריך את הכבל?
אם לא תאלץ לחפש ריפיטרים/ראוטרים מוקשחים או תעשייתים.עלול להיות יקר.

למעלה