שאלה בנוגע לשבת חתן

coca0007

New member
שאלה בנוגע לשבת חתן

שלום, אני וחברי נישאים ב 28.09.08 יום ראשון אנחנו רוצים לקיים שבת חתן כהלכה הבעיה שאנחנו טסים לירח דבש ביום שישי שאחרי החתונה (לתקופה של 3 שבועות), כך ששבת אחרי חופה לא נהיה בארץ. ומכיוון שאנו רוצים לעשות את השבת חתן כהלכה ,אודה לכם אם תנחו אותי ? 1.האם בעלי לעתיד יכול בבית כנסת בחו"ל לעלות לתורה בשבת כחתן ? 3.האם ניתן לבצע ביום שישי בבוקר לפני טיסה ? 2. ההורים מאוד רוצים גם לחגוג שבת חתן (יחד עם מסעדה בחוץ) עם עלייה לתורה כחתן העניין הוא הוריו של החתן רוצים לעשות את העליה לתורה את ה "שבת חתן" ביום שבת יום לפני החופה (אביו של בעלי לעתיד הוא ספרדי), אנ שמעתי שזה אסור , שאם כבר אז רק אחרי החופה אפילו אחרי הירח דבש. אודה לעזרתכם , מה אפשר לעשות כדי שההורים ירגעו ואנחנו (בעלי לעתיד ) יקבל את 7 הברכות. תודה

pembencipolisi

New member
צטוט : "אנ[י] שמעתי שזה אסור" , מי הפחיד/ה

אותך ? מנהג ספרד : שבת חתן לאחר החתונה , מנהג אשכנז : שבת חתן לפני החתונה.

faridi

New member
נדמה לי שגם אצל העירקים עולים לפני החופה

אך זה באמת לא עקרוני. נכון שמנהג ישראל -תורה הוא, אך בשביל השלום ניתן גם לוותר על מורשת מסויימת. מזל טוב!

תשובה לשבת חתן

לו רק ידעתם עד כמה ההורים מאושרים ב"שבת חתן" הייתם מאד מתאמצים לעשות שבת חתן כרצונם

תשובה לשבת חתן

לו רק ידעתם עד כמה ההורים מאושרים ב"שבת חתן" הייתם מאד מתאמצים לעשות שבת חתן כרצונם

מכיוון שמדובר במנהג

לא במצווה או איסור או יהרג ובל יעבור כיבוד אב ואם מעל הכל!!!!! מזל טוב הרבה אושר ועושר (עושר במובן הרוחני..כוונתי) תדעו שפע ואהבה בנישואיכם לא תדעו מחסור אך זיכרו: מי שנותן מקבל.... והרבה אהבה ותהנו בירח הדבש.... (ובנישואין מעורבים..תעשו לפי מה שלבכם אומר לכם) ברכת האם הגדולה..תהא שורה על בייתכם..אהבה חסד ושפע!

למעלה