שאלה בנוגע לשום

נהורית1

New member
שאלה בנוגע לשום


בוקר טוב.

לאחרונה שמעתי שהשום המגיע מסין אינו בריא
במיוחד מכיוון שהוא עובר תהליכים בגדילה שנותנים
לשום את המראה היפה והנקי, אבל מורידים ממנו
תכונות המאפיינות שום. האם זה נכון?

ומה בנוגע לשום המגיע מרוסק ומוכן בקופסאות?
האם נשאר בו משהו 'מהשומיות' ?

תודה לתשובה
.
 
לעולם לא נדע את התשובה

אני מתחילה לחשוב שיש דברים בגו.
לא שמעתי על כך עד לרגע זה.....
 

נהורית1

New member
'שומיות' זה לא רק טעם וריח.

התכוונתי לכל התכונות הבריאותיות של השום.

סביר להניח, לפי ההגיון שלי, שאם פרי או ירק
עוברים איזה תהליך במהלך גידולם, או במהלך
ייצור הפרי למיץ או לכיבוש, הרי הירק מאבד את
מיטב הויטמינים והמינרלים.
 

אילנית12

New member
אני גם שמעתי לכן קונה שום ישראלי

יש בחבילות ויש בתפוזרת.
לא קונה מרוסק חושבת שאין בו כבר ערכים תזונתיים.
 
זה בדוק?

איפה שמעת?
לפעמים שמועות כאלו נועדו להפחיד צרכנים לקנות מוצרים אחרים/מקומיים.
חיפשתי מידע ומה שמצאתי בעיתון באנגלית היה שפה ושם היו דחיות של יבוא בגלל חומרים אסורים אבל ההמלצה היא לקנות אם אין אזהרה ספציפית.
אני לא חושבת שיש דרכי גידול שימנעו מהשום את סגולותיו, אם הייתי חוששת ממשהו זה משימוש בריסוסים וחומרים אסורים (וזה, כידוע מאוד נפוץ גם בייצור/גידול בארץ). באופן כללי אם זה מריח כמו שום וטעים כמו שום ואין אזהרה על חומר אסור...מבחינתי זה שום.
 

אילנית12

New member
זה פורסם בעבר בכמה פורומים

לא רק בתפוז.לא זוכרת אבל דיברו על זה.
אני גם דגים קפואים לא קונה של סין
לאחר מה שראיתי בתכנית כלבוטק.
 

z o e 2 7

New member
לא שמעתי על זה..

אם מישהו מוצא הוכחות כלשהן או תחקיר על כך - נשמח לראות.
 
למעלה