שאלה בנוגע לשושן צחור ולורדים

שאלה בנוגע לשושן צחור ולורדים

היי לכולם, רציתי להתייעץ אתכם במשהו: כשהשושן הצחור והורדים שקניתי נפתחו, בקצוות של עלי הכותרת הם הצהיבו. למה זה קורה ואיך אפשר למנוע את זה?? אציין ששמתי את השושן, בשביל הפתיחה המהירה במים חמים (לא רותחים) עם סוכר, ואת הורדים פשוט במים, כשפתחתי את הגומיה ונתתי להם "לנשום". למה בכל זאת זה קרה?
 

בועז בר

New member
ב-ורדים זו בד"כ פטריית הבוטריטיס,

בשושן אני לא בטוח אם זו אותה פטריה או נגע אחר, אבל אפשר לזהות כבר על הפעמון הסגור נקודות כהות שיהפכו לכתמים על הפרח הפתוח. בשושן זה דבק בזמן הגידול או באכסון ממושך במקרר, פשוט צריך לשים לטריות ושלמות הפרח כשקונים אותו. ב-ורדים אין הרבה מה לעשות. לקנות פרח נקי, ואם הנגע בעלים החיצוניים, פשוט לקלף אותם. יש זני ורדים מסוימים שתמיד תהיה עליהם את הפטריה ומספיק פגיעה מכנית (כמו מעיכה בחבילה) או לחות מרובה כדי שהבוטריטיס יתפשט על הפרח. אם זה בקצוות של עלי הכותרת, אפשר כאמור לתלוש את העלה או רק את הקצה הנגוע, אבל אם זה בבסיס הפרח, בחיבור עם הגבעול, עדיף לא לקנות את הפרח כי הוא ירקב מהר ויפול. בכל מקרה, אין קשר בין הנגעים האלה לבין השריית הפרח במים חמים, כמובן בתנאי שהוא לא ארוז בצלופן שמעבה את אדי המים ומרטיב את הפרחים. אגב 1: אותה פטריית בוטריטיס שמשמידה ורדים, נחשבת פטריה אצילה בתעשיית ה...יין וריבוי מבוקר שלה משביח יינות מסויימים. אגב 2: על הבלבול בשפה העברית בין ורד ושושן.
 
למעלה