שאלה בנוגע לשיטת האינדוקציה

שאלה בנוגע לשיטת האינדוקציה

השיטה שלפיה מוכיחים אינדוקציה בתיכון היא שיטת האינדוקציה המתמטית השלמה . האם יש עוד שיטות ???

אמנם הודעה ישנה אבל

אני לא זוכר בדיוק מה מלמדים בתיכון אבל אינדוקציה שלמה היא לא בדיוק אינדוקציה - היא פשוט בדיקה על כל האפשרויות הקיימות למשל אם יש לנו 2 זוגות נעלים ורוצים להוכיח ששתיהן חומות - הסתכלנו על הזוג הראשון - הוא חום!! יופי נסתכל על השני - גם הוא חום יופי פעמיים!!! כל הנעלים חומות משל כמובן שזה יראה טיפשי אבל יש לזה שימושים למשל באלגברה בוליאנית (0011101010101)

אז לא הבנתי מה רצית להגיד

מצד אחד אמרת שאינדוקציה של תיכון היא לא ממש אינדוקציה ומצד שני אתה אומר שכן . אז?????

mccartney

New member
הבהרה

ישנם 2 סוגי אנינדוקיה: 1) חלקית - יש הוכחה עבור מקרי בסיס, הנחה, וצעד אינדוקציה. זו האינדוקציה בה משתמשים בתיכון. 2) אינדוקציה שלמה - מעבר על כל המקרים ובדיקת נכונות ההנחה. אפשר לבצע אינדוקציה כזו רק כאשר מספר המקרים הוא סופי. ואכן, יש לזה שימוש באלגברה בוליאנית.

מעניין כי...

דווקא בספר של בני גורן שאנחנו לומדים לפיו כתוב שאנחנו לומדים את האינדוקציה השלמה ולא את החלקית . שלבי האינדוקציה שאנחנו עושים: בדיקה עבור n=1 הנחה שn=k הוכחה שהטענה נכונה עבור n=k+1

אז מה?

אם זכרוני לא מטעה אותי - זאת לא הטעות היחידה אצל בני בכל מקרה מאחר ולא למדתי אידוקציה בתיכון (הים קרא לי) אז לפי 4 קורסים בערך ההגדרות הן כמו שכתבתי.

למעלה