שאלה בנוגע לשינוי בתוכנית הבינוי

micro1

New member
שאלה בנוגע לשינוי בתוכנית הבינוי

שלום, לפני כשנה רכשתי מגרש בהרחבה במושב בצפון הארץ. תוכנית הבינוי שהוגדרה להרחבה מגדירה כי במגרש שלי יבנה בית דו-מפלסי עם 9 מדרגות בתוך הבית בין מפלס למפלס. התוכנית שלי היא לבנות בית במפלס אחד לכן לצורך מימוש התוכנית שלי הגשתי בקשה לשינוי תוכנית הבינוי בה ביקשתי לבנות בית במפלס אחד תוך התחשבות בתשתיות הקיימות. לשמחתי , התוכנית אושרה אך נאמר לי כי :"לפחות במרחק 5 מטר מהדרך לשמור על מפלס מתוכנן בתוכנית הבינוי. אין לשנות במפלסי קירות פיתוח.שטח התומכים בחזית המגרש." הבעיה מתחילה כאן. במקור מוגדר קו בניין לארבעה מטר מהחזית ושלושה מטר מצידי המגרש וחלקו האחורי. למעשה יש כאן פגיעה בגובה אחוזי הבניה שאני יכול לבנות על המגרש. האם מותר לוועדה להחליט החלטה שכזו? מה עלי לעשות? למי פונים הלאה במידה והם מתעקשים על החלטה זו? תודה

ענתש

New member
אתה צריך יעוץ מקצועי.

ממליצה לפנות לעו"ד. תנסה לשאול גם בפורום המקצועי של שיפוץ ובניה.

בינא

Member
שינוי בתוכנית הבינוי - פגיעה בסביבה

לא ברור בכלל מדוע היהודי חייב ללכת עם הראש בקיר. רכשת מגרש עם תוכנית בינוי. הרעיון של תוכנית בינוי הוא לקבל אחידות בגבהים של היחידות בהרחבה. באתה עם בקשה מנוגדת לתוכנית הבינוי ואתה מקבל תשובה שהם מוכנים לבוא לקראתך, אבל בלי שתהרוס את תוכנית הבינוי, אותה הגה אדריכל בנין ערים. לצורך שמירה על עקרונות תוכנית הבינוי מבקשים ממך לא לשנות את תוכניות הפתוח על גבהיהם ובעיקר לא לשנות את גובה הקיר בחזית המגרש, שזה אומר, אל תבנה קיר גבוה ותמלא אדמה בגובה של 1.5 מ' (9 מדרגות= חצי קומה), למפלס האחד של הבית שלך. בנוסף, תתרחק בבקשה עוד 1 מ' פנימה, כדי להבטיח שהעובדה שאתה בונה במפלס אחד, גבוה ב1.5 מ' מהשכנים שלך, לא תבלוט כמו ירח באמצע הלילה. מה לא בסדר בדרישות שלהם? מדוע אתה לא מבין שכאשר קנית קרקע בהרחבה של מושב עם תוכנית בינוי שכבר התקבלה, תצטרך "לישר קו" עם התוכנית? אתה לא מפסיד אחוזי בניה, פשוט אומרים לך - "קח את המפלס שלך 1 מ' אחורה מהדרך". מה לא בסדר בזה? לועדה מותר להחליט מה שהיא רוצה, הרי הם החליטו על תוכנית הבינוי. שום עו"ד לא יעזור כאן, אבל לבטח הוא ישמח לקחת לך כסף שעליך להשקיע בבית שלך. חבל על הזמן - או ש"תתישר" לפי מה שקבעה הועדה, או שתתפשר ותבנה בכל זאת 2 מפלסים (מניסיון - זה בכלל לא נורא ואפילו מעניין ונוח), או שתמכור לאחר שמוכן לבנות לפי תוכנית הבינוי ותמצא קרקע במקום אחר בו תוכל לבנות מפלס אחד...

ענתש

New member
אפשר לשאול מה זו תוכנית בינוי ?

למה אצלי אין כזו ? כלומר, יש תב"ע אבל אין תיאור מפורט של מה בדיוק בדיוק אני צריכה לבנות (סטייל "שני מפלסים עם 9 מדרגות).

בינא

Member
תוכנית בינוי - מה זה?

תוכנית בינוי היא תוכנית שעשה אדריכל בנין עיר, כזה שמתמחה בתכנון שכונות וערים שלמות, ונכנס לכל הפרטים של איך תראה השכונה, כולל, קירות חיזת הרחוב, מסתורי פחי האשפה, תאורת רחוב, הגינון הציבורי, ספסלים, מדרכות כולל מאיזה סוג אבן יבוצעו, באיזה רוחב ובאיזו צורה, סוג ציפוי קירות חזית הרחוב של הבתים, מיקומי חניות, מיקומי תחנות טרנספורמציה של חברת חשמל, גובה וצורה של הפילרים לחשמל/בזק/כבלים/תקשורת, מיקום הדירנטים של מכבי אש, גבהים של כל דבר וכל פרט שקשור באיך תראה השכונה, כולל מרחקי בתים מגבול המגרשים וגבה יחסי לגבול. כשיש תוכנית בינוי ששומרים עליה, השכונה נראית 1,000,000 $ וערך הבתים בשכונה עולה עקב כך, בניגוד לפרוייקטים של בני ביתך, בהם כל אדריכל מנסה לבנות מונומנט יותר מכוער ומוחצן מהשני ובועדה המאשרת יושבים לוקחי "שלמונים" או סתם סתומים שלא מבינים כלום. תוכנית בינוי טובה תתחשב גם במעבר ילדים ברחוב, בחניות, במיקום מגרשי משחקים, גנים, גנים ציבוריים, מיקום עצים לצל ועוד ועוד. בקיסריה למשל יש תוכנית בינוי, אבל שם זו "לא חוכמה" כי המגרשים ענקיים. ברעננה יש שכונות עם תוכנית בינוי, די מוצלחות וגם בהוד השרון.

ענתש

New member
../images/Emo178.gif ברוך השם שאני קניתי שטח

במועצה עם לוקחי שלמונים וסתומים. ככה אני יכולה לבנות מה שבא לי

Rשף

New member
בקיסריה אין תוכנית בנוי

סע לטייל בקיסריה ונסה למצוא אחידות אני מבטיח שלא תמצא, אני גם לא בטוח שחצאי דונם עונים להגדרה ענקיים ויש לא מעט כאלה, הדבר היחיד שיש הוא צורך באישור של ועדה אדריכלית של החברה לפיתוח קיסריה, מעשית מדובר בעמידה בתב"ע ובתוספות קטנות

nanad

New member
אצלנו יש

רעפים, יחסי וגדלי פתחים, מס חזיתות, חומרים, צבעים, גימורים. כמעט אין משהו שלא מוגדר שם... אני מקווה שהשכונה באמת תצא יפה. עם המגבלות אפשר להסתדר אבל ממש אי אפשר לבנות מה שרוצים.

למעלה