שאלה בנוגע לשכר

• פותח הנושא feshl
  • פורסם בתאריך

feshl

New member
שאלה בנוגע לשכר

אני עובדת במוסדות חינוך בקרן שהיא כמו חברת כוח אדם של העיריה. תשלום המשכורת הוא מהקרן ע"פ מס' השעות שעבדתי בפועל (ללא תשלום על חופשות וכד'). כיום עקב המצב הביטחוני, מוסדות החינוך לא עובדים וגם אני לא עובדת. האם אני זכאית לשכר? ואם כן, ממי? האם אני זכאית לפיצויים כלשהם עקב העובדה שאינני עובדת בגלל המצב הביטחוני?

ענת oz

New member
פיצויים

שלום רב, הסוגיה נבחנת ומלובנת בימים אלו על ידי הממשלה,ארגוני העובדים וארגוני המעסיקים , הנושא עדיין לא הוכרע. אנו מודעים לבעיה הקיימת גם לעובדים וגם למעסיקים. החוק היבש אינו מחייב מעסיק לשלם שכר לעובד שלא הגיע לעבודה במצב חירום, ועל כן ההנחיה היא לצאת לעבודה, זאת להוציא מקומות עבודה שנאסרה עבודה לפי הוראות פיקוד העורף. עם זאת ניתן ללמוד מן העבר: במלחמת לבנון שערכה 6 שבועות בהם הפעילות במקומות העבודה הייתה מושבתת גובש הסדר בין הממשלה, ההסתדרות וארגוני המעסיקים אשר חייב את המעסיקים לשלם שכר לעובדים שנעדרו מעבודה עקב הנחיה של פיקוד העורף,שלא להגיע למקומות העבודה והמעסיקים קיבלו החזר על תשלום השכר ממס רכוש. במלחמת המפרץ הייתה היעדרות של מספר ימים שלגביה היו הסדרים פנים מפעליים של תשלום שכר וזקיפת היעדרות על חשבון חופשה. סגנית הממונה הראשי,עו"ד רבקה ורבנר מוסיפה: ככלל הנחיה הינה להגיע למקומות העבודה, זאת להוציא מקומות העבודה שלגביהם ניתנו הנחיות פיקוד העורף שלא להגיע. למידע נוסף תוכלי לפנות למוקד משרד התעשיה, המסחר והתעשיה: טלפון רב קווי - משרד התמ"ת, ירושלים: 1-800-802-100 בימים א-ה בין השעות 8:00-19:00 טלפון רב קווי - מחוז באר שבע והדרום: 1-800-200-702 בימים א-ה בין השעות 8:00-17:00 דוא"ל: [email protected] בנוסף, ביום רביעי, 7.1.09, בין השעות 10:00 ל-12:00, תתארח בפורום עוז עו"ד רבקה ורבנר, סגנית הממונה על יחסי עבודה במשרד התמ"ת ותענה על שאלותיכם בנושא יחסי עבודה עקב מצב החירום. בברכה, ענת, אתר עוז

למעלה