שאלה בנוגע לשלבי התפתחות ועיוורון צבעים.

SaTLaN32

New member
שאלה בנוגע לשלבי התפתחות ועיוורון צבעים.

אהלן העולל כבר בן שנה ושמונה אוטוטו, מדבר יפה מבין הכל. אנחנו חושדים שיש לו בעיית עיוורון צבעים. כשאנחנו במקשים ממנו ריבוע כחול, הוא יעבור ריבוע ריבוע לא לפי הצבעים, וכו.. גם כששואלים אותו איזה צבע זה, הכל אדום. השאלה היא אם אנחנו ממהרים או שכבר אשר לאבחן פה איזו בעיה? אשמח לקבל תשובה מהירה. מוטי

akavishon

New member
אני לא מומחה, אבל יש לכם עוד זמן להיכנס ללחץ

אצלנו הקטן, עד גיל שנתיים וחצי - שלוש היה מתבלבל תמיד בין כחול לירוק. זה עבר לו. קחו את הזמן ותנו לו ללמוד את הצבעים בקצב שלו.

מחשבות

New member
מוקדם ביותר. אני מכיר ילדה שגם בגיל

5 עוד לא ממש ידעה לתת חפץ בצבע אותו התבקשה לתת. בכל מקרה, גם אם זה לא המקרה, את המידע הזה יש לדרוש ולקבל מטיפת חלב.

Master Stav

New member
take your time

הגור הקטן בן שנה ו10 חודשים .....ומבלבל חופשי בין צבעים אז מה .... זכורה לי פגישה סוערת בטיפת חלב : האחות לאחר בדיקה של כול מיני מיומניות : הוא קצת מפגר .... אני ( לא נותן לה להמשיך את המשפט ) אמא שלך מפגרת ( אורז אתה דברים ואת הגור ויוצא מהמקום ) שוחחתי אחר כך עם מנהלת הסניף שהתנצלםה מעומק ליבה, ואני מצטט : היא אחות הדור הישן יש לה פרמטרים של גדילה ותיפקוד שמי שלא עובר אותם זה ...ובכן לא בסדר , הרפואה המודרנית גורסת שלכל ילד יש את הקצב שלו ועד גיל שנתיים וחצי כולם פחות או יותר מגיעים לאותה ישורת מי יורת ומי פחות .... אין לך מה לדאוג.... לא דאגתי רק עיצבן אותי צורת ההתבטאות של הבורה הזו . בקיצקץ ....
TAKE YOUR TIME EVERY THING IS GOOD

hirshfe

New member
אני בכלל חושב שיפת חלב זה אסון

הילד צריך לעמוד במיליון עקומות. רק עכשיו הייתי עם נדב והוא לא ספר כמו שצריך. הילד יושב משוחח איתה ברמה מעל לגילו ובספירה צוחק עלייה ומבלב בכוונה ספרות. אני אומר לה שהוא צוחק והוא יודע לסיפור אז היא מבטלת אותי

akavishon

New member
לא הייתי ממהר לשלול את טיפת חלב

יש הרבה מה לשפר, ואל תשכח שלא כל ההורים הם כמונו (גם לא כל האמהות) ובהחלט אחיות טיפת חלב כן יכולות לעלות על בעיות אמיתיות. ברור, שצריך לקחת הכל בערבון מוגבל ואתה בתור הורה מכיר את הילד שלך ואת היכולות שלו אז אתה יכול להיות רגוע שהוא מבלבל בין הספרות. אני זוכר שהבת שלי היתה בת 3 ועברה את בדיקת ההתפתחות, היא טענה באחד הצבעים, אבל כשהיא התבקשה לספור עד עשר, היא התחילה לספור באנגלית...

SaTLaN32

New member
תודה רבה.

בכלל בטיפת חלב הוא משחק אותה.. היינו לפני כשבועיים לבדיקת התפתחות וחיסון, הילד מדבר כל כך יפה אבל שם, זה וזה וזה וזה וזה וזה אין מילים יותר. אבל הוא מתפתח יפה. תודה מוטי

כחלחל

New member
מה אומר רופא העיניים

הצדיק שלנו קיבל משקפיים כבר בגיל 11 חודש. רוצה לומר שבכל קופת חולים יש רופאי עיניים ואפטומטריסטים המתמחים בילדים ובתינוקות , נא ללכת ולבדוק. לגבי מבחני צבע ביתיים בגיל כזה הייתי משחק בלהשוות צורות בכל מיני צבעים , ומבקש ממנו להראות לי ש"זה כמו זה" או "איפה עוד אחד בצבע כזה" ו"תשים אחד על השני לפי הצבע" ולא לקרוא לצבע בשמו. יתכן שמדובר בסתם בלבול בדיבור שמכניס אותכם ללחץ.

חנול

New member
איך אמרה הגננת שלנו-"כל שנה יש לנו אמא כמוך"

כשהודעתי לה חגיגית שהילי כנראה עיוורת צבעים ומודיעה על כל דבר שהוא "בצבע אדום". לוקח זמן עד שלומדים צבעים, זה למדנו אחרי ההבנה שטייסת היא כבר לא תהיה... היום בגיל שנתיים ו-10, יודעת כמעט את כל הצבעים, ועדיין לא מדייקת לפעמים. מצד שני, היה איתה ילד בגילה בגן שכבר זיהה ורוד (גוון להבדיל מצבע) כשהיא עברה להודיע לנו שהכל "בצבע ירוק". אתה פשוט יכול לדעת לפי הילד, איזה צבע למדו השבוע בגן...זה הכל. הוא עוד ידע צבעים. אל פחד. מקסימום-להיות עיוור צבעים זו אחת המכות הקטנות שאני יכולה לחשוב עליהם. בבחינת- "שזו תהיה הבעיה הכי גדולה שלו"...

למעלה