שאלה בנוגע לשמירת הריון

fialka3

New member
שאלה בנוגע לשמירת הריון

שלום לכולן
ניסיתי לשאול בפורום הריון אבל בנתיים לא קיבלתי תשובות, אז אולי מישהי פה יודעת.
אני בהריון תאומים שבוע 28 + ומרגישה שאני אצטרך להפסיק לעבוד בקרוב בגלל שזה ממש כבד לי כבר. אני לא רוצה לצאת לשמירת הריון אלא להשתמש בימי מחלה כי מסכורת שלי גבוה יותר מתיקרת תשלום ביטוח לאומי וזה חשוב לי כי אני יחידנית. מבחינת רופאה שלי אין שום בעיה לתת לי אישור מחלה עד הלידה. שאלה שלי האם זה מקובל מבחינת המעסיק או שהוא יפסיק לשלם לי אחרי 30 ימי מחלה רצופים כי אני זקאית לשמירה?

אמאנחל

Member
מנהל
תבדקי טוב טוב

נדמה לי שהימים שאת לוקחת לפני הלידה יורדים מהימים של חופשת לידה שאת יכולה קחת אחרי הלידה. אבל אני לא בטוחה.

ושיקול נוסף הוא שתרצי את ימי המחלה שלך לזכותך כאשר הילדים יהיו חולים.

fialka3

New member
חופשת לידה ניתן לקחת רק שבע שבעות לפני תאריך משוער

אז לפני שבוע 33 אף אחד לא יקח לי שום דבר מחופשת לידה, זה בטוח. אני בטוח אלד הרבה לפני התאריך, כי זה תאומים, אז מזה אני לא מפחדת
לגבי ימי מחלה - יש לי הרבה מאד - סביב 100, אז זה בסדר

אם את במקרה מורה אז שימי לב שכל יום מחלה בפועל מוריד 2 ימי

מחלה מהמאגר, יום עבודה של מורה נחשב ל 4 שעות... מכאן שעל כל יום עבודה
מורידים שני ימי מחלה.
&nbsp

גם מורות כבר מזמן לא עובדות 4 שעות

האם יש לך אפשרות לעבוד מהבית? אולי תוכלי לסחוב כך עוד כמה שבועות,
בעיקרון כדאי לבדוק מה התנאים לשמירת הריון - אם את צריכה לקחת 30 יום
על חשבונך בכל מקרה, אז תראי כמה תסחבי עם ההיריון

&nbsp
לדעתי חבל לקחת על חשבונך משהו שאת יכולה לקבל, ומגיע לך לקבל, מבטוח לאומי,
יכול להיות שההפרש לא גדול, אבל ימי המחלה שלך יישארו שלך,
בקיצור... תבדקי את זה טוב.
&nbsp
בהצלחה, ותסחבי עוד כמה שבועות

&nbsp

fialka3

New member
לא, אני לא יכולה לעבוד מהבית

כדי לבקש שמירת הריון אני צריכה להיות 30 יום בבית. לא חייב על חשבוני - אפשר על חשבון ימי מחלה, רק אם מאשרים שמירה, צריך להחזיר למעסיק כסף והוא מחזיר ימי מחלה. העניין הוא אני לא רוצה אפילו לבקש שמירת הריון, פשוט לקחת חופש מחלה על חשבון ימי מחלה עד סוף ההריון. לא מהרגע, משבוע 30 בערך. אני עוד אמשוך טיפה בעבודה למרות שקשה. אז במיקרה כזה מעסיק חייב לשלם לי על 30 ימי מחלה רצופים, כי עד שאני לא 30 ים בבית אני לא זקאית לשמירה. אבל אחרי 30 יום הוא יכול לסרב. נראה לי שאני אקח את 30 יום האלה
ואז אם עוד לא אלד אצא לחופשת לידה מוקדמת אם הוא לא יסכים להמשיך לשלם על ימי מחלה.
לא חבל לי על ימי מחלה, כי אני גם ככה יכולה לקחת רק 16 יום בשנה על מחלת ילד. ויש לי עוד מלא, אז לא מבינה בשביל מה לחסוך?
הפרש הוא גדול, לכן זה לא משתלם לי בכלל לצאת לשמירה
תודה!

fialka3

New member
שאלה שלי הייתה האם אני יכולה לקחת ימי מחלה עד סוף ההריון

כי אני יודעת ש30 יום בטוח כן, ומה האלה - האם זה בחירה שלי - ימי מחלה או שמירת הריון, כי עבור ימי מחלה משלם מעסיק ועל שמירה ביטוח ליאומי. אז על 30 יום מעסיק חייב לשלם אם אני לא מבקשת אחרת. האם הוא חייב לשלם אחר כך, אני לא יודעת וזה מה שרציתי לשאול
לגבי חופשת לידה מוקדמת - במיקרה שלי זה שבועיים -שלושה. מגיעה לי 18 שבועות בתושלום ו אז עד 26 סך הכל על חשבוני. ואז אחזור לעבודה בע''ה אם הכל יהיה בסדר.

האמת שאני לא יודעת בוודאות, שווה לבדוק בקופת חולים שלך

ובביטוח לאומי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

fialka3

New member
נראה לי שכתובת הכי נכונה לשאלה כזה זה מעסיק

רק אני לא בטוחה מה הצורה הנכונה לשאול...

גם נכון...

בקופת חולים לפעמים צריך אישור מיוחד אחרי חודש ימי מחלה,
ולכן צריך לבדוק אם אפשר לקבל אישור מחלה לכמה שבועות טובים,
ביטוח לאומי צריך אישור של יציאה לשמירת היריון, ו 30 ימי מחלה, ואז מקבלים קצבת שמירת הריון, ככה הבנתי...
&nbsp
&nbsp

fialka3

New member
שאלתי גם את רופאה שלי במעקב הריון בסיכון

וגם את רופאת משפחה שלי - לאף אחד מהן אין בעיה לתת לי אישור מחלה כמה שאני צריכה. לרופאת משפחה בטח במקרה שיש המלצה ממרפאת הריון בסיכון. בהריון מתקדם עם תאומים לא עושים בעיות עם אישורים באף מקום

רi תם

New member
התשובה אצל המעסיק שלך

הוא ה"משלם" ויכולה גם להתייעץ עם ביטוח לאומי ועו"ד שעוסק בענייני תעסוקה

ה-שונית

New member
מאזן השיקולים

אני מבינה שהרצון שלך להימנע מלצאת לשמירת הריון הוא על מנת לשמר את רמת ההכנסה *כרגע*. אני חושבת שצריך לחשוב גם על הטווח הארוך...
&nbsp
העובדה שמעסיק מאפשר לך לצבור כ"כ הרבה ימי מחלה (מעל ה-90 המחויבים בחוק) אינה אומרת שכאשר הכסף יוצא לו מהכיס הוא לא עושה שיקולי כדאיות לגבי העסקתך. יכול להיות שכשתעלי לו כ"כ הרבה כסף הוא ישקול לסיים אותה. אז נכון שהוא לא יוכל לעשות זאת בדיוק כרגע, אבל זה משהו לשקול. את הולכת להיעדר מהעבודה עכשיו כשנה ואולי למעלה מכך. בדיוק בשביל היעדרות לתקופה כזו ארוכה המוסד לביטוח לאומי נכנס לתמונה... כדי להפחית את המצב שמעסיקים ישקלו שיקולי כדאיות בשל מצב של הריון.
&nbsp
מה גם, שניצול ימי מחלה רצופים בפועל מוביל לתשלום של 22 ימים (אם את עובדת 5 ימים בשבוע) על כל 30 ימי ניצול. זה יחסל לך את מלאי ימי המחלה בקצב מהיר ממה שציפית ועם תאומים זה משהו שכדאי לשמר.
&nbsp
אולי יש עוד אפשרויות שלא חשבת עליהן, אבל:
לא פירטת האם משלמים לך דמי מחלה מהיום הראשון למחלתך?
האם עבודה בהיקף מצומצם יותר היא אפשרית בתפקיד שלך? והאם אפשרית מבחינתך?

fialka3

New member
אני לא מפחדת לאבד עבודה

אני עובדת הרבה זמן באותו מקום ולא נצלתי עד כה אף יום מחלה. זה לא אומר שלא חליתי, אבל לקחתי יום פה ויום שם על חשבוני ובאתי לעבודה ברגע שיכולתי לזוז. אז אני לא חושבת שחודש ימי מחלה שאני אקח עכשיו ממש יפריע למעסיק. אפילו אם כן, לא פשוט לפטר אותי מעבדה לא עכשיו ולא אחרי שאצא מחופשת לידה. דרך אגב, אני מתכוונת לחזור אחרי 26 שבועות ולא להיות יותר בבית. חוץ מזה, אפילו אם יפטרו אותי, אני אמצא עבודה אחרת יותר קלה, שבמצבי יכול להיות עדיף עם שני ילדים קטנים, במיקצוע שלי זה לא בעיה בכלל
לגבי מסרה חלקית - זה פוגע בתשלום חופשת לידה אחר כך וזה לא אפשרי, כי אני ממש כבר בקשי הולכת. הריון תאומים בשלב שלי זה שווה לסוף הריון רגיל לפי משקל עוברים ולפי לחץ של הרחם. זה שאני ערה עכשיו אומר שאני פשוט לא יכולה לישון בלילות בגלל זה. חוץ מזה, עבודה שלי אחראית מאד ומצב גופני כזה גורם לי לעבוד הרבה פחות טוב
מהרגיל וזה אחד משיקולים למה אני רוצה להפסיק לעבוד עכשיו
לגבי תשלום ימי מחלה, צריך לבדוק את זה, נראה לי שזה תשלום מלא מיום רביעי, אבל אפילו אם זה 75% זה עדיין משתלם לי יותר מתשלום ביטוח לאומי

ה-שונית

New member
דמי מחלה

אם לא משלמים לה דמי מחלה מהיום הראשון לעבודה, זה לא מסייע לך להציע אפשרות נוספת. כוונתי לא היתה לעבודה במשרה חלקית, אלא לעבודה במשרה מלאה, שאת חלקה תממשי בימי מחלה.

למעלה