שאלה בנוגע לשמרים

ענתבר

New member
שאלה בנוגע לשמרים

ראיתי במתכונים שאתם כותבים שמרים יבשים... מה ההבדל? מהם שמרים לא יבשים ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהסוגים?
 

יעל81

New member
קיימים שלושה סוגי שמרים

שמרים לחים- נמצאים כקוביה במקרר בסופר. דורשים התססה לפני הוספתם לעיסת הבצק. שמרית- גם כן במקרר, אבל בשקית שקופה. לא צריך להתסיס. יבשים- במחלקת חומרי האפייה. אפשר לשמור בארון עד הפתיחה (אח"כ בצנצנת אטומה בפריזר). חזקים פי שתיים משני הסוגים הנ"ל.
 

לישר

New member
ההבדל בשימוש הוא בכמויות - בגלל

שהשמירים היבשים חזקים יותר אז צריך פחות מהם. ניתן להשתמש בהם במקום שמרים לחים. פשוט למי שאופה הרבה יותר נוח להחיזק אותם בבית ולא כל פעם לקנות שמרים לחים שאורך חיי המדף שלהם קצר יותר.
 

sjarjar

New member
יש לי בעיה עם ההגדרה "חזקים יותר"

בהקשר של שמרים. השמרים היבשים, כאשר פעילים בבצק, לא מיצרים יותר פחמן דו חמצני משמרים טריים ולא מתפיחים בצק יותר משמרים לחים. הכוונה, כמובן, היא שיש להשתמש בכמות פחותה של שמרים יבשים (30%-50%) מאשר שמרים לחים, וזאת כיוון שלשמרים יבשים (כפי ששמם מרמז) הוציאו חלק מהנוזלים בתא ולכן יש יותר תאי שמרים ליח' נפח מאשר בשמרים לחים, כלומר, עבור אותה יח' נפח מכניסים יותר תאי שמרים יבשים מאשר שמרים לחים.
 

א ר י ק ה

New member
בענין השמרים היבשים

כמה זמן שמרים יבשים נשמרים במקרר ? האם עדיף לשמור אותם במקרר או בפריזר? תודה אריקה
 
אני שומרת בארון מעל שנה

אמנם הדעה הרווחת שמומלץ להחזיק במקפיא, אבל אני מחזיקה אותם בארון בקופסת פלסטיק עם מכסה אטום ונשמר ו"בועט" כבר יותר משנה. היתרון העצום שלהם שהם לא מפונקים ולא דורשים תנאים מיוחדים.
 

chanit

New member
ענתבר,תשתמשי

בשמרית בשקית. הכי נוח ונשמר במקרר מס' שבועות. יחס ההמרה המדוייק: ------------------ כשרשום כמות שמרים יבשים במשקל או בכפות/כפיות= לשים בדיוק כמות כפולה של שמרים טריים (שמרית בשקית) בהצלחה
 
למעלה