שאלה בנוגע לשערות ראש שנגזרו לאחר תספורת

playtrip

New member
שאלה בנוגע לשערות ראש שנגזרו לאחר תספורת

גזרתי את שיערות הראש שלי כי הן היו ארוכות מדי ויש לי עכשיו שיער קצר יותר.
את השיערות הגזורות שרפתי כי הבנתי שזה מנהג חסידות.

אני לא חושב שזה באמת מנהג חסידות כי זה הרגיז מאד את אמא שלי מפני שהתהליך הזה מלכלך מאד וזה השאיר ריח איום בכל הבית.
מה גם שאני עלול לסכן אנשים אחרים בשריפה אם היתה קורית אחת והבניין שאני גר בו הוא משותף.

איך בדיוק מבצעים את הדרישה הזו לשרוף את השיער לאחר שגוזרים אותו לפי הדין הנכון? אני לא מצליח לקבור את השיערות והצפורניים שלי עמוק מספיק באדמה ואדם שאכפת לו באמת אמור לא להשאיר זכר למותרות שלו.

איתי179

New member
אני שמעתי על שריפת ציפורנים. לא על שריפת שיער

נחכה לחברי הפורום שיענו על שאלתך.

golan heights

New member
לא שורפים שום שיער ושום ציפורניים

מכניסים לפח או לאסלה ושניהם מגיעים לקרקעית והכל בסדר, זה נחשב "קובר", אף אחד לא מצפה ממך לקחת מעדר ולחפור בחצר של הבניין כדי לקבור את הציפורניים שלך.

אמא שלך צודקת במיליון אחוז.

יוסףל

New member
תגובה לשריפת ציפורניים

בס"ד
המוהלים היו נוהגים לפני כל ברית מילה (לפני כיובל שנים)לגזור ולחדד את צפורן הבוהן לצורך פריעה והיו שורפים את מה שגזרו בקערית שהיו מדליקים בה אבוקה קטנה עם ספירט מפוגל. היום זה כבר אינו במסורת.

אופירA

New member
מנהל
איך שורפים בהיגיון?

משליכים לאח, לאש של התנור הבוער שנמצא בכל סלון - בו מבשלים, הוא מחמם את הבית, והמשרתת ישנה מעל המדף שנמצא מעליו, כי זה המקום הכי חמים בבית.

אה, היום כבר אין תנורים כאלה? זה היה לפני הרבה שנים, באירופה הקרה? היום יש אמצעים חשמליים, היום גרים בדירות שיכון בבניין משותף ולא נבון להדליק שם אש ללא הגנה?
אז זה לא רלוונטי.
איפה ראית שיש דרישה לשרוף את השיער?
זה מנהג חסידות? עדיין זה לא אומר שזה רלוונטי אליך בדירת בניין משותף.

איפה אנו משליכים את שאר מותרות הגוף שלנו? בשירותים? אז שם גם שייך להשליך את כל מותרות הגוף - ציפרניים, שערות, קשקשים, יבלות...
או לכל מקום אחר שלוקח לביוב. החומרים שיש בביוב שורפים את זה מצוין.
או לפח שיילך למזבלה. קבורה כהוגן, תאמין לי.

למעלה