שאלה בנוגע לתאונת דרכים...

daniel crow

New member
שאלה בנוגע לתאונת דרכים...../images/Emo88.gif

הי לכולם.. לפני 3 שנים כשההיתי בן 15 וחצי בערך חציתי את הכביש מבית הספר וכנראה ריחפתי קצת( הייתי קצת עצבני על מישהו ולא במצב רוח טוב).. בקיצר עברתי בכביש ופתאום עברה עלי מכונית, על הרגל צלעתי קצת , המכונית קצת עצרה ושאלה אם הכל בסדר וצעקתי לה שהכל בסדר - כמובן שלא הייה כך וביליתי בסופו של דבר כמה ימים בבית - לא הייה שבר או משהו גרוע.. שאלתי היא אם הייתי יכול לקבל פיצויים אם הייתי לוקח פרטים מהמכונית הפוגעת - ואילו פיצויים הייתי יכול לקבל.. בתודה דניאל

כן

שלום רב לך, אם כתוצאה מהתאונה היית בקופ"ח או בביה"ח והם המליצו לך להשאר מס' ימים בבית, כלומר- יש תיעוד רפואי לפגיעה, אפשר לנסות חרף הזמן שעבר להגיש תביעה בכל זאת. בד"כ עליך לפנות למשטרה, זמן קצר לאחר התאונה, גם אם הפרטים אינם ידועים לך, ולדווח על התאונה. במקרה שלך אתה יכול לנסות לגשת למשטרה, ולדווח על התאונה, למרות הזמן שחלף, ולמסור את הפרטים שכן ידועים לך: התאריך, שעה, מקום, לתאר אולי את הרכב... לאחר קבלת אישור המשטרה, בצירוף עם המסמכים הרפואיים וכל מה שקשור לפגיעה בתאונה, אתה יכול לפנות לקרנית. קרנית היא הגוף שיש לפנות אליו במקרה שזהות הנהג ו/או הרכב לא ידועה, והיא זו שאמורה לפצות אותך אם הם לא יצליחו לברר את הפרטים של הרכב שפגע בך, והם ינסו לבדוק מיהו הרכב שפגע בך ללא כל צל של ספק. אין באפשרותי לומר לך מהו גובה הפיצויים שתרבל, כי זה מורכב ממס' משתנים וגורמים שונים. אני ממליצה, שבטרם תפנה אל קרנית, תתייעץ עם עו"ד. בברכה

daniel crow

New member
תודה רבה על התשובה, הינות וזה היה

ממזמן אז אני לא רואה לנכות להתחיל הליכים כאלו, סתם הייתי סקרן לדעת מה יכולתי לעשות.. נדע לפעם הבאה (חס וחלילה שלא תהייה
)

רק לידע כללי. מניין תק' ההתיישנות

מתחיל מהגיעך לגיל 18, ואז סופרים שבע שנים. עדיין לא מאוחר מידי... יש בידך זכות, פשוט צריך לדעת לממש אותה.

daniel crow

New member
כן אבל לא הלכתי לרופה ולא כלום,

פשוט כאבה לי כף הרגל ובעקבות כך לא יכולתי ללכת אז נישארתי כמה ימים בבית עד שהכאבים חלפו.. שזה הייה איזה 4-5 ימים

yg28

New member
חשוב להדגיש

חשוב להדגיש, שאי אפשר להסתמך בעיניים עצומות על קרנית, וחובה לרשום את פרטי הרכב הפוגע. כבר נפסק שנוסע שנפגע בתאונת דרכים ולא לקח את פרטי הרכב כאשר היתה לו הזדמנות לכך (כלומר, כאשר לא מדובר בתאונת פגע וברח), אינו יכול לתבוע את קרנית בשל רשלנותו לקבל את פרטי הרכב הפוגע.

אבל הוא לא נוסע, אלא הולך רגל

ובמקרה שלנו, הוא תם לב, היות וסבר כי לא נגרם לו כל נזק, ולכן הסיכוי לכך שביהמ"ש יפסוק שהוא רשלן קטן מאוד, בברכה

daniel crow

New member
חח גם האמת שהיא שרחיפתי כשעברתי

בכביש - מה שלא קורה לי אף פעם.. פשוט באותו רגע הייתי בואו נגיד במעין שערת רגשות קלה.. ואני לא מאשים את הפוגע גם בגלל שהוא נתן יחס וגם בגלל שהוא לא הייה אשם

למעלה