שאלה בנוגע לתאונת דרכים

• פותח הנושא ques
  • פורסם בתאריך

ques

New member
שאלה בנוגע לתאונת דרכים

שלום הייתי מעורב בתאונת דרכים עצמית (כלומר רק אני, רכבי ורכוש ציבורי נפגענו). התאונה התרחשה בגלל עבירת תנועה של רכב אחר, שברח ממקום התאונה. אחרי התאונה הוסעתי לבי"ח (ע"י רכב אחר, לא אמבולנס ולא הרכב שלי). מספר שאלות: 1. מה עלי לעשות בכלליות לאחר המקרה? 2. אל מי מופנית תביעת הפיצויים? 3. תוך כמה זמן אני צריך לפנות אל המשטרה בשביל קבלת דו"ח התאונה? 4. האם רשיוני בסכנה? תודה רבה מראש

צעדים ראשונים לאחר תאונת דרכים

שלום לך, ראשית, לפנות לטיפול רפואי מיידי, וזאת אני רואה כבר עשית. שנית, לגשת לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש דיווח על מעורבותך כנפגע בתאונת דרכים, עם העתק המסמכים הרפואים, הרישיונות והביטוח. אישור המשטרה משמש לשניים: הן כטופס 17 לבית החולים בו קיבלת טיפול רפואי ראשוני והן כאסמכתא לחברת הביטוח. תביעת הפיצויים מופנית, במקרה של תאונה עצמית, אל ביטוח החובה של הנוהג ברכב, כלומר - אל ביטוח הרכב שלך. עליך לפנות למשטרה בהקדם האפשרי. לגבי סיכון הרישיון, יתכן והוא אכן בסכנה, אך מדובר בשאלה תעבורתית וממילא לא ציינת מהן הנסיבות שבגללן רישיונך יהיה בסכנה. אהה... כמעט שכחתי, לאחר שלב ראשון ושני, גש לעו"ד שיטפל עבורך בתביעה. בהצלחה!!!

למעלה