שאלה בנוגע לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית

maayan862

New member
שאלה בנוגע לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית

אני לקראת סיום תואר ראשון בפסיכולוגיה עם אפשרות להמשיך לקלינית (כמובן אחרי המתאם), הייתי שמחה לקבל פרטים (מעבר למה שמפורט באתרים של האוניברסיטאות השונות) בנוגע למסלול בפסיכולוגיה קלינית - כמה שנות לימוד, כמה ימים בשבוע ושעות הלימודים, כמה זמן דרוש מעבר ללימוד פרונטלי להכנת עבודות, מבחנים וכו, כמה שנים ההתמחות, האם אפשרי לעבור את המסלול עם ילדים והאם אפשרי לפרוס את התואר ביותר זמן... אני יודעת שהתנאים משתנים מעט ממוסד למוסד ואשמח לקבל תשובות מסטודנט/ית מנוסה במסלול (וגם מלא מנוסים)... וגם תיאור כללי מחוות דעת אישית יתקבל בשמחה...
בתודה

מנסה לענות מהזיכרון

הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית פרוסים על-פני שנתיים, והם בהיקף נכבד של כ-4-5 ימים בשבוע (חלקם באקדמיה וחלקם בשדה, חלקם ארוכים וחלקם קצרים), פלוס שעות עבודה עצמית. לאחר מכן כ"א צריך להשלים עבודת תזה, כאשר משך העבודה הוא 1-3 שנים, תלוי כמה עשית בזמן הלימודים, וכמה את מצליחה להתמקד לאחריהם.

חשוב לי להגיד שלמרות העומס, כל מי שלמד איתי (כולל אנוכי ועצמי), עבדנו במשרות חלקיות במקביל ללימודים - בין אם במלצרות, בשיעורים פרטיים, כעוזרות מחקר ועוד. כך שיש מרחב תמרון, בייחוד אם אין לך עדיין ילדים.

לגבי אפשרות פריסת התואר- בעיקרון אי-אפשר, ויש בזה הגיון. עם זאת, יש התחשבות במצבים חריגים. לדוג' חברה ילדה באמצע שנת הלימודים, אז בנו לה את התואר על-פני שלוש שנים.

אחרי שמסיימים את הלימודים + מגישים הצעת מחקר לעבודת המאסטר, אפשר להתחיל לחפש התמחות. זה תהליך ארוך ומייגע ויכול לקחת גם שנה-שנתיים.

ההתמחות עצמה נמשכת ארבע שנים בחצי משרה (3 ימים בשבוע, אבל עובדים הרבה גם בבית) - ומקבלים גרושים. בשלב הזה כמובן הרבה יותר פשוט עם ילדים - זה משתנה אמנם ממקום התמחות למקום התמחות (לדוג' יש מקומות שדורשים עבודה בשעות אחה"צ / ערב וזה דורש היערכות), אבל בהחלט אפשרי.

אם תמקדי את השאלות, אשמח לענות יותר בפירוט.

maayan862

New member
תודה רבה על התגובה המפורטת

אני מאוד רוצה להמשיך לתואר שני אבל כשאגיע לשם כבר אהיה בת 29-30 והייתי שמחה לעצור לרגע ממרתון הלימודים ולהקים משפחה (אני מאורסת) אבל זה נראה לי בלתי אפשרי לשלב בין השניים גם ילדים (ואני רוצה להשקיע בגידולם כמובן ולהיות שם) וגם לימודים ושלא לדבר על עבודה בין לבין... זה נשמע מצב של או ילדים או לדחות לימודים לעוד כמה שנים טובות - השאלה אם את מכירה מישהו שלמד ושהיו לו כבר ילדים קטנים במהלך התואר השני (בהתמחות כבר נשמע סביר לשלב ביניהם)...מבירורים שעשיתי אני לא מכירה מישהו כזה בינתיים...
שוב תודה ממש על התשובה

למעלה