שאלה בנוגע לתוספי מזון אודה לעזרה

bell boy

New member
שאלה בנוגע לתוספי מזון אודה לעזרה../images/Emo13.gif

תחילה אם השאלה לא לכאן אודה לכם באם תפנו אותי למקום הנכון. אז ככה: עבדכם הנאמן קיבל מהמטפל שלו כמוסות ששמן הו צ'י ודה הבנתי שזה כמוסות צמחים לטיפול לדוגמא בבעיות עיכול וכדומה הת מוצר הינו PN VEDA . התוקף על הכמוסות הינו עד 30.1.08 והמטפל טען שזה אפשרי לקחת אפילו עד 3 חודש לאחר התוקף היות ומדובר במוצר טבעי . שאתי היא האם נכון הדבר?. תודה

d a p h n a

New member
ההסבר של המטפל נשמע מופרך בעליל

גם אפרסק הוא "מוצר טבעי". האם היית צורך אותו שלושה חודשים אחרי ה"תוקף" שלו? בגדול בתוקף של מוצרים יש אלמנט מסויים של כסת"ח. החברות שמות תוקף יחסית מוקדם כדי לכסות את עצמן במקרה של מוצר מקולקל. לפעמים אפילו שמים תוקף על מוצרים שלא מתקלקלים בכלל (קוקה קולה, למשל) פשוט בגלל שהם נהיים פחות טעימים אחרי פרק זמן מסויים, ולא כי מסוכן לצרוך אותם. יחד עם זאת, מספיק פעמים כבר יצא לי להתקל במוצרים שהיו מקולקלים במועד התוקף שלהם או אפילו טיפה לפני. אני אישית לא משתמשת בשום דבר שפג תוקפו.

לקשמי

New member
נשמע לי קצת מוזר

בדרך כלל מטפלים אומרים לזרוק את המוצר אפילו אם רק נשאר עוד חודש עד לסיום התוקף שלו. לפני כמה זמן הראיתי לנטורופתית שהייתי אצלה בטיפול כמוסות ברזל שלקחתי בזמנו ושהתוקף שלהן פג לפני כחודש-חודשיים והיא אמרה לי לא להמשיך לקחת אותן. (דבר הגיוני ביותר שבעצם הייתי חושבת עליו גם אם היא לא הייתה אומרת
) אני לא ממש מבינה בכל צמח או תוסף כלשהו אבל יודעת באופן כללי שדווקא כשמדובר במוצרים טבעיים רצוי שהם יהיו טריים ותקפים ככל הניתן.

C H 4

New member
לא חושבת שזה תקין שזה מה שקיבלת

בדרך כלל שכותבים מתי תוקף של מוצר כלשהו פג, לוקחים איזשהו זמן ביטחון (כמה אחוזים מהזמן, 5%, 10% לא יודעת). במוצרים שמתקלקלים מהר כמו מוצרי חלב, זמן הביטחון הוא קצר (יום?) ובמוצרים שטובים למספר שנים זה לא נורא לקחת חודש אחרי שפג התוקף שלהם. אבל- זה סיכון- האחריות של החברה היא עד תאריך התפוגה. אם המוצר כן התקלקל מסיבה כלשהי (שזו הסיבה שמראש קיים זמן ביטחון למוצרים) לא תהיה לך אחריות של אף אחד והנזקים הם על אחריותך בלבד. לקבל תרופה פגת תוקף זה לא תקין וזה מסוכן- לפני כמה חודשים מכרו לי בבית מרקחת משכך כאבים שתוקפו בדרך כלל נמשך לפחות שנה, אך קיבלתי חפיסה שתוקפה היה עד חודש מיום הקניה. כשגיליתי את זה חזרתי למקום ועמדתי על כך שיחליפו לי את התרופה (שזה מה שהם עשו)- אם היתה נשארת לי גלולה אחת והתוקף היה פג לא היה מפריע לי להשתמש, אבל בשום פנים ואופן אני לא מוכנה מראש לקבל משהו שברור שיעבור את תאריך התפוגה ובוודאי שלא משהו שתאריך התפוגה שלו כבר עבר.

לי היו בבית תוספי מזון איור ודיים

שזמנם פג. שאלתי את הרופא (ד"ר קונבנציונאלי בעבר} ואמר לי שהחסרון היחידי בתרופות אלה הוא שהן נעשות חלשות יותר עם הזמן. אבל היה מדובר ביצרן אחר, ובתרופה אחרת.

למעלה