שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות דם ותזונה

שאלה בנוגע לתוצאות בדיקות דם ותזונה

שלום לכולם,
אני חדשה לגמרי ומקווה שלא אטריח כאן את הוותיקים, ואולי אוכל לקבל איזו עצה או שתיים כי ממש אין לי מושג בנושא. עשיתי בדיקת דם לפני כארבעה חודשים והתוצאות הצביעו על גלוקוז של 105. היות ואני מתכננת להיכנס להיריון הרופא ביקש ממני לחזור על הבדיקה. בבדיקה האחרונה לפני שבועיים נמצא שיש לי גלוקוז 103 ו-A1C 5.4%. ממה שקראתי כאן אני מבינה שזה לא גבוה מדי ולא סוכרת, אבל אני תוהה איך אני יכולה לשמור על הגוף מאוזן ואפילו להוריד קצת. סבתא שלי נפטרה מסיבוכי סכרת (וגם התעוורה בערוב ימיה) דוד שלי חולה בסוכרת ועם עודף משקל משמעותי. אבא שלי בקבוצת סיכון. אני בת 35 משקל תקין של 57 על גובה 1,67. אני מכורה לסוכר ומאז שאני זוכרת את עצמי (נגיד כיתה א) אני יוצאת מהבית לקנות ממתקים. התזונה שלי מחפירה - אני אוכלת בין ממתק לשניים ליום (אגוזי, טוויקס וכו'), שותה ליטר וחצי דיאט קולה ומשקאות אנרגיה, אוהבת פסטות, וכו'. אני מנסה בשבוע האחרון להוריד מתוקים ושתייה מתוקה, אבל אני מוצאת שבאמצע היום אין לי שום כוחות ואני עייפה נורא (זאת אחת הסיבות מלכתחילה שתמיד צרכתי סוכר).
עצה...? אני אמורה לדאוג מהתוצאות או פשוט להמשיך בחיי וזה לא ככ נורא?
תודה רבה מראש

corvo

New member
צריכה כנראה לדאוג קצת

יש לך את זה במשפחה (כלומר את בקבוצת סיכון גם כן), ולפי המדדים שנתת כנראה את בשלב שמכונה "טרום סוכרת".
הייתי מנסה להוריד בפחמימות (בעיקר לחם ופסטות) ובמתוקים ועושה עוד בדיקה עוד חודשיים-שלושה. עוד דבר שמאוד עוזר - כושר.
לגבי העייפות - תני לזה שבוע, לדעתי העייפות תעלם.

אוקיי, תודה רבה. יש לך אולי המלצה לדיאטנית טובה באיזור ת"א?

אני חיה כבר שנים בעיקר על סוכרים (כמעט לא ארוחות בריאות ובטח לא מסודרות), כדי להתאפס על הנושא נראה לי טוב ליצור קשר עם דיאנטית שמתמחה בנושא.

tulkin

New member
את בסדר גמור.

בקבוצת סיכון ועם התנהגות מגבירת סיכון, אבל במצב תקין. אני לא מבין מה הקשר בין בדיקת הדם להריון, אבל זה את יודעת וזה לא ענייני. בכל מקרה, אין לך סוכרת.
בהחלט ממליץ לשפר את התזונה ולהגביר פעילות גופנית, כדי להרחיק התפרצות אפשרית של סוכרת (כאמור - את בקבוצת סיכון, אז כדאי להקפיד ולא לעזור לו להתממש).
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
טרום סכרת

את כרגע במצב של טרום סכרת, ועם תיאור התזונה שלך, את בדרך לשם...
כיוון שאת חושבת על הריון, הסיכוי לסכרת הריון עם הנתונים האלו הוא בהחלט גבוה.
כמו שהמליצו כאן מעלי, נסי להפחית במתוקים ובפסטות, ותתחילי לשלב אוכל יותר מזין - ירקות, חלבונים, שומנים טובים.
בנוסף, מאוד חשוב (גם לקראת הריון וגם בכלל) להיכנס לשגרה של פעילות גופנית, זה לא חייב להיות ספורט אתגרי או ריצת מרתון, אבל 3-4 פעמים בשבוע 30-40 דקות זה מעולה.
&nbsp
לגבי העייפות שאת חשה ובגללה את רצה לסוכר - אם יש לך בהישג יד מד סוכר (אולי מאביך?) כדאי לנסות למדוד סוכר בנקודות האלו ביום, כשאת מרגישה עייפות ו"חייבת משהו מתוק". יכול להיות שתראי שערכי הסוכר שלך נמוכים מידי - זה יכול להיות תגובה ריאקטיבית לארוחות הלא מסודרות והפחמימות הרבות שאת אוכלת, או תוצאה מאכילה לא מסודרת והפסקות ארוכות בין ארוחות.

למעלה