שאלה בנוגע לתחושת רעב

שאלה בנוגע לתחושת רעב

היום אני חמישה ימים לאחר הניתוח והבוקר אני חשה תחושת רעב וצורך לא נורמלי למזון מוצק . ממלא את עצמי בנוזלים . האם זה טבעי? כך זה צריך להיות ? חושבת ותוהה

RomiVais

New member
היי חושבת ותוהה!! ../images/Emo13.gif

מה שלומך? ספרי איך את מרגישה ומתאוששת....... קשה לי קצת לענות לך על השאלה שלך, שכן היום אחרי חודש ושבוע מהניתוח עדיין אין לי תחושת רעב!! אצלי זה אולי פסיכולוגי - אבל עדיין..... אני חושבת שכל אחד מגיב קצת אחרת ואין לך צורך לשאול האם זה נורמלי, כי דברים אלה יכולים להיות נפוצים אצל חלק מהמנותחים ואצל חלק אחר לא... זו דעתי כמובן!! אני רוצה להציע לך משהו - אני מתארת לעצמי שאת בשלב הנוזלים עדיין. התחלת לאכול גבינות ומעדנים או יוגורטים דיאט ללא חתיכות או פירה דליל? אם כן - קצת פירה או גביע יוגורט או כמה כפיות גבינה ישביעו אותך יותר מכוס מים בטוח... אם לא - יש משקה שנקרא פריוויון. זה דיאט, 0% שומן ובא בטעם אננס או תות שדה. אני לפעמים שותה כוס אחת ובשבילי זה ארוחה! מקווה שעזרתי לך!! תעדכני אותי בבקשה... שבת נפלאה, רומי

היי רומי חמודה

כן אני כמובן עדיין בשלב הנוזלים ובתוספת 2 אשל/מעדנים וחצי קופסא גבינה ליום. פירה לא נכלל בתפריט שקיבלתי. מבחינת ההתאוששות אני מרגישה בסדר גמור, המקום של הפורט קצת מציק אבל עדיין יש לי גם את הסיכות אותם אמורים להוציא מחר בבוקר כך שאני משערת שיהיה יותר נוח לאחר מכן. יש תופעה אחת שדי משגעת אותי והם גרפסים כל הזמן , אני שותה טיפה ומייד יש תחושה או של גוש תקוע או של גרפס (אני שותה ואוכלת מאוד לאט). היום היה לי פשוט יום די קשה מבחינת תחושה של רעב , אולי זה היה בחלקו פסיכולוגי (הצורך ללעוס מזון) השתדלתי לשתות כמה שיותר למלא את הקיבה. אני מקוה שלא אתקל הרבה בתחושה הזו של הרעב. תודה על התשובות וההתעניינות, חושבת ותוהה

RomiVais

New member
חושבת ותוהה יקרה!! ../images/Emo13.gif

אני שמחה לשמוע שאת מתאוששת יפה... המקום של הפורט באמת מציק בשבוע הראשון אפילו אולי טיפה יותר... אבל אחרי שבועיים גג זה נעלם ואפשר לישון אפילו על הבטן בלי בעיות!! כשאת הולכת להסיר את הסיכות מחר, תשאלי לגבי תופעת הרעב ומה עליך לעשות!! אני בטוחה שידריכו אתך בצורה הטובה ביותר!!! גרפסים גם אותי משגעים אבל אני חושבת שזה מפריע פחות כל זמן שעובר. שיהיה לך שבוע נפלא, והמון המון הצלחה!!!! תעדכני אותי... רומי

עדי.פ

New member
מניעת גרפסים ../images/Emo8.gif

כדי למנוע אי נעימויות (בעקר בציבור) גיליתי ששתיה באמצעות קש מפחיתה את התופעה עדי

רוייקו

New member
יש עוד כמה טיפים לנסות ולמנוע

גיהוקים ושיהוקים לאחר שתיה ואכילה .. למשל, לשתות לאט לאט. לא משקאות מוגזים ולא כאלה המכילים חומצה (לימונדה חמוצה וכו). עם הזמן משתפר הנושא של גיהוקים ושיהוקים ולומדים להתמודד עם זה. אין הרבה מה לעשות. לא תמיד אפשר לשתות ולאכול עם קש.

עדי.פ

New member
קשה, קשה נתגבר

מה לעשות , המוח שלנו רגיל ששרירי הלסת שלנו עובדים כל יום (שעות נוספות) ופתאום, אופס שקט מוחלט. זה טבעי לחלוטין , טבעי גם שתהיי יותר עצבנית בקרוב או עם מצבי רוח משתנים , חלק ניכר של חיינו היה מוקדש לאכילה, אוכל וכל השאר ופתאום אין עוד. לא נורא תוך כמה שבועות זה יעבור ויהיה יותר קל . רק תזכרי שהיית מוכנה שינתחו אותך כדי שתצליחי להוריד במשקל, זהו מהיום שבו נותחת שונו חייך. אני זוכר שהתעוררתי בחדר התאוששות ואמרתי לעצמי את המשפט הנדוש "TODAY IS THE FIRST DAY OF THE REST OF YOUR LIFE " ומאז זה הקו שמנחה אותי עדי

lia*

New member
כל הכבוד, עדי, הלוואי עליי.. ../images/Emo45.gif

אפשר להשאיל ממך קצת מהאנרגיה והאופטימיות?

אוי עדי את כל כך הזדהתי עם המשפט

שכתבת לאחר ההתאוששות , זה בדיוק מה שאני חשבתי לעצמי. אגב הדיאטנית בוולפסון אתמול אמרה שזה די טבעי שקצת מתעורר רעב לקראת הוצאת הסיכות ( שהוצאו לי אתמול). זה אכן פשוט מדהים איך קודם לכן הייתי זקוקה לכמויות של מזון ופתאום אחרי הניתוח אני חיה על נוזלים והקיבה בעיקרון לא צורחת הצילו. אגב אתמול נשקלתי גם אצל הדיאטנית וראו איזה פלא 4 ק"ג עפו ממני לאחר ששה ימים
, משערת שזה טבעי וחלק מזה הם נוזלים אבל מה זה כייף לראות את מחוגי המשקל בנסיגה...... חושבת ותוהה

רוייקו

New member
תחושת רעב לאחר הניתוח ...

עקרונית, ההבדל התהומי בין שמן לרזה הוא לא בגודל הקיבה, כך טוענים כירורגים ומומחים, אלא, בעצם "כמה משתמש" השמן בקיבה שלו לעומת הרזה .. ככל שהשימוש תדיר יותר, כך הפעילות ענפה יותר: הרעב תדיר יותר והכמויות וכו וכו ... יש מה שניקרה פריסטקליטקה (תנועתיות) של הקיבה. הקיבה מצויה כל הזמן בתנועתיות וככל שיש יותר תנועתיות, כך, בעצם, פעילה יותר הקיבה מבחינת הרעב שלה. ככל שיש יותר "פולסים", כך יש יותר דרישה לאוכל על ידי הקיבה. לאחר הניתוח, הקיבה עדיין "חושבת" בקודים הישנים, כלומר, מבקשת שוב ושוב אוכל, באותה תדירות שהייתה רגילה אליה קודם. המצב החדש מאלץ אותה ללמוד תהליך חדש וזהו, למעשה, תהליך של גמילה. גמילה מאוכל. גמילה מתדירות גבוה וזמנים לא מחושבים של אכילה מרובה. תהליך הגמילה והקניית ההרגלים החדשים עשויים לארוך כחודש-חודש וחצי. בזמן הזה המנותח רעב כל הזמן ורוצה לאכול. כדאי לשתות הרבה, לעיתים תדירות, כל שעתיים לפחות. הרבה מאוד נוזלים: בעיקר מיים קרים שמכווצים את שרירי הקיבה (הוכחה לכך היא כששותים מיים קרים מאוד, אפילו כשצמאים, תיכף מרגישים רוויה, למרות ששתינו מעט מאוד) כדאי להתאזר בסבלנות ולתת לקיבה את הזמן שלה, על מנת ללמד אותה הרגלים שפויים יותר. הסבלנות משתלמת. רוייקו

למעלה