שאלה בנוגע לתחזוקת בית אולי

קשכפית

New member
שאלה בנוגע לתחזוקת בית אולי

מישהוא כאן יודע, אם אני לא במקום הנכון רק תגידו ואלך לי
שאלה מתחלקת ל-2 אחת לגבי הניאגרה של האסלה, בזמן האחרון כשמורידים אצלנו מים הניאגרה מתמלאה ושוב משתחררת כמה פעמים אחת אחרי השנייה בעצמה, ניסיתי פתחתי את הניאגרה להבין איך זה עובד, יש משקול שתלויה על וו שמפעילה הלחצן, הכל נראה כשורה, המישקולת אכן תלויה כמו שצריך ואני לא מצליחה להבין מה קורה. למישהוא יש רעיון? דבר שני יש בביתי מקרר אמקור כבן 15 שנה לפחות שעובד ממש מצויין אבל לאחרונה בחלל המקרר (לא פריזר) בדופן האחורית במדף העליון ששם אני שמה את מוצרי החלב, שם מצטבר גוש ענק של קרח, כפתור של הטמפרטורה עומד כרגע על coler ולא על extra cool גוש הקרח הוא בצד הימני של הדופן. נראה לי שאם אשנה את הטמפרטורה כלומר לכיוון עוד פחות מ"קולר" זה יהיה פחות מידי בשביל מקרר. מישהוא מכיר את התופעה ויש לו רעיון מה הבעייה? בתודה מראש ואם זה לא לכאן, סליחה פשוט לא יודעת אם יש פורום יותר מתאים יום טוב קשכה

מאגר

New member
תחזוקת בית ../images/Emo91.gif

לשאלתך את במקום אולי הלא נכון אבל יש מי שיכול לעזור וזה כבר טוב 1 . לשאלתך לגבי המקרר כניראה שהגומיה של הדלת פגומה ותאותו קו של הגומיה נותר קרח או שיש חדירת אויר חם מבחוץ למקרר וזה דבר שניתן לבדיקה די בקלות 2 . בעיה של ניאגרה כניראה שהמנגנון נישבר או שהידית יצא מהמקום אי לכך אין אפשרות לעצור את זרימת המים בכל פעם שהניאגרה מתמלאת היא מרימה עם המצוף את השסתום ומרוקנת את המים דבר הניתן לתיקון בקלי קלותו

קשכפית

New member
תודה רבה על ההתיחסות והתשובה

לגבי המקרר, עיצה טובה, אני אבדוק את נושא הגומיה כפי שהסברת לי. דבר שני לגבי הניאגרה, זה הקטע שפתחתי את המכסה ולא ראיתי שהמנגנון שבור, אצלי זו ניאגרה כזו עם לחצן רחב שאפשר הורדה מלאה או להחזיר אחרי שלוחצים לחצי השמאלי ואז יורד רק חלק מהמים. אז פתחתי את המכסה העליון של הניאגרה וראיתי מין מנוף כזה שעליו תלויה המשקולת בעצם זה החלק שאתה קורא לו כנראה המצוף , הוא נראה שלם, אז לא ברור לי מה בדיוק להחליף? מה לתקן? להזמין בעל מקצוע? נראה לי ממש חבל, אבל מה לקנות ומה להחליף שם לא רואה כלום שבור או שחוק?? אם הייתה לי מצלמה דיגיטלית הייתי מצלמת לך את הבפנים והיית מגלה לי
טוב אם יהיה לי עוד משהוא לשאול אז אני אחזור, תודה רבה! קשכה

amonit

New member
קשכה,

ניאגרה שלא מתפקדת זה אחד המטרדים היותר מתסכלים בבית, כדאי לדעתי להחליף את כל המנגנון בשלמותו זה לא יקר. לא כדאי להתחיל עם כל מני חלקים מפני שזה מנגנון שכל חלק בו תלויי בחלק אחר, גשי לחנות חמרי בניין ליד הבית [ איפה שקנית את הצבע] בררי מחיר ובקשי הסבר איך להחליף את המנגנון כולו, בפעם הראשונה זה כאב ראש בפעם השניה - קלי קלות.

מאגר

New member
../images/Emo91.gifניאגרה

בתחתית הניאגרה ישנה גומיה שחורה והיא זו שעושה את כל הצרות מחיר הגומיה הוא משהו בסביבות 5-10 שקלים והיא מחולפת בקלי קלוטו

למעלה