שאלה בנוגע לת"ד

the match maker

New member
שאלה בנוגע לת"ד

שלום, אתמול הייתי מעורב בתאונה, כשרכב פגע בי. כל צד טוען שהאחר אשם. גם אני וגם הנהגרת שהתנגשה בי לא נפגענו כלל, הכנף השמאלית של הרכב שלי והכנף הימנית של הרכב שלה נפגעו. האם כעת, למרות שלא קרה לה דבר, היא תוכל לתבוע על נזק גוף כלשהו? מה משמעות הדבר בכלל?

נזק גוף

כן, גם מי שלא נפגע כלל בתאונת דרכים יכול לתבוע. אך כמובן שהפיצוי שיקבל יהיה אפסי לעומת מי שכן סבל פגיעות משמעותיות. מבחינתך אין לכך שום משמעות. בגין נזקי הגוף, כל נהג תובע את מבטחת החובה שלו.

the match maker

New member
שאלה ליואב

ראשית, תודה על התשובה. שנית, שמעתי על תאונות בהן כן הוגשו תביעות בגין נזקי גוף, ונפתחה חקירה משטרתית בנושא. האם במקרה שלי הדבר יכול להתרחש? ואם כן, אז מה המשמעויות הנגזרות? (עד לרגע זה לא קיבלתי כל מידע לפיו היא הגישה תביעה כזו או נפגעה).

תשובה

ראשית, אין קשר מחייב בין הגשת תביעה לחקירה המשטרתית. ככלל, בגין כל תאונת דרכים המדווחת למשטרה נפתח תיק משטרתי. הגורמים המטפלים במשטרה מחליטים על פי העובדות אם יש מקום לחקירה ובהמשך - אם יש מקום להעמדה לדין פלילי. בד"כ, ואני מדגיש בד"כ, תאונה שדווחה למשטרה על ידי מי מהמעורבים בה ולא הסתיימה בפגיעות גוף רציניות ולא נגרמה בעקבות עבירת תנועה חמורה (כגון אי-ציות לתמרור עצור או אי-ציות לרמזור אדום), דהיינו תאונות "קלות" - אלה יסתיימו בסגירת התיק. וההיפך - בד"כ תאונה שבגינה הגיעה ניידת לזירת התאונה, נרשם דוח פעולה, היה בוחן תנועה והיה נזק גוף רציני (למשל שהצריך אשפוז של למעלה מלילה בבי"ח) - סביר להניח שתאונה כזו תגיע עד כדי כתב אישום. יחד עם זאת, שוב - אין קשר בין התיק במשטרה לתביעת הנזיקין בגין נזקי גוף, שכן על פי החוק הנוהג בארץ, בתאונות דרכים לא מתחשבים בשאלת האשם - מי אשם בתאונה ומי לא. הפיצוי בגין נזק גוף יינתן גם למי שגרם לתאונה, כל עוד זו לא נגרמה במתכוון. זאת להבדיל מתביעה בגין נזקי הרכוש, שאז יש משמעות לשאלה האם הוגש כתב אישום פלילי ועל אחת כמה וכמה - מה היו תוצאות המשפט הפלילי, שכן לזה יש השפעה גם על המשפט האזרחי, לחובת הנהג האשם בתאונה.

למעלה