שאלה בנוגע ל CREDIT HISTORY

• פותח הנושא bizzi
  • פורסם בתאריך

bizzi

New member
שאלה בנוגע ל CREDIT HISTORY

לפני 10 ימים הגענו לאיזור בוסטון. אין לנו CREDIT HISTORY ואנחנו מחפשים דרך לבנות אותו בצורה טובה. נאמר לנו שכדאי לקחת הלוואה בבנק (של 1000 דולר לדוגמא) ולהחזיר אותה במספר חודשים. האם זו דרך טובה ומקובלת או שיש המלצות אחרות לדרכים טובות ממנה? תודה מראש.

טל ר

New member
ראה מאמרה של עדי

"שיטת האשראי בארה"ב - סקירה מקיפה" (במאמרי הפורום)

doronf65

New member
מנהל
הדרך טובה אבל רק אם יתנו לכם הלוואה

וזה בסבירות נמוכה ביותר כי אין לכם הסטוריה... ויש פה מעגל חוזר שהוא (כמעט) בלתי ניתן לחדירה. אגב, הסטוריה נבנית על social security Number. כלומר - אני לוקח בחשבון שיש לכם. אם לא - אין כלום... אני מצרף כמה לינקים מדיונים שהיו פה בעבר. תעברו על הכל ותחכימו. חוץ מזה, יש פה בפורום מדריך לנושא האשראי, תקראו אותו בעיון. ההמלצות האישיות שלי, מבוססות על מה שעשיתי אני, (הגעתי לפה לפני חודשיים). 1. השלב הראשון הוא להבין שאין פה מתנות חינם, ולקבל את הגזירה וללכת עם העניין. אם תקראי את השרשורים תראי שעודדי למשל לא קיבל את זה, והיה לו מזל בבנק שלו והוא חסך משהו הודות לויכוח ואלי גם כיון שהיו לו סכומי כסף, אבל בגדול האם לא חבל על הזמן? למי שיש הסטוריה קל יותר, הוא משלם עבור כל דבר פחות, גם על מוצרים (לעיתים יש הנחות המותנות בהסטוריה, או על מכשירים סלולריים וכו') וגם על כסף (ריביות בהלוואות, בכרטיסי אשראי, דמי מנוי בכרטיסי אשראי וכו) למי שאין הסטוריה הכל יותר יקר ומשלמים על חוסר הסטוריה. 2. מה שעשיתי זה הזמנתי כרטיס אשראי secured, שזה למעשה כרטיס אשראי שניתן כשאת מפקידה כסף מראש. ככה מי שנותן לך לא מסתכן אלא נותן לך אשראי ששילמת מראש. בתמורה הוא מדווח ששילמת לו ואת מתחילה לצבור הסטורית אשראי. לכי על חברות מוכרות כויזה או מאסטרכרד, הם מדווחים אמינים. את האשראי שלמי כל חודש (רצוי במלואו אחרת את מחוייבת בריבית כיאה למי שאין לו הסטורית אשראי). בנוסף אני משלם 35$ לשנה דמי חבר, שוב, דבר שלמי שהיתה הסטוריה זה היה נחסך. הכסף שהפקדת על האשראי, אגב, הוא שלך, כשתבטלי את הכרטיס או תשדרגי אותו הוא יוחזר כי הוא היה ערבון. בנתיים הוא נושא ריבית. 3. דבר נוסף - סלולרי. שוב, ללא הסטוריית אשראי הפקדתי 125$ (הכסף שלי, כשתשתפר ההסטוריה אהיה פטור, ואז יוחזר לי), ובתמורה לתשלומים במועדם החברה מדווחת להסטוריה שלי וגם זה בונה. קחי כמה לינקים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=25&msgid=25699849 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=28710008 בהצלחה, דורון

odedee

New member
אבל הכי חשוב, שכחת את התוצאה...

בסוף קיבלתי כרטיס רגיל ולא secured. זה אפילו לא דרש הרבה מלחמות
צריך לזכור שחוץ מכרטיסי אשראי כאלה אחרים והלוואות, גם תשלום חשבונות בזמן בונה את הסטורית האשראי. אבל זה לוקח יותר זמן, ויש הרבה חברות ש(תוך עקיפת החוק) לא מדווחות שאתם משלמים בזמן, אלא רק אם אתם מאחרים בתשלום.

doronf65

New member
מנהל
שאלה לעודדי

האם אפשר לבדוק האם הם מדווחים על תשלומים בזמן (חברת ביטוח, סלולר), כי שמעתי שאם אני בודק לעצמי את דו"ח האשראי בתכיפות זה לא כל-כך טוב כי הם חושבים שאני מתכנן עוקץ. ובקשר לסקיורד: חוץ מעניין הפרסטיז'ה שלא ללכת עם סקיורד (וזה רק כלפי עצמך כי הכרטיס נראה רגיל) זה לא משנה בכלל. אמנם שמתי 300 דולר, אבל זה שלי בחיסכון ולא התבזבז. הפסדתי 35 דולר בלבד, על annual fee. כך שזה לא משנה הרבה. מה שהרווחת לעומתי זה את 35 הדולר. דורון

odedee

New member
אפשר לבדוק.

אני מצידי בדקתי רק פעם אחת, והיא היתה מוקדם מדי - לא היה שם כלום... תושבי קליפורניה זכאים לדיווח חינם פעם בשנה. אני חושב שדיווחים נוספים עולים $8, ויש לחברות הקרדיט כל מיני תוכניות שבהן אתה משלם סכום מסוים ומקבל את הריפורט כל כמה חודשים, וגם מעדכנים אותך באימייל וכאלה על כל שינוי. זה די נח (אבל עולה כמעט $100 לשנה). הסיבה העיקרית לתוכניות האלה היא לא כל כך בניית אשראי כמו זיהוי מוקדם של גניבת זהות, כשאתה מקבל עדכון על קרדיט שלא ביקשת ולא קיבלת... או גם סתם לעלות על טעויות. לא ידוע לי שבדיקה עצמית מעלה חשד, בדיוק מהנימוקים שפירטתי למעלה. אין שום פרסטיז' ללכת בלי סקיורד... פשוט התרגזתי שדורשים ממני כסף תמורת הזכות להשאיל לבנק את כספי... ולהשתמש בו בכרטיס שלי, זה הכל. זה לא היה סיפור גדול - שאלתי אם אפשר לשים פיקדון אבל לקבל פטור מ-annual fee, ובסוף פשוט ויתרו גם על הפקדון. אני את החשבון שלי פתחתי כמה חודשים טובים לפני שעברנו לפה, עוד לא היה לי אז SSN אפילו. אני חושב שזה קשור לוותק של החשבון, ליתרה בו, לפרופיל השימוש (האם נראה כמו שימוש ביתי רגיל או שמשהו מחשיד) וכדומה.

doronf65

New member
מנהל
And if you

find out that your cellular or insurance company did not report - how can you enforce them to do so?

odedee

New member
לדעתי אין מה לעשות במקרה כזה.

החוק מחייב חברה לדווח דיווחים חיוביים אם היא מדווחת דיווחים שליליים. עד כמה שהבנתי, החברות עוקפות את זה בכך שהחברה עצמה אינה מדווחת בשום מקרה, אבל במקרה של פיגור תשלומים הן מפעילות חברת גבייה נפרדת - והיא זו שמדווחת על הפיגור. לפעמים פשוט לוקח לחברות זמן עד שהן מדווחות, נניח מדי רבעון. עבורם בניית ההיסטוריה שלך לא דחופה במיוחד... לכן אמרתי שזה יהיה איטי יותר.

טל ר

New member
חברת הסלולרי שלי לא דיווחה

דבר בשנה וחצי שאני מנוי אצלם (T-Mobile).

doronf65

New member
מנהל
שלי (sprint) הבטיחו שהתשלומים שלי

יבנו את ההסטוריה. אולי אם תדרוש מהם הם ידווחו. כדאי לנסות ולראות. אני אבדוק עוד מספר חודשים. מה לגבי חברות הביטוח? האם הן אמורות לדווח?

טל ר

New member
שתי חברות הביטוח איתן אני עובד

לא דיווחו מעולם (ביטוח הדירה וביטוח הרכב).

doronf65

New member
מנהל
... במחשבה שניה...

נדמה לי שאת הביטוח לא עשיתי אפילו עם SSN, הם לא דרשו ולי לא היה עדיין, זה הגיע רק אחרי כמה ימים.

למיטב ידיעתי

המדווחים האקטיביים היחידים הם מוסדות פיננסיים, לא חברות ביטוח ולא חברות סלולר וטלפון וחשמל וכו'. מעולם לא ראיתי על הקרדיט ריפורט שלי דיווח שאיננו של חברת אשראי, בנק ושות'

amits6

New member
כתבת באחד המקומות שאתה קרוב

ללוס אנג'לס.מכל מה שקראתי בפורומים חשבתי שרק עודד ואני מאנוכי במערב אז עניין אותי על עוד אנשים שגרים בדרום מערב ארה"ב שמעורבים בפורומים.

amits6

New member
כולם מקליפורניה או

אריזונה,קולורדו והאיזור

למעלה