שאלה בנוגע ל- HPV

חופ שיה

New member
שאלה בנוגע ל- HPV

נגיף הפפילומה HPV מתבטא בחלת הקונדילומה להבנתי מקריאה על הנגיף. שאלתי היא :האם גבר שחלה בקונדילומה פעם אחת וטופל באמצעות צריבה של אותן "כרוביות" ועבורו כמה שנים והתופעה לא חזרה על עצמה עדיין יכול להדביק בחורה כאשר מקיימים יחסי מין ללא/עם קונדום כאשר המחלה אינה פעילה? אם הוא חווה את מחלת הקונדילומה פעם אחת בחייו ומעולם לא חווה אותה שוב , האם זה אומר שהוא עדיין נשא של נגיף הפפילומה והאם צריך להזהר מפני הדבקות בעת קיום יחסי מין עם/בלי קונדום גם כאשר המחלה אינה פעילה?
 

חופ שיה

New member
תודה רבה על התשובה. עוד קצת שאלות ברשותך:)

חיסון לא מתאים לגיל שלי, אני בת 39. אז אני מבינה שאני לא יכולה לקיים יחסי מין עם גבר אשר נושא את נגיף הפפילומה (HPV) , גם לא עם קונדום? אם אני רוצה להקטין את הסיכויים שלי להדבק בנגיף הזה לאפס? האם זה כמו איידס - ברגע שנדבקת זה לכל החיים או שיש אנשים שהנגיף נעלם מגופם?
 
חיסון לא מתאים לגיל שלי, אני בת 39.

המלצות החיסון אינן לגיל אבל זה איננו אומר שאיננו מתאים. לגבי יחסי מין זה שוב עניין של פרופורציות כיון שאחוז גדול באוכלוסיה נושא את הנגיף.
 
למעלה