שאלה בנוגע קובץ הרישום (רג´סטרי)

דניאלה66

New member
שאלה בנוגע קובץ הרישום (רג´סטרי) ../images/Emo66.gif

שלום עד כמה גיבוי הרג´סטרי אמין ? הכוונה אם אני קודם מגבה את הרג´סטרי ואחר כך אני מתעללת בקובץ הרישום , מוחקת קבצים חיונים של חלונות , מוחקת תוכנות . המערכת כאמור קרוב לוודאי תקרס . אבל אם אני משחזרת לאחר כמה דקות את הגיבוי פלא פלאים הכל חוזר להיות כמו קודם ??? מהם החסרונות והיתרונות בגיבוי הרג´סטרי ? תודה !

IBZ

New member
רצוי ביותר !!

ואפילו טוב יותר מהגיבוי הרגיל הוא להעתיק את הקבצים עצמם למקום אחר,הקבצים הם SYSTEM.DAT +USER.DAT והם בעצם מכילים את הרגיסטרי,תוכלי למצוא אותם בתיקיית WINDOWS ,אני מעתיק אותם למחיצה אחרת בכל פעם שאני מתעסק ברגיסטרי,ומעולם לא קרה שהתקנתי מחדש מערכת הפעלה אחרי עבודה ברגיסטרי,רק להעתיק אותם לתיקיית הWINDOWS ונגמר הסיפור

דניאלה66

New member
זה נשמע לי מסובך מידי , מה בנוגע...

לגיבוי הרג´סטרי דרך קובץ הרישום עצמו עד כמה הוא אמין ? (לאחר התעללות)

IBZ

New member
לא תמיד...

אם תמחקי ענף חשוב לא תגיעי למצב שתוכלי אפילו לבצע יבוא(IMPORT) לגיבוי שיצרת,והמוצא היחיד הוא להכנס בדוס ולבצע שחזור ידני של הרגיסטרי(SCANREG /RESTORE),ולדעתי העתקת הקבצים הוא תהליך קל יותר. צירפתי לך שתי קבצים :-BACKUP יעתיק לך את הקבצים החשובים לתיקייה בשם BACKUP בכונן C,ו-הקובץ השני -RESTORE ישחזר אותם בחזרה למקומם,אחרי שתורידי את הקובץ שני את הסיומת שלו ל ZIP -כמובן שתוכלי לבצע גיבוי רגיל ובמקרה שישנה בעיה קטנה תוכלי לשחזר את הרגיסטרי אך הקבצים שצירפתי יעזרו לך במקרה שהמחשב לא יעלה כלל

דניאלה66

New member
לibz ../images/Emo6.gif

קודם כל תודה . שנית אני לא מבינה כל כך איפה להניח את התיקיות הללו והאם הם מותאמות בכלל לחלונות 98 עברית מלא .....? ואיך בדיוק אני משתמשת בזה...?

IBZ

New member
אוקיי

את לא מכינה שום תיקייה,בגלל זה הכנתי לך את הקבצים הללו,אם תלחצי על הקובץ BACKUP תבחיני שנוצרה תיקיה חדשה בכונן C ובתוכה שני קבצים,אחד בשם SYSTEM.DAT והשני בשם USER.DAT ,אחרי כן תוכלי להעלל במחשב שלך כאוות נפשך
,ובמקרה שהמחשב לא יפעל כראוי ,אתחלי את המחשב והגיעי לשורת הפקודה בדוס(ע"י לחיצה על מקש F8 אחרי בדיקת הזכרון באתחול המחשב,או ע"י דיסק אתחול)אחרי כן רשמי את שם הקובץ השחזור(RESTORE) והוא יעתיק בחזרה את הרגיסטרי המקורי שלך את הקבצים ששלחתי לך תוכלי להעתיק לכונן C או לתקליטון האתחול ולהפעיל אותם משם,כך יהיה לך יותר קל

דניאלה66

New member
בוא נראה אם הבנתי נכון

אני לוחצת על הקובץ BACKUP , נוצרת לי תיקיה חדשה בכונן C בפנים יש שני קבצים בשם SYSTEM.DAT וUSER.DAT , עכשיו אני מתעללת במחשב , מוחקת קבצים , תוכנות בקיצר המחשב לא יצא מזה חי ללא גיבוי . עכשיו הבעיה הגדולה איך בדיוק מגבים את כל זה אני מעלה את המחשב עם תקליטון אתחול , אבל מאחר ואיני מבינה כלום בדוס מהי שורת הפקודה שעלי להקליד על מנת לגבות את כל הרג´סטרי ? הדיסק הקשיח אצלי הוא באות C

IBZ

New member
בדיוק

בגלל זה אמרתי לך להעתיק את הקבצים שהכנתי לתקליטון A ואחרי שהמחשב מגיע לדוס את פשוט רושמת RESTORE והוא מעתיק לך את הקבצים חזרה לתיקיית WINDOWS,אם את לא רוצה להעתיק לתקליטון A תצטרכי לעבוד בדוס: את יכולה להגיע לתיקיה שבה הקבצים ע"י הפקודה CD ולהגיע לכונן C ע"י פקודה :C ,למשל: אם תרצי להכנס לתיקייה בשם BACKUP תצטרכי להקיש :C ואחרי כן CD BACKUP ואחרי כן את שם הקובץ,במקרה שלך RESTORE(כמובן אם העתקת אותם קודם לתיקייה הזו...)

דניאלה66

New member
אבל יש בעיה

יש לי תיקיה בכונן C הנקראת C:/BACKUP אולי זה אותו דבר ? אני מצרפת צילום מסך תגיד לי מה כל הקבצים הללו תודה

IBZ

New member
בכלל לא משנה

הקבצים פשוט יועתקו לתיקייה הזו

למעלה