שאלה בנוגע

sayborg

New member
שאלה בנוגע

יוגי בר שלום ברצוני לשאול האם מה שאני טוען נשמע הגיוני או ששמעת על מקרה דומה. התחלתי לתרגל יוגה (כשלושה חודשים) באופן עצמאי באמצעות ספרים ו/או אינטרנט. ולאחר זמן מה התעוררה תופעה חדשה ומוזרה שמידי כמה ימים (שבוע בערך) אני סובל מהתקפים של דופק מואץ חזק ומהיר (בעיקר בלילה) שמונע ממני להירדם. לא קישרתי את זה ליוגה בכלל עד שקראתי שדופק מואץ יכול להיגרם מפעילות יתר של בלוטת התריס ואז נפל לי האסימון שבעצם ידוע שתרגיל עמידת הכתפיים מעורר את בלוטת התריס. בנתיים הפסקתי מפעילות יוגה בכלל כדי לבדוק האם התיזה שלי נכונה. אודה לתשובתך

לקשמי

New member
עד כמה שידוע לי

תרגול עמידת כתפיים מאזן את פעילות בלוטת התריס ולא גורם לה לפעילות יתר. אבל בכל אופן אם זה מטריד אותך, למה שלא תבדוק את זה?

יוגי בר

New member
יד על הדופק- תיזה ומציאות

היי sayborg אז ככה: 1. עמידת הכתפיים- סארוואנגאסן הנחה מול המציאות עמידת הכתפיים היא אחת מהתנוחות היותר מעולות לטובת האנושות שקיימות בהתה'א יוגה. יתרונותיה הם כל כך מרובים שניתן למלא בהם ספר עב כרס. תרגול נכון רציף ועקבי של עמידת הכתפיים עשוי לצמצם ולהעלים לחלוטין (במידה וקיימת)את בעיית הלמות הלב וכמובן את עניין הדופק המואץ. התנוחה כבירה לבלוטת התריס ולבלוטת מיצד התריס בעיקר(וגם לבלוטות אחרות מהסיבה הפשוטה: בלוטות אלו זקוקות לבוכטה של דם (הן שוחות בתוך דם)כדי לתפקד כהלכה. ואין יותר טוב מהאסנה הזאת עבורן. ואכן צדקת התנוחה מעוררת את בלוטת התריס. מעוררת אותה בדרך הנכונה לפעולה תקינה. נעילת סנטר נכונה מבצעת את העיסוי הרצוי הוסף לזה את הדם שזורם ומציף את הבלוטות ואת הראש ותקבל בריאות. בקיצור התרופה הטבעית האופטימלית לבלוטת תריס לא תקינה 2. דופק מואץ דופק מואץ יכול להיגרם מהמון סיבות: מתח מוגבר ותוספיו. נשימה לא נכונה/טובה גורמים לפעילות יתרה של מערכת העצבים הסימפטטית ואז, בלוטת יותרת הכליה גורמת להפרשת אדרנלין הגורם מצידו להאצת הדופק לעליית לחץ הדם ולעוד תופעות. 3. עקרון התרגול הנכון זכור זאת! יוגה היא ההיפך מתרגול התעמלות. כדי לתרגל יוגה כהלכה חובה ללמוד לתרגל נכון אצל מורה מיומן במקום מוסדר לעניין. חובה ללמוד את העקרונות ואין קיצורי דרך. המורה המיומן יודע על מצבך בכמה פרמטרים. יכול וחייב "לשים עליך עין" בכל מהלך התרגול ללמוד יוגה באמצעות דרך ספרים ומהאינטרנט אינה הדרך הנכונה (והררי מילים נשפכו ונאמרו כאן בפורום על זה) ולמה? וחשוב מאוד להבין ולהפנים. כשם שתרגול נכון של התנוחה (התאם למצבו האישי של כל מתרגל) יכולה להביא ברכה מרובה הרי שתרגול אסנה לא נכון, יכול אף יכול- ועלול להסב נזק מסוגים שונים למתרגל. ללמדך, לכל דבר יש שני צדדים. ככה זה. 4. סיכום והמלצה ברצותך, לך לבדיקה רפואית שתאשר את מצבה של בלוטת התריס. את לימוד התנוחות הנכון, ועמידת הכתפיים בכללה. הכנה לתנוחה- כניסה- שהייה ויציאה למד לאט וביסודיות ואצל מורה מיומן בלבד. אל תוותר על זה. מובטח לך כי כשתתרגל נכון את עמידת הכתפיים. הגוף יתעורר לחיים חדשים. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה