הצעתי לך למילים מנחמות
בשבועות אלה אני עושה את
תכנית המדיטציה ליחסים נסיים עם עצמנו ועם אחרים,
שמציע דיפאק צ'ופרה דרך התכנית של אופרה וינפרי, ומשם הבאתי לך את התובנות שלי כפי שניסחתי ממה ששמעתי.
היום הגיע היום ה-16 של המדיטציה, ותרגמתי לך את מה שהוא אמר, יחד עם המשפט שנראה לי מתאים לך.
היום הוא דיבר על כבוד לנשמה שלנו, לנו ולאחרים.
וזה יפה שהגיע בדיוק כשנזקקת למה שאמר.
זהו התרגום, עם המשפט שאני מציעה לך:
איך עלינו למרק את המראה שבה אנחנו משתקפים דרך אחרים?
כשאנחנו מרגישים תגובה קשה שבאה מרגש שלילי זהו הזמן לעצור ולהביט פנימה, להקשיב למסר שהנשמה שלנו מנסה למסור לנו.
כשאנחנו מגיבים כך גם אם זה נראה לנו ראוי, זאת תגובה שלא רק פוגעת ביחסים בינינו לבין אחרים כי אם גם גורמת לנו
להחמיץ הזדמנות להתבוננות פנימית ולתובנה, לריפוי עצמי ולצמיחה רוחנית.
כשאנחנו מגיבים ברגש שלילי עלינו לשאול עצמנו אם אנחנו רוצים להיות האסירים של העבר או החלוצים של העתיד.
יהיו אנשים שינסו ללחוץ על הכפתורים שלנו ולהצית תגובות שליליות.
מתן מחסה לרגשות שליליים עלול להיות הרסני לבריאותנו ולרווחתנו, וידחף אותנו הרחק מלחיות חיים מלאים ביחסים הקרובים, האותנטיים, והתומכים שאנחנו רוצים.
כחלוצי העתיד אנחנו בוחרים נתיב חדש לצעוד בו עם מקום לעצור בו ולצפות בנוף המזהיר שבו אנחנו רוצים להיות.
בפעם הבאה שנרצה להגיב בצורה שלילית, נצעד צעד לאחור, לקרקע שעליה נבחר בשיקול דעת ובזהירות את הצעד הבא שלנו.
נעצור, ננשום עמוק ונתחיל לחקור בתשומת לב את הרגשות והמחשבות הנמצאים מתחת לפני השטח של התגובות שלנו.
נתייחס לתגובות שלנו כך שנדע שיש הרבה יותר מה לראות מעבר להן מאשר מה שחשבנו בעבר.
מה שנגלה מתחת לפני השטח, אם כאב, ספק, בושה, עצב, או אף שיירים של טראומה, יהיה חלק מהקריאה שלנו לאהבה ותשומת לב.
כשנשחרר את הצורך לייעד לנו אשמה אנחנו נפתחים למה שיש בהווה, בכנות, בחמלה.
אהבה היא כוח הריפוי החזק ביותר בעולם.
אנחנו יכולים להתחיל לשחרר את הרגשות הלא נוחים האלה, אחרי שהפכנו מודעים לכך, כך שיתמסרו לכוחה המרפא של האהבה.
עם הזמן נלמד לשחרר ולהשתחרר, אולי לא מייד, אבל מלאי כוונה בטוחה ויציבה לחיות בשלווה.
הלב שלנו יתרכך, ובאר האהבה הפנימית שלנו תגאה ותנבע.
כאן אנחנו חווים את הנס של השמחה, הרמוניה ואחדות עם כל מערכות היחסים שלנו.
המשפט שלנו להיום, וגם שלך,אם תרצה בכך:
אני משחרר והלב שלי מלא שלווה.
מקווה שהצלחנו לעזור לך.
בהצלחה