שאלה בנושא אישי?

akyo64

New member
שאלה בנושא אישי?

שלום ראיתי במעריב יהדות שלדתיה אסור להתחתן עם חילוני .אז איך נהיה עם אחד אם הרבנים מפרידים בין זוגות ? יש לי חברה דתיה והכולל סבבה .

tamarhp

New member
אין איסור

מותר לדתי להתחתן עם חילוני - אנחנו עם אחד וזה מותר!! אבל, עדיף שלא, כי זה מאד קשה, וגם ככה חיי נישואין זה דבר לא קל, אז למה להוסיף קשיים? והקושי הוא גדול מאד, למשל - היא שומרת שבת ואתה רוצה לראות טלוויזיה.. מה תעשו? אתה נורא אוהב עוף בחמאה (בשר וחלב) אבל המטבח צריך להיות כשר.. מה תעשו? היא רוצה לשמור על הלכות נידה כי היא דתית אבל לך זה מאד קשה שבועיים שלמים בכל חודש לא לגעת בה.. מה תעשו? באיזשהו מקום - אם היא תוותר בשבילך, היא בעצם לא תשמור תורה ומצוות ולא תהיה דתית. אם אתה תוותר בשבילה - זה לא הוגן שרק אחד מהצדדים יוותר כל הזמן... לכן, מלכתחילה עדיף שלא להכנס ל"ברוך" כזה כי זה מסובך וגורם להרבה מריבות. אבל זו רק המלצה, אין כאן איסור...

"ברוֹך?"

על כל השאלות שלך יש תשובה אחת - עובדים על זה ומוצאים פתרון. כי ככה זה כשאוהבים. מה שעצוב הוא שבגלל הבחירה התמדת הזו מהתמודדות עם האחר בעם שלנו, זרמים שונים וקהילות שונות ביהדות לא מתאמצות למצוא פתרון ונוצר רק הנתק הזה. -אז גם במימד הלאומי - צריך לעבוד על זה ומוצאים פתרון.

tamarhp

New member
אבל למה מלכתחילה?

למה לכתחילה להכנס לזה? אני לא מדברת על זוגות שכבר מאוהבים...

tamarhp

New member
בתור נשואה

אני חיפשתי מישהו שיהיה לי טוב לחיות איתו - חיפשתי מישהו ברמה אינטלקטואלית דומה, מנטליות דומה, וכן - רמה דתית דומה. למה להכניס את עצמנו למתחים מיותרים? למה לריב כל שבת על האם להדליק טלוויזיה או לא? למה להכנס לחיים שיקשו עלי לחיות כדתית? למה מלכתחילה להכנס לזוגיות מעורערת שבה רק צד אחד חייב לוותר (שהרי כדתית אני לא אסכים לחלל שבת בשבילו...) אני לא רוצה להתנתק - אבל להתחבר לא פירושו דווקא חתונה וקשרים רומנטיים בין דתיים וחילוניים.

זו כבר פילוסופיית חיים

שבמסגרתה את הכל כמאבק "לריב", "לוותר", "זוגיות מעורערת" "צריך לוותר". את גםמאוד מתגוננת " רק צדאחד צריך לוותר" - למה רק אחד? יושבים ביחד ומוצאים ביחד פתרונות. בואי נפתח את הספקטרום של השיחה הזו לעם שלנו - למה לחיות ביחד עם קהילה אחרת, להכנס ל"מתחים מיותרים"? למה לנהל מראש מדינה "מעורערת" שבה "רק צד אחד צריך לוותר" ?

tamarhp

New member
ממש לא מסכימה...

באיזו צורה אני יכולה לוותר ועדיין לשמור על אורח חיים דתי? רק לא מזמן היה פה שירשור על מישהי שבפועל יש לה בעל חילוני והיא מתקשה מאד...

בואי ונסי

לא להתעלם מהנושא שהעליתי- כיצד חילוניים ודתיים יכולים לחיות יחד באותה מדינה?

tamarhp

New member
חילונים ודתיים

יכולים לחיות באותה מדינה כמו שאנחנו חיים עכשיו. יש הבדל גדול, כי בזוגיות - כל החלטה היא משותפת, כל מעשה משפיע על השני. אנחנו קמים יחד בבוקר והולכים לישון יחד בלילה, הוא אוכל את מה שאני מבשלת ואני קונה עם הכסף שהוא מביא הביתה (או להפך..). אבל אם יש לי שכן חילוני - למה שהוא ישפיע על אורח החיים הדתי שלי? הוא לא יכול לחייב אותי לעשות/לא לעשות קידוש בשבת, והוא לא יכול להכריח אותי לאכול חזיר. אז נכון - יש דברים שכן משפיעים, החילוני צריך להתחשב בדתי שלידו ולא להדליק את הטלוויזיה בשבת על פול-ווליום; לחילוני אין תחבורה ציבורית בשבת בגלל הדתיים; הדתי לא יכול להכנס עם החילוני לכל מסעדה כי לא כל המסעדות כשרות; החרדי הולך עם עיניים ברצפה כי הואלא רוצה לראות את הפרסומות בתל אביב החילונית; וכו'. אבל מכאן ועד להשוואה לזוגיות? הדרך עוד ארוכה.

זו לא השוואה, זו הקבלה

כמו ששני אנשים צריכים לחיות יחד, גם שני עמים צריכים לחיות יחד (ואת מוזמת להחילף את המילה "צריכים" ב-"נאלצים" בכל הזדמנות). אני לא אוהב את הדעה שלך כי היא מצדדת בנתק: "דתיים וחילוניים לא יכולים לחיות ביחד, זו גזרה לחיים של ייסורים וסבל". אם ככה, אז בואי נוותר וזהו- לא רק שלא נאלץ לסבול אם "בטעות" נתחתן זה עם זו, בואי גם לא נתקל זה בזה - בואי נגיד שהחילוניים יקבלו את כל הערים ומושבים החילוניים והדתיים את אלה שיש בהם רוב של דתיים. ככה גם לא נגביל אחת את השני - כל אחד יעשה מה שהוא רוצה בכל אחד מהישוביים האלה, אצל הדתיים ישמרו כל ההלכות באופן המחמיר ביותר ואצל החילוניים לא תשמר אף מצווה או מסורת יהודית. יודעת מה? אפשר ממש לחלק את השטח בין לבין ולהקים גדר ושני צבאות נפרדים לשמור על הגבול החדש. ברור לי שאני מגזים, אבל צורם לי שדווקא בפורום כזה שהוא לא פורום החזרה בתשובה (תפיסה שאומרת שלהיות פחות "דתי" מסף מסויים זה לא בסדר וצריך לשנות את אותו אדם) אלא לקירוב באופן פתוח ובפרשנות חופשית של רוח היהדות (לאו דווקא כדת או כמערכת של אמונה [רוחנית או לא]). דווקא היום כשהקצוות מתחדדים והקטבים נשמעים יותר חזק, חשוב שנחפש להתקב ולהכיר יותר טוב את העולם השני בעיני, הפורום הזה הוא בדיוק המקום לחפש את החיבורים ולא את ההפרדות ואני חש שאת לא באותה דעה איתי, תקני איתי אם אני טועה.

tamarhp

New member
ושוב כמו שאמרתי

חיבור, היכרות והתקרבות - אינם בהכרח דווקא קשר נישואין וחיים יומיומיים יחד..

tamarhp

New member
אני חושבת

שהנושא שהעלית ממש ממש לא קשור.. אז למה שאני אתייחס? בכולופן - אנחנו עם אחד ולכן ברור לי שאין שום קטע להפריד בינינו בעזרת גדר או בכל דרך אחרת.

אופירA

New member
מנהל
רבנים מפרידים בין זוגות??? ../images/Emo12.gif

איך בדיוק הגעת למסקנה הזו? מה זה "מעריב יהדות" - ספר הלכה? לא שמעתי עליו. כנראה שאינו מוסמך... שום רבנים לא מפרידים בין שום זוגות. (פרט לזוגות שרוצים להתגרש, וממילא עושים זאת בבית דין רבני). ליהודי מותר להתחתן עם יהודיה כל עוד לא מדובר בצירוף של כהן וגרושה, באיסורי עריות ובממזרים. אף יהודי לא חייב להתחתן עם מי שלא מתאימה לו. תמיד נהיה עם אחד, גם אם לא כולם מתחתנים עם כולם בבת אחת, מאחר שבאופן טבעי אדם מתחתן רק עם אשה אחת ולא עם כל הנשים. ומן הסתם שייקח את זו שמתאימה לו ביותר, ולא נגרע שום דבר מאחדותו של העם. תגיד, יש לי שאלה בנושא אישי: אם במעריב יהיה כתוב שלרבנים יש קרניים - תצא מהנחה ברורה שהם נגחנים?

akyo64

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo189.gifמה איכפת לי מרבנים ?../images/Emo70.gif

בכלל לא איכפת לי מרבנים ( רק לפעמים) כי זה לא שאלה הלכתית אם מותר או אסור להתחתן עם חילוני .זכותי להתחתן אם מי שאני רוצה. אני רק חושב שיש דברים שלרבנים אסור להתערב בחיים שלי כי הם לא רואים את כל המכלול של הקשר ביינינו ומי אני ומי בת זוגי. ולכן זה מעצבן . חוץ מזה החיים יפים .

אופירA

New member
מנהל
מה מעצבן אותך?

שאף רב לא מורה לך עם מי להתחתן? שעיתון החליט על דעת עצמו (ועל דעת הנטייה הקבועה שלו להסית ולשקר, ועל בסיס דמיון מפותח) שהרבנים כן נותנים הוראה עם מי מותר לך ואסור לך להתחתן? שאנשים מתחתנים עפ"י היגיון ומכלול נתונים נוספים? תראו ממה אנשים מתעצבנים... מאמין לשטויות בעיתון, מעניש את עצמו בעצבים, ועוד מאשים את הרבנים...

tamarhp

New member
אגב מעריב יהדות

כל קשר בינו לבין יהדות מקרי בהחלט.

למעלה