זו לא השוואה, זו הקבלה
כמו ששני אנשים צריכים לחיות יחד, גם שני עמים צריכים לחיות יחד (ואת מוזמת להחילף את המילה "צריכים" ב-"נאלצים" בכל הזדמנות). אני לא אוהב את הדעה שלך כי היא מצדדת בנתק: "דתיים וחילוניים לא יכולים לחיות ביחד, זו גזרה לחיים של ייסורים וסבל". אם ככה, אז בואי נוותר וזהו- לא רק שלא נאלץ לסבול אם "בטעות" נתחתן זה עם זו, בואי גם לא נתקל זה בזה - בואי נגיד שהחילוניים יקבלו את כל הערים ומושבים החילוניים והדתיים את אלה שיש בהם רוב של דתיים. ככה גם לא נגביל אחת את השני - כל אחד יעשה מה שהוא רוצה בכל אחד מהישוביים האלה, אצל הדתיים ישמרו כל ההלכות באופן המחמיר ביותר ואצל החילוניים לא תשמר אף מצווה או מסורת יהודית. יודעת מה? אפשר ממש לחלק את השטח בין לבין ולהקים גדר ושני צבאות נפרדים לשמור על הגבול החדש. ברור לי שאני מגזים, אבל צורם לי שדווקא בפורום כזה שהוא לא פורום החזרה בתשובה (תפיסה שאומרת שלהיות פחות "דתי" מסף מסויים זה לא בסדר וצריך לשנות את אותו אדם) אלא לקירוב באופן פתוח ובפרשנות חופשית של רוח היהדות (לאו דווקא כדת או כמערכת של אמונה [רוחנית או לא]). דווקא היום כשהקצוות מתחדדים והקטבים נשמעים יותר חזק, חשוב שנחפש להתקב ולהכיר יותר טוב את העולם השני בעיני, הפורום הזה הוא בדיוק המקום לחפש את החיבורים ולא את ההפרדות ואני חש שאת לא באותה דעה איתי, תקני איתי אם אני טועה.