שאלה בנושא אלקטרוניקה בלי קשר לRF - משנק DIY

• פותח הנושא topt1
  • פורסם בתאריך

topt1

New member
שאלה בנושא אלקטרוניקה בלי קשר לRF - משנק DIY

רשמתי הודעה בכמה פורומים ללא הצלחה. מההכרות הקצרה שלי עם האנשים פה מהפעמיים שהייתי במפגשי האגודה - פה נמצאים האנשים שיכולים לעזור. מה שאני רוצה לעשות זה להדליק צמד נורות פלורסנט ב100% הארה ממקור מתח של 12VDC ללא בעיית דחיפת זרם. הגעתי לסכמה כלשהי - אך שם נתקלתי בקטע שלא היה מוכר לי - ללפף אנטנת AM עם heat-shrinks וכו' - אני מקווה שאני יוכל להגיע לרכיב כזה בלי העבודה של הליפוף והשרינקים. האם מישהו יכול לעזור לי בתחום? והאם מישהו יכול לתת הסבר על האפשרות להאיר ב100% כי כנראה שהמעגל הזה לא נותן 100% תאורה בנורה. לינק - http://www.aaroncake.net/circuits/40wflamp.asp תודה

zukik

New member
מה שיש שם זה בעיקרון שנאי ..

ואתה תצטרך ללפף את השנאי הזה בדיוק כפי שכתבו ובקשר להארה אני לא רואה שום בעייה והוא אמור להאיר את הנורה ללא בעיות .....

zukik

New member
לא שידוע לי

אתה תצטרך ללפף אותו לפי ההוראות שנכתבו שם ....

4Z1PF

New member
שנאי

השנאי עליו מדובר מלופף על מוט פריט כפי שניתן למצוא בכול מקלט רדיו AM. הסלילים מלופפים כך שהם יוצרים משוב חיובי על המגבר דבר שיוצר תנודות בתדר גבוה, לכן נדרש גרעין פריט ולא גרעין ברזל. הבנייה נראית לי מורכבת מאוד בגלל המספר הרב של הליפופים. אני הייתי הולך על מעגל של מנורת חירום ישנה. לא ברור לי מי אתה, אבל הבנתי שאתה מגיע למפגשי האגודה מפעם לפעם. אם כך, אני יכול להביא לך מעגל של מנורת חירום שתוכל לשחק איתו.

4Z7CBF

New member
מה הבעיה

תמורת 150 שקלים אני מוכן לבנות לך סליל מתאים. מעוניין ?

למעלה