יכולה להגיד מה אנחנו עשינו
הנחנו דפני באמבטיה כדי שיד אחת תמיד תהיה לי פנויה והיד השניה עדיין תאחוז בתינוקת. החזקנו אותה בידיים כשהפנים מופנים לכיוון המים - שתראה שמכניסים אותה לאמבטיה, הסברתי לה בקול מרגיע שהיא הולכת לעשות אמבטיה, טבלתי קודם את רגליה ולאט לאט הרטבתי את השוקיים, ירכיים והטוסיק ואז הושבתי אותה בעדינות על הדפני תוך שאני תומכת בגב העליון ובראש כמובן. הראש הוא האחרון שהרטבתי לה מכיוון שחום הגוף בורח לרוב מהראש ולדעתי לא מומלץ להשאיר את הראש רטוב יותר מדי זמן מעבר לכך שהטרמוסטט של הגוף נמצא דווקא באצבעות של הרגליים וידיים - מאוד חשוב במהלך האמבטיה כל הזמן להרטיב את הגוף שנמצא מחוץ למים כדי לשמור על חום גוף. תוודאי שהאמבטיה לא חמה מדי ולא קרה מדי - אני יודעת שממליצים על 37 מעלות, הקטנה שלנו צרחה בחום הזה ורק כשהגענו ל 34-35 היא נרגעה, בימים חמים גם 32 מעלות היה לה יותר טוב - תראי אם לתינוק נעים או לא אני חושבת שהמדד הנכון הוא להיות קשובים לתינוק אני את שלי דרך אגב כבר רחצתי באמבטיה מהיום השני שלה בבית (היא היתה בת שבוע בדיוק) והיא התרגלה מאד מהר לאמבטיה היום היא משחקת עם הרגליים ומחייכת, מאד נהנית. אני יודעת שיש הורים שדוחים את האמבטיה אבל אני לא ראיתי סיבה היא רגילה לסביבה של מים ברחם- זה מרגיע אותה, אני חששתי שככל שהיא תגדל יהיה יותר קשה להרגיל אותה לשהייה במים - אז אל תתיאשי אם הוא לא יתלהב בהתחלה - אמבטיה יומית חשובה הרבה מעבר להגיינה - זה מעבר חשוב בין יום ללילה, זה עוזר להם בשינה יותר רגועה ומעייף אותם לקראת הארוחה והשינה של הערב, ככל שתצליחי לשמור על סביבת שעה קבועה (נניח בין 18:00-20:00) שעת אמבטיה, אוכל ולישון, ככה יהיה לך יותר קל להרגיל אותו בגיל מבוגר יותר - כי זו כבר תהיה שגרה קבועה עבורו - לא תצטרכי להיאבק בחינוך לשינה בשעה מסויימת כי זה כבר יהיה מוטבע בו - ככה אני אממינה בכל מקרה - מסגרות וגבולות הן דבר חיוני גם לתינוק בן יומו לדעתי.