שאלה בנושא ארטישוק ירושלמי.

מיכי 10

Member
שלום וברכה,
מדוע מציינים במתכונים של עוף עם ארטישוק ירושלמי, שאין לפתוח את הסיר בזמן הבישול?
בתודה מראש,
מיכל.
 

ויוי 25

Well-known member
שלום וברכה,
מדוע מציינים במתכונים של עוף עם ארטישוק ירושלמי, שאין לפתוח את הסיר בזמן הבישול?
בתודה מראש,
מיכל.

מכסים במכסה כדי שהנוזלים שבסיר לא הצטמצמו במהירות רבה מדי.
מספיק להשאיר רק פתח צר בין המכסה לסיר לשחרור-האדים.
 

מיכי 10

Member
תודה לך, אבל זאת נשמעת לי סיבה מוזרה. כי באף בישול אחר לא שמעתי ש"מזהירים" במיוחד לא לפתוח את הסיר.
ולגבי ארטישוק ירושלמי, שמעתי זאת מכמה נשים שנתנו מתכונים.
 
לא יודע ספציפית לגבי ארטישוק ירושלמי, אבל כן יודע שהרבה פעמים, אותם חומרים שאחראים על ריח אחראים גם לטעם. וזה אומר שכשסיר פתוח, והבית מתמלא ריח, האוכל בעצם מאבד טעם שמתנדף לאויר. אז כיסוי עוזר לשמר טעם. כמובן בהנחה שמבשלים על אש קטנה, והאדים יכולים להתעבות על המכסה ולחזור לתבשיל.
אולי הארטישוק הירושלמי רגיש במיוחד לאפקט הנ"ל.

או שזו סתם אגדה אורבנית, שעוברת מפה לאוזן, ואף אחד לא טרח לבדוק...
 

מיכי 10

Member
תודה, אולי. אבל לא נראה לי שזאת הסיבה. כי שוב, שמעתי הוראה כזאת - לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול - רק לגבי ארטישוק ירושלמי, ולא לגבי כל תבשיל אחר. אז אני מניחה שיש סיבה מיוחדת, שמסקרן אותי לדעת מה היא.
 
למעלה