שאלה בנושא בייביסיטר

שאלה בנושא בייביסיטר

שלום לכולם,

אני מבקש לקבל עצה או, ליתר דיוק, מבט מבחוץ על סיטואציה לא נעימה שאני מצוי בה.
יש לנו תינוק בן שמונה חודשים. כיוון שאשתי חזרה לעבודה אנחנו מחפשים סידור לשמירה על התינוק. בעקרון מצאנו כבר מטפלת אבל כדי להקל עליו את המעבר רצינו במהלך החודש הקרוב שבחלק מהימים בשבוע הוא יהיה עם הסבתות.

אמא שלי יכולה לבוא לשמור עליו יום אחד בשבוע ואילו חמותי הציעה אפילו יומיים - אבל כאן הקטצ'! - היא מתעקשת שבמקום שהיא תבוא אלינו נביא את התינוק אליה (או שהיא תיקח אותו).

לי זה נראה כמו התעקשות לא הגיונית בעליל היות ואני חושב שמבחינת הינוק מדובר בטרטור מיותר לגמרי. המרחק בין הבית שלנו לבית של חמותי הוא 5 דקות נסיעה בלבד. האם אני מפספס משהו? האם יש איזה מבט אחר על הסיטואציה?

תודה מראש,
אבא מבולבל מעט.

רוזהלי2

New member
בייביסיטר

בקשר לחותנתך, מה הבעיה להביא את הילד אליה או שהיא תיקח אותו לביתה?
איזה טרטור יש כאן לתינוק?
לא מבינה מה הבעיה?
כשבנותי היו קטנות והייתי צריכה את עזרת הורי הבאתי אותן אליהם, מרחק הליכה של כ-15 דקות, בלי שום בעיה, בלי רכב, הלכתי ברגל, הבנות בעגלה, לא קרה כלום לאף אחד!
אתם צריכים להודות לחותנתך שהיא רוצה לעזור ולא לחפש בעיות!

APRSMO N

New member
גם אצלי הבת מביאה את הילדים אלי. לי

יותר נוח בבית שלי.

זה אתם שצריכים את עזרת הסבתה, מה הבעיה להביא את הילד
לביתה?

בכל זאת

תראו, אני מבין את נקודת המבט שאתן מציגות. מצד שני, אני באמת חושב שמבחינת התינוק יש כמה יתרונות בלהיות בבית שלו בסביבה שהוא מכיר, עם הצעצועים והרהיטים שלו (ויש לא מעט). מדובר ב: לול, מיטה, טרמפולינה, שטיח + הרבה צעצועים. את כל זה צריך לשנע הלוך חזור כל יום או לשכפל - בשביל מה?

יש גם עניין של סדר יום: הוא קם בבוקר, שותה חלב ואז מטייל (אם השעה מספיק מוקדמת) ואז קצת משחק וישן שנת בוקר. לפעמים יש נקודות עצירה טבעיות בלו"ז הזה שמאפשרות להתארגן וללכת ולפעמים לא (למשל, נרדם כבר בטיול - לא רוצה להעיר אותו סתם).

פרט נוסף שלא ציינתי - הבית של חמותי בנוי כך שצריך לעלות כ-20 מדרגות בתוך הבית. למה לגרור כל יום פעמיים תינוק במדרגות? יש כאן אלמנט קטן של סיכון וכן אני חושב שזה טרטור לכל המעורבים.

נ.ב.
אני מבין שכל אחד אוהב להיות בבית שלו אבל במקרה הזה אני גם יודע שחמותי לא מבשלת בבית (רק בסופ"ש) ולא מנקה\מסדרת (יש עוזרת). טלויזיה יש לי גם עם יותר ערוצים אפילו. אני באמת לא מבין מה אני מפספס פה.

רוזהלי2

New member
שאלת תינוק אצל סבתא

אני עדיין לא מבינה מה הבעיה להביא את התינוק לבית של הסבתא

בכל בית של סבים וסבתות יש לול/מיטה ומשחקים.

בנושא בייביסיטר

כסבתא אנסה להציג את עמדתי.
כמעט תמיד מוצאת דרך להושיט עזרה לילדיי , אבל אין כמו להשאר בביתי ולקבל את האורח הפעוט.
נכון זו טרחה להוריו, אבל הנוחיות שלי להשאר בביתי חשובה לא פחות. והטרטור של הפעוט לא יותר נוראית מטירטור הסבתא.
בסך הכל מארגנים לול וכמה צעצועים, אפילו שונים לחלוטין ממה שיש בביתו, כך ימצא ענין מחודש כל פעם שיגיע.

בהצלחה

בייביסיטר

דורית, מסכימה איתך. קל ונוח יותר לשמור על הנכדים אצלנו בבית. אם הם גרים רחוק זו בעיה.
שרק יהיה לנו כוח.

הדסהש1

New member
צריך לזכור דהסבתא כבר לא צעירה כל כך

אני בכל אופן ולעיתים לא ממונעת, לייבים לחשוב על כל ההבטים,
לי יש לול וצעצועים ולפעמים מביאים מהבית צעצוע או שניים
או ספר אהוב של הילד,

APRSMO N

New member
ולדימיר, זה אתה שמתעקש ובלי כל טעם רק על מנת

שיהייה לכם נוח, מה קשור לזה שהסבתא לא מבשלת לשמירה על התינוק?

מה קשורים ערוצי הטלחוויזיה לעניין הביבסיטר? זה אתה שצריך את טובתה ולא היא את טובתך
אז תתגמש וזהו.

למעלה