שאלה בנושא בקע בבטן

danyb2

New member
שאלה בנושא בקע בבטן

שלום לרופא, עד לפני חודשיים בערך סבלתי מכאבי בטן חזקים בצד הימני עליון ותחתון תקופה די ארוכה קרוב לשנה. עברתי בדיקות CT בטן ,אולטרא סאונד בטן , קולונוסקופיה ואנדוסקופיה , הכל היה תקין. הכאב היה חזק יותר בזמן ישיבה , ונהיגה אבל דועך יחסית בזמן עמידה או שכיבה. למדתי שאם אני למשל פותח את כפתורי המכנסיים בזמן ישיבה הכאב קטן. אז ככה במשך חודשיים האחרונים התנהלתי עם כפתורים פתוחים במכנסיים . השיפור היה איטי אבל הכאב ירד בסדרי גודל. היום יש לי כאב עמום יחסית ואני יכול לתפקד איתו מלא אפילו בספורט כמו הליכה ריצה כפיפות בטן ,אימוני משקולות לידיים בלבד. הכאב גם יותר ממוקד ונימצא טיפה מעל הטבור ימינה קו ישר לכיוון התוספתן. אני עדיין מקפיד לשבת עם כפתורים פתוחים או לפחות מכנסיים עם גומיה כמו מכנסי ספורט. גם היום מכנסיים טיפה לוחצים מגבירים את הכאב לאורך זמן - מעניין שלא באופן מיידי. רופא הגאסטרו שהייתי אצלו לפני שבוע מצביע לדעתו על כיוון כירורגי וכיוון בקע (מבחינת גאסטרו הוא אמר שהכל נבדק) , המלצתו שאם יורע המצב ללכת לכירורג. שאלה - 1 . הבדיקות שעשיתי לא הראו ממצא איך אפשר לזהות שזה בקע ? הרופא גאסטרו ציין שהבטן רכה, אין בליטה . 2. האם בקע יכול להחלים לבד - יש שיפור שאני מרגיש כל הזמן אבל בתהליך מאד מאד איטי . 3. האם בכל מקרה ללכת לכירורג כי כאב עדיין קיים עמום\מעצבן כל היממה אבל אני חי איתו. הרבה תודה

בקע שפיגליאני

התיאור שאתה מתאר מתאים לבקע שפיגליאני SHPIGELIAN HERNIA מומלצת בדיקת כירורג בהצלחה

למעלה