שאלה בנושא בשמים ומוצרי קוסמטיקה

מירי ב2

New member
שאלה בנושא בשמים ומוצרי קוסמטיקה

הי, יש לי שאלה שאני יודעת שכבר נדונה פה, אבל היה קישור לאתר שלא עולה לי משום מה, אז אם תוכלו לענות לי, אני אהיה אסירת תודה. מאיזה סוגי בשמים או מאיזה סוגי חומרים שיש שיש בבשמים צריך להימנע, גם בגלל הפשוש הקטן וגם שיש לי תוכנויות להכנס להריון? שאלה כנ"ל לגבי מוצרי קוסמטיקה. אני יודעת בוודאות שהקוסטיקאית נמנעת לשים לי מוצרים מסויימים כשאני בהריון, אבל לא נראה לי שיש לה מושג בעניני PDD.... אנא תשובתכם. מאוד מאוד חשוב לי... תודה, מירי

חומרים בעייתיים בקוסמטיקה: אין תשובה קצרה...

ותקצר היריעה מלהביא את כל החומרים הבעייתיים כאן. מבשמים הייתי נמנעת בכלל. באופן כללי הם בעייתיים לאנשים רגישים גם אם הם מכילים חומרי ריח טבעיים - הם מכילים פנולים ומצריכים עיבוד בדיוק במערכת בכבד שלקויה אצל ילדינו (PST). על אחת כמה וכמה אם הם מכילים חומרי ריח סינתטיים. לגבי קוסמטיקה - אני לא יודעת לאיזה אתר קשה לך להיכנס. אני מצרפת קישור לאתר COSMETIC DATABASE של ENVIRONMENTAL WORKING GROUP שהוא אתר מעולה, ממש ללא תחרות, ואפשר לחפש עליו חומרים ומוצרים ספציפיים. אני מצרפת גם קישורים לאתר באופן טבעי - מדור טיפוח ודימוי הגוף (לכי לכותרת "יופי וטיפוח" - יש שם רשימת דפים שלפחות כמה מהם בטח מכילים מידע שיעניין אותך). אני מקשרת גם לאתר הבית של שתי קוסמטיקאיות-טבעיות הכותבות באתר באופן טבעי, ומכינות בעצמן את החומרים שבהן הן משתמשות - אך ורק מחומרים איכותיים, טבעיים ואורגניים. אלה הן ניבה שקד ועפרה עדין. לדעתי כדאי לך ליצור קשר עם אחת מהן (התרשמתי מאוד מהידע של שתיהן וגם מהפתיחות והנכונות לענות על שאלות).

למעלה