שאלה בנושא גאולוגיה-מחצבים

יניב ריז

New member
שאלה בנושא גאולוגיה-מחצבים

האם בארץ בכלל אין זהב בקרקע/בנקיקי נחל? או שמא קיימים "נגיסי" זהב בכל העולם,ובארץ זה פשוט לא כלכלי לכרות אותם? נו,אני יודע שזאת שאלה מוזרה,אבל אני עומד להגשים חלום ישן,הזמנתי דרך Ebay גלאי מתכות מקצועי,ואני בעיקר אני עומד לסרוק איתו חופים,אך בשביל החוויה,אם יש מקומות בארץ שניתן לחפש בהם זהב/כסף זה עשוי להיות חוויה מיוחדת.

בוקסה

New member
התשובה בגוף השאלה

בטוח שיש אבל הסיכוי למצא אותם אפסי ועד היום לא ידוע על מרבץ משמעותי של זהב בארץ. הזהב הוא יסוד נדיר (באופן יחסי) שנמצא בכדור הארץ בכמויות מאד נמוכות אבל יש מנגנונים שמרכזים אותו, למשל בסביבה וולקנית צעירה תתכן סיטואציה כימית שהמים המחלחלים בבזלות הטריות ימסו את מעט הזהב שיש בהן ובמקום אחר ישקיעו אותו, חברות לכריית זהב מעסיקות גיאולוגים ע"מ לשחזר מערכות ניקוז עתיקות (אם אפשר גם גדולות) כדי לאתר את נקודות ההשקעה, ההשקעה מתרחשת לפעמים בעורקים בסלע ואז פשוט חופרים לאורך העורק, ולפעמים בתוך סדימנט ואז שוטפים את הסדימנט בתמיסות כספית שממסות את הזהב שבדימנט ומשקיעים את הזהב מתוך התמיסות בהצלחה

בוקסה

New member
כן

נמצאו כמה ליד תימנע ובעוד כמה מקומות, לפני כ 12 שנים ביקר הרבי מילובביץ' בחיפה ואמר לעמרם מיצנע (ראש העיר דאז) שבנחל של חיפה יש זהב ואבנים טובות, כל מיני חב"דניקים יזמו חיפושים בעקבות זאת והם התמקדו בקישון הם מצאו כמה יהלומים ממש קטנים ומעט זהב והצילחו למשוך כמה כותרות בעיתונים אבל שום דבר כלכלי.

למעלה