שאלה בנושא גזים

ניצה 1

New member
שאלה בנושא גזים../images/Emo7.gif

בתקופה האחרונה כ-5 חודשים אני סובלת מהתנפחות הבטן כתוצאה מגזים מיותרים גזים המלווים בריח רע, השאלה איך נפטרים מיזה זה מצב מביש האים יש פיתרון טיבעי או קונבקציונלי אני מתביישת ללכת לרופא בשל בעייה זו. אודה לך על תשובתך....

g i l

New member
לא צריך להתבייש

היי ניצה, לטענתך, המצב קיים כ - 5 חודשים - האם במהלך תקופה זו, שינית לרעה את דפוסי האכילה שלך ???? אם כן, כדאי לחזור ולאכול ארוחות מזינות ולא כל מיני " שטויות " בין הארוחות וכו´. בכל מקרה, הבעיה חדשה יחסית, כך שככל , שתטפלי בכך מהר יותר כך גם תיפטרי מכך מהר יותר. ממליץ לך, במידה ואכן ישנה בעיה תזונתית להתייעץ עם תזונאי / ית בעניין זה. אם לא קשור לתזונה או לא רק, ממליץ לעבור תשאול מקיף ממטפל ברפואה הסינית - תשאול נכון יביא בד"כ למציאת הבעיה הרלוונטית וטיפולה. שיהיה בהצלחה, נ.ב ידוע לי על מוצרים קונבציונאלים כגון: קרבוסילן אך לדעתי יש לנסות את הדרך הבטוחה ולא לערב מוצרים כימיים שבסה"כ יביאו להפוגה מסוימת, אך יביאו להחמרת סימנים אחרים וליצירת בעיות חדשות, זאת מכיוון, שהרפואה הסינית מציעה טיפול בגורם הבעיה ולא ניטרול הסממן ( במקרה שלך - הגזים ) כאשר מנטרלים את הסממן ( הגזים ) , הבעיה אינה מוצאת לעצמה את הביטוי הקגיל ומחפשת ביטוי במקום אחר ובצורה אחרת. |

behappy

New member
.........תזונה...

קטניות ושעועיות למיניהן, גבינה ומוצרי חלב, מתח נפשי זיהומים או פטריה בדרכי העיכול...... זהו,ממה שאני יודעת.......

שלום רב ניצה

המלצה שלי: בכל בוקר, קחי כוס מים, ערבבי בכוס חצי כפית של אבקת סודה לשתיה, ולשתות על בטן ריקה. רצוי ומומלץ אף להמתין לפחות כ-30 דקות בין שתיית ה"קפה או התה" של הבוקר. ואותו דבר עשי כ-20 דקות לפני כל ארוחה. בדוק, כי לאחר התמדה נכונה של שתית התמיסה כ3 שבועות, הגזים ייעלמו לגמרי, והריח הלא נעים ייעלם עוד הרבה לפני. ברכת בריאות, אור ואהבה בת חן נמהסטה...

ניצה יקרה..

ניצה יקרה יש סיבות רבות לגזים , הריח מעיד על עיכול איטי ומע´ עיכול חלשה . הייתי ממליצה לך בחום לגשת למטפל משלים , בתסמונות מעין אלו יש לנו הצלחה רבה , לכן איזרי אומץ , התגברי על הבושה וגשי למטפל שנח לך איתו. הינה כמה טיפים שיכולים הקל גם ללא איבחון של מקור הבעיה.. * שתי במהלך היום חליטה של פרחי קמומיל (בבונג) שומר ,ואניס הידועים כמפיגים גזים ומרגיעים מע´ עיכול. * איך היציאות שלך? דאגי לצאת יום יום (ורצוי בבוקר) אם הינך סובלת מעצירות ממולץ לטפל גם בזה ובנתיים הרבי באכילת סיבים העוזרים ליציאות. *איכלי לאט לעסי את האוכל זמן רב (20 לעיסות כל ביס) ע"מ שהאוכל יגיע כבר לקיבה מעוכל בחלקו ויתפרק מהר יותר בתהליך העיכול. *נסי לקחת אסידופוליס המאזנת את פלורת המעיים ןחיונית לספיגה ועיכול. אפשר לעשות עיסוי בבטן עם כיוון השעון עם שמן אניס ,לוונדר מנטה ומליסה, מקוה שמשהו יעזור.. יעל

ניצה 1

New member
הייתי מאוד מבקשת

אם אפשר לברר לי אם יש השפעות עתידיות ואיזה לתרופה שאני נוטלת(סרוקסד) התרופה עוזרת לי פלאים ומיום שהתחלתי אני מרגישה יותר משוחררת נפשית לפני זה הייתי מאוד דיכאונית ופסימית,ומלאת חרדות בשל מצבי מאוד מקווה שאין לזה השפעות עתידיות.

ניצה 1

New member
תודה למשיבים../images/Emo20.gif

בנושא הגזים. קראתי את כל התגובות פה ולפני שאני מתחילה לאמץ חלק מהם רציתי לברר עוד משהו, נשאלתי פה אם פעולת המעיים כלומר היציאה שלי היא מידי יום אז ככה, במשך הזמן שציינתי לבעיית הגזים (5 חודשים)גם פעולת היציאה הישתנת. לפני זה מידי יום ביומו בלי בעיות. וכיום פעם ביומיים ומכיוון שאינני מרגישה צורך או עצירות כאבים אז אינני נעזרת בתרופות. אז כניראה שיש לזה השפעה,חוץ מיזה אני באמת נמצאת בתקופה לא קלה מבחינה נפשית ונוטלת כדורים (סרוקסד). האים למה שציינתי יש השפעה לגזים התזונה היא אותה תזונה ממש אין שינוי. רק רצון אז לדברי מתיקה בזמן האחרון. אודה לכם שוב על עזרתכם ותגובתכם.....

m_katzmann

New member
עצירות היא עצירות

היי ניצה, עצירות היא לא רק עצירות פיזית, אלא גם רגשית. את מכניסה את הכל פנימה ובקושי נותנת לזה לצאת החוצה. את לא מרגישה כאבים, כי את עוצרת גם אותם עם הכדורים ולכן בגלל שהכל עצור בפנים ונחנק בפנים כשזה יוצא הוא כל כך מסריח. מחלה היא האפשרות שלך לשינוי ודיכויה מעכב את השינוי הזה עוד יותר. את חייבת להשתחרר, להרפות, כן גם לחוות את הכאב, כי בלי זה לא תצליחי באמת להתנקות, לזרוק אחת ולתמיד את כל הלכלוך הזה שצברת עם השנים, שכל כך מגעיל אותך,מחניק אותך ומקבע את חייך. מאיה

m_katzmann

New member
ניקוי יסודי

היי ניצה, ניקוי יסודי יכול להעשות בטיפול רגשי, בנגיעה בכאב כדי להשתחרר ממנו, אך יש כמובן דברים רבים שתוכלי לעשות בינתיים ודי כתבתי עליהם בזמן האחרון אבל למענך אחזור לפני שאת קמה מהמיטה נשמי נשימות עמוקות דרך האף. כשאת נושמת הכניסי פנימה בדמיונך את כל המגעיל והרע עליו את רק יכולה לחשוב וכשאת נושפת נשפי החוצה את ההרגשה הכי נעימה והכי שמחה. חשוב שלא רק תחשבי על זה אלא תנסי בדמיונך גם לראות ולחוש את השחור והמגעיל ואת השמח והמאיר. כשאת נושמת התרכזי בדרך הנשימה מהראש ועד לקצות אצבעות הרגליים. כשאת נושפת את מתרכזת בחלקי גופך מכפות הרגליים ועד לראש. עשי תרגיל זה כ-15 דקות כל בוקר לפני שאת קמה וכל ערב לפני שאת הולכת לישון. עסקי בספורט כלשהו מהליכה ועד לשחיה, דרך כל תחום המדבר אליך. עכשיו, בתקופה היפה ביותר בשנה טיילי לך בחיק הטבע:שמש,רוח,ים ועצים משפיעים גם הם לטובה עלינו. ושוב כל זאת לא מחליף טיפול, אך יכול להקל קצת. מציעה לך בחום רב טיפולים קנסיולוגיים, אך כל טיפול אלטרנטיבי שמדבר אליך יכול לעזור בסילוק הרעלים, כשכל טיפול מחזק פאן אחד של הבעיה ותוקף את הבעיה דרכו אך בסך הכל כל הטיפולים האלטרנטיביים מטרתם לגרום לאיזון המערכות. מאיה

ניצה 1

New member
לא חושבת ........

את התרופה אני לוקחת בין הבוקר לצהריים ורוב הגזים הם בשעות הערב....

עצירות..

ניצה היי, מה קרה לפני 5 חודשים? האם חווית ואבדן ? או סיימת קשר כלשהו? לגבי העצירות- צריך וחובה לטפל בה , צואה שנשארת זמן רב בגוף פולטת רעלים למחזור הדם שעלולים לגרום לבעיות רבות ושונות. חשוב לאכול אוכל רב בסיבים ( פירות וירקות על קליפתם) פסיליום וזרעי פשתן עוזרים ליציאות טובות. שתי הרבה,לעסי לאט, נסי לא לאכול מאוחר בלילה. חשוב להמנע ככל האפשר מאכילת מאכלים קרים ( מטמפרטורת החדר ומעלה). לגבי המתוק - אין פלא שכמיהתך אליו גברה - ככל שהטחול חלש יותר כך הכמיהה למתוק עולה , ממולץ לנסות ולהלחם בתשוקה וכשבא לך משהו מתוק נסי לאכול דגנים מלאים זה עוזר לפעמים. כמו שהמלצתי בהודעתי הקודמת -גשי לטיפול - גופך מבקש זאת.. הרבה בריאות יעל

Lagrangian

New member
איך להלחם בכמיהה למתוק?

טיפים? אני ´מכור´ לשוקולד - ובכלל הטחול שלי חלש. איך מחזקים אותו מלבד המאבק הבלתי פוסק לאכול בצורה סדירה ובריאה?

mishmush

New member
איזון התשוקה למתוקים...../images/Emo60.gif

כפי שאתה כנראה יודע- מה שפוגע יותר מכל בטחול זה עודף מתוקים. לכן כאשר תצליח לאזן את החשק תשיג מן הסתם גם שיפור בתפקוד הטחול. תזונה שמחזקת את הטחול- דלה בסוכרים פשוטים, עשירה במזון מבושל (מזון קר לא טוב לטחול), מזונות כגון- בטטות, גזר, ירקות מבושלים ועוד- מומלצים, אם אתה סובל מעודף קור אפשר להוסיף ג´ינג´ר שמחזק וגם טוב לעיכול. אבל, איך עושים את זה ??? הדבר הכי חשוב במלחמה נגד המתוקים- זה פשוט לא לאכול מתוק... נכון- תחילה זה קשה מאוד לבצע, אבל אין ברירה- אחרת נכנסים למעין מעגל שלילי ללא מוצא, כאשר אוכלים עודף סוכר הדבר גורר הפרשה עודפת של אינסולין (ההורמון שאחראי על הכנסת הסוכר לתאים)- וזה יגרור ירידה חדה של רמות הסוכר בדם- דבר שיגרום להרגשת עייפות, חוסר ריכוז, רעב ובעיקר חשק למתוק (דומה למצב של חולשת צ´י הטחול לפי הרפואה הסינית), ואז אם שוב תאכל מתוק- כל הסיפור יחזור שוב... וכך הלאה... הדרך היחידה לעצור זאת זה כאשר מתחשק מתוק לאכול תחליף אחר המכיל פחמימות אבל מסוג אחר (שאינן מתפרקות מייד לדם)- לדוגמה לאכול יוגורט בתוספת שיבולת שועל וחתיכות תפוח (לי זה עוזר), או אפילו 2 פרוסות לחם מלא/שיבולת שועל (עדיף לחם שיפון אם יתברר שמדובר בקנדידה), אם אתה ממש חייב אפשר עם מעט ריבה או דבש (לא בקנדידה). (אם אתה זקוק לעוד פרטים על קנדידה, אתה מוזמן לשאול) ישנם תוספים שיכולים לעזור באיזון התשוקה- כרום פיקולינט עוזר לפעילות של האינסולין ולכן יעיל. יש הטוענים שגם גלוטמין (חומצה אמינית מסויימת) יעיל, לי אישית אין ניסיון איתה (זוהי הזדמנות לשאול מטפלים נוספים אם יש להם נסיון כזה). כמו כן צריך להבין מה מקור הבעיה, האם מדובר בחסך נפשי. כמובן שבדיקור ובשיאצו אפשר לחזק מאוד את הטחול. אבל הכי חשוב- תזונה מתאימה. (אגב גם עודף לימודים ומחשבות פוגעים בטחול)

Lagrangian

New member
המשך

אני גם לומד הרבה ואוהב לאכול אוכל קר.. ממש מקרה קלאסי כנראה., אפשר לאכול תמרים? או שסוכר של פירות גם מתפרק מהר מדי? ומהי קנדידה? אני לא כ"כ אוהב לקחת תוספי מזון, אז כנראה זה ירד מהפרק. אבל אני עושה צ´י קונג - האם יש תרגיל ספציפי שעובר על מרידיאן הטחול? תודה ניצן

mishmush

New member
מתוקים... מתוקים...../images/Emo39.gif

גם פירות מתפרקים מהר, ובעיקר- פירות יבשים המכילים המון סוכר פירות, אבל עדיין סוכר... עדיף כמובן מהשוקולד, אבל עדיין לא יתרום לאיזון הסוכר שלך, (חולי סכרת לדוגמה מוגבלים גם בפירות- בד"כ לעד 1-2 ליום, בערך כל 1/4 כוס של פירות יבשים שווים ערך למנת פרי אחת) לא שרמזתי שיש לך סכרת, זו רק דוגמה. קנדידה היא סוג של פטרייה שמתחילה בד"כ ממערכת העיכול ומתפשטת למערכות שונות בגוף ומחלישה אותם, היא ניזונה מסוכר ולכן כאשר סובלים מבעייה זו ישנה תשוקה גדולה למתוקים, וגם סמפטומים רבים נוספים- בעיות עיכול, בעיקר נפיחות בבטן, חוסר ריכוז, עייפות, איבוד זיכרון, ועוד הרבה.. שווה לבדוק את העניין. אנשים הסובלים מקנדידה צריכים לוותר על סוכרים ושמרים למס´ חודשים. אני מצטערת, אומנם למדתי סמסטר אחד במהלך הלימודים צ´י-קונג, אבל כנראה שלא ממש הפנמתי... (עדיף שתתייעץ עם המורה, הגיוני מאוד שיש תרגילים שיועילו לטחול)

mishmush

New member
מתוקים... מתוקים...../images/Emo39.gif

גם פירות מתפרקים מהר, ובעיקר- פירות יבשים המכילים המון סוכר פירות, אבל עדיין סוכר... עדיף כמובן מהשוקולד, אבל עדיין לא יתרום לאיזון הסוכר שלך, (חולי סכרת לדוגמה מוגבלים גם בפירות- בד"כ לעד 1-2 ליום, בערך כל 1/4 כוס של פירות יבשים שווים ערך למנת פרי אחת) לא שרמזתי שיש לך סכרת, זו רק דוגמה. קנדידה היא סוג של פטרייה שמתחילה בד"כ ממערכת העיכול ומתפשטת למערכות שונות בגוף ומחלישה אותם, היא ניזונה מסוכר ולכן כאשר סובלים מבעייה זו ישנה תשוקה גדולה למתוקים, וגם סמפטומים רבים נוספים- בעיות עיכול, בעיקר נפיחות בבטן, חוסר ריכוז, עייפות, איבוד זיכרון, ועוד הרבה.. שווה לבדוק את העניין. אנשים הסובלים מקנדידה צריכים לוותר על סוכרים ושמרים למס´ חודשים. אני מצטערת, אומנם למדתי סמסטר אחד במהלך הלימודים צ´י-קונג, אבל כנראה שלא ממש הפנמתי... (עדיף שתתייעץ עם המורה, הגיוני מאוד שיש תרגילים שיועילו לטחול) בהצלחה ובתקווה לחיזוק הטחול, מיכל

למעלה