שאלה בנושא גיטרה קלאסית

bralon

New member
שאלה בנושא גיטרה קלאסית

רציתי לדעת אם יש יצירות קלאסיות עם גיטרה קלאסית, או שמעולם לא היה דבר כזה?

classic

New member
יש ועוד איך

יש יצירות עם גיטרה קלאסית. בשכבה שלי יש גיטריסטית קלאסית מצוינת ולפני בערך חודשיים ניגנו איתה בקונצרט פנטזיה של רודריגו. חוצמיזה ניגנתי איתה בתזמורת אחרת קונצ´רטו של ויולדי. אלו היצירות שלי יצא להכיר אבל יש בהחלט יצירות לגיטרה קלאסית.

classic

New member
קודם כל

אני בת. וכן היא ג´ינג´ית ואחת הבחורות היותר מתוקות שאני מכירה. היתה שותפה שלי בחדר בסיור והנעימה את זמננו בנגינתה הנפלאה...

Toccata Fugue

New member
אופס..לא ידעתי :)

אז זהו..זכורה לי מישהי ג´ינג´ית שמנגנת דיי טוב (כך שמעתי), מהיום שהייתה לי את הבגרות במוזיקה. והמורה שלי הוא זה שבחן אותה.. בהנחה שאנחנו מדברים על אותה אחת, אבל איך שתיארת אותה ניראה לי שזאת היא

Toccata Fugue

New member
בתור גיטריסט קלאסי..

אני אנסה לענות לך בקצרה...אני לא אגזים אם אני אומר שיש מלאי כמעט אין סופי של יצירות קלאסיות שמנגנים על גיטרה קלאסית. תראה גיטרה קלאסית זה ענף שלם במוזיקה קלאסית. נכתבו כ"כ הרבה יצרות לגיטרה קלאסית שאפילו מלחינים דגולים וידועים כמו באך,פגנני (שאפילו בעצמו עשה הסבה קלה ללימדת גיטרה), ויואלדי והרשימה עוד ארוכה...כתבו לא מעט יצירות לגיטרה קלאסית. אם אתה רוצה לקבל רושם קצת יותר טוב ממה שהסברתי,הכי טוב שתכנס לקאזה תרשום -classic guitar ותתחיל להוריד. המלצלה שלי-תוריד יצירות בביצועים שלjohn williams או julian bream. ממש כתבתי לך על קצה המזלג..מקווה שעזרתי :)

Sir Humphrey

New member
ישנן הרבה יצירות....

שהמפורסמת בהם היא הקונצ´רטו ד´ארן חואז של חואכין (יהויכין :)) רודריגו. מעניין שאף אחד לא הזכיר בנושא את הגיטריסט לדעתי הגדול במאה העשרים, אנדרי סגוביה, האיש שבנוסף להיותו אחראי במידה רבה מאד לטכניקה הנפוצה של נגינה קלאסית על גיטרה, שהוא, בהיותו אוטודידדקט, פיתח מאפס, גם עיבד יצירות רבות של מלחינים רבים, באך למשל, לגיטרה (באך לא כתב לגיטרה, אלא ללאוטה. אני חושב שגיטרה לא היתה קיימת ככלי מערבי במאה ה-17). אין ספק שאם יש "אלוהים" בגיטרה קלאסית, זה הוא.

חמוד29תא

New member
יצירות קלאסיות לגיטרה קלאסית

יצירות קלאסיות שמנוגנות כיום בגיטרה קלאסית, נכתבו במקור ללאוטה (גם ללאוטה 6 מיתרים אך כולם מכוונים בקוורטות ולא רק "כמעט" כמו בגיטרה. בנוסף צליל הלאוטה עדין יותר וחלש). 1. בארוק מוקדם:: ג´ון דאולנד (Dowland): כתב המון יצירות ללאוטה (סולו או שירים לקול וליווי לאוטה). אפילו המלך הנרי ה- 8 (כן כן...) כתב כמה יצירות (לא רעות) ללאוטה. 2. בארוק:: באך: -- 2 סויטות ללאוטה- בסול מינור ובמי מינור (רי"ב 995, 996): בסויטה במי מינור פרק הבורה (Bouree) מאוד יפה ומפורסם. -- פרטיטה ללאוטה- בדו מינור (רי"ב 997). אגב: סויטה ופרטיטה (אין כמעט הבדל, אם בכלל, בין המונחים) הם אוסף של ריקודים שהיו מאוד מקובלים בזמנו של באך. ויואלדי: קונצ´רטו (מדהים!! - במיוחד הפרק השני) ברה מאז´ור ללאוטה ותזמורת. 3. מאה 20:: וילה לובוס (Villa Lobos) [ברזיל]: -- קורוס מס´ 1 (Choros) -- 12 אטיודים (מצויינים!) -- 5 פרלודים (מספר 4 ידוע) -- קונצ´רטו לגיטרה ותזמורת רודריגו: --- הקונצ´רטו דה ארנחואז (Concierto de Aranjuez) כמובן (ושוב - במיוחד הפרק השני - אולי גם בביצוע ריטה :) לגיטרה ותזמורת. אלבניז (Albeniz): -- אלבניז (יצירה מדהימה - מנוגנת הרבה בגיטרה כמו גם בפסנתר). הערב חשובה:: בין הפריחה של הלאוטה בבארוק ועד המצאת הגיטרה או יותר נכון - שילובה במוסיקה הקלאסית ככלי "מתאים" לנגינה קלאסית אין כמעט התייחסות. כלומר - בתקופה הקלאסית (היידן/מוצרט/בטהובן) או ברומנטית (שוברט/ברהמס/מנדלסון וכו.) אין כמעט בכלל יצירות.

ללאוטה יש בד"כ יותר מ6 מיתרים. יש

סוגים רבים של לאוטות. רובן כוללות מיתרים כפולים ומיתרי בס. מכוונים בקוורטות כמו גיטרה אך בטונים אחרים, והטרצה היא בין המיתר השלישי לרביעי. בנוגע לתקופה הרומנטית הרי שפגניני כבר נזכר כאן.

Amiram_e

New member
נעים מאוד

נעים מאוד לכולם אני שמח שיש אנשים שמבינים שמוסיקה ולא רק כאלה שמנגנים טרנס. קוראים לי עמירם ואני מנגן כשמונה חודשים גיטרה קלסית בלבד. הספקתי ללמוד כבר את אטיוד מס 1 של ווילה לובוס - אם כי אני לא מנגן במהירות שסגוביה מנגן, אך בכל זאת יפה מאוד אלבניז אייזק - אסטוריס - סיימתי עכשיו ללמוד את היצירה. באך - בורה. אני מאוד נהנה ואני חושב שאין כלי יותר מושלם לנגן קלסי. אשמח להחליף חוויות. אם מישהו רוצה המלצה למורה טוב בראשון שיכתוב. בי

Toccata Fugue

New member
לא כל היצירות הקלאסיות...

נכתבו ללאוטה, למעשה באך היה ממש בין האחרונים שכתבו ללאוטה. סביבות סוף המאה ה 17, תחילת המאה ה18. ד"א- באך כתה עוד כמה יצירות ללאוטה: פרלוד,פוגה ואלגרו- רי"ב 998 פרלוד- רי"ב 999 פוגה- רי"ב 1000 סוויטה במי מאג´ור- רי"ב 1006a בעיקרון הגיטרה הקלאסית הייתה גם בתקופה הזאת אבל היו לה 5 או 4 מיתרים (וזו לא היתה לאוטה).גם לה נכתבו יצירות. בערך בסוף המאה ה17, תחילת המאה 18, הגיטרה הקלאסית קיבלה את הצורה המודרנית שלה שקיום אנחנו מכירים( עם 6 מיתרים). גם לא בהכרח מנגים על גיטרה רק מה שנכתב ספציפי לה. למשל יש מלא עיבודים ליצירות שנכתבו לפסנתר, צ´לו או כלי אחר, שניתן לנגן אותם על גיטרה קלאסית. למשל היצירה שקראת לה "אלבניז" ניראה לה שהתכוונת לאסטוריאס, במקור נכתבה לפסנתר אבל השם שלה היה Leyenda. בקשר לתקופה הרומנית, דווקא נכתבו לגיטרה הרבה יצירות! אולי לא מצד היידן, מוצרט, בטהובן ושאר מי שהזכרת. אבל היו מלחינים אחרים כמו טארגה, פרננדו סור, גו´ליאני, קרקסי, קארולי, מנואל דה פאלה (מצטער אם שכחתי מישהו..) אבל אלה ממש לא הזניחו את הגיטרה ואני חושב שאין טעם להרחיב את הדיבור עליהם. ועוד משהו..אל לנו לשכוח את המוזיקה הספרדית העתיקה שנכתבה לגיטרה (בת 5, 4 מיתרים) שבהחלט אפשר לקטלג אותה ברפטואר הקלאסי של הגיטרה הקלאסית. למשל הקונצ´רטו ד´ארנ חואז, במקור היה קטע הרבה יותר ישן ופשוט יותר, רודריגו רק פיתח עליו ואריציות והפך אותו לקטע מופלא! אין ספק. וזהו..רק רציתי להבהיר כמה נקודות :) בברכה Toccata Fugue

למעלה