שאלה בנושא גיל הבחירה.

Reign Of Chaos

New member
שאלה בנושא גיל הבחירה.

שלום לפורום "בחירות 2006". בתאריך ה-10.03.06 אהיה סופסוף בן 18. אני שהפעלתי חשיבה לוגית פשוטה הגעתי למסקנה שאהיה בתאריך הבחירות (28.3.05) בן 18 ואז על פי חוק אוכל לגשת לקלפי האיזורי ולבחור כבעל-עם-ועדה. לאחרונה שמעתי מאי-אילו מקורות שרשות הבחירה תינתן אך ורק למי שנולד עד השני במרץ 1,988. מה שמשאיר אותי כאמור, מחוץ לתמונה. אין הדבר נוגד את החוק הישראלי שאומר שכל אזרח המדינה מעל גיל 18 מותר לבחירה? אשמח לדעתכם בעניין.

bendelac

New member
התאריך הקובע הוא העברי

שהוא התאריך הרשמי של המדינה. לכן יתכן שהתאריך העברי של הבחירות חל לפני כמעט 18 שנה בשני במרץ ולכן אתה לא תהיה בן 18 (לפי התאריך העברי) לא בדקתי את התאריך העברי אז קבל את זה בערבון מוגבל

bendelac

New member
השנה 28.3 זה כ"ח אדר

כך שאם נולדת לפני כ"ח אדר התשמ"ח תהיה רשאי להצביע

the new L

New member
ובכן

למיטב הבנתי התאריך העברי הוא הקובע. אם ביום הבחירות תהייה בן 18 לפי התאריך העברי, הרי שעל פי חוק הבחירות לכנסת (1969) אתה אמור להיכלל בפנקס הבוחרים ולהיות בעל זכות הצבעה. אתה מוזמן לקרוא את החוק בעצמך <קליק>

Reign Of Chaos

New member
עדכון למתעניינים:

מלשכת דובר משרד הפנים נמסר לי אישית כי בבחירות הקרובות אוכל להצביע גם ע"פ התאריך העברי וגם ע"פ התאריך הלועזי, כיוון שספר הבוחרים נסגר באותו היום של הבחירות.

Reign Of Chaos

New member
ל ב ק ש ת כ ם :

"תמיר שלום בבחירות הקרובות לכנסת תוכל להצביע גם על פי התאריך הלועזי וגם לפי התאריך העיברי כיוון שספר הבוחרים נסגר באותו יום של הבחירות. בברכה, לשכת דוברת משרד הפנים" יש לציין שבאי מייל שלי אליהם ציינתי תאריך לידה עברי ולועזי (עשירי במרץ, כ"ב באדר)

A m i n a d a v

New member
לא, זה לא נוגד

אתה עוד אחד מאלה שנופלים בין הכסאות. לבחירות דרושות הכנות לוגיסטיות, שדורשות זמן, ולכן אי אפשר להבטיח שכל בני ה-18 יצביעו. הדבר דומה לקולות "אבודים", שהלכו למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה- אי אפשר לעשות נגד זה משהו, זה חלק מהדמוקרטיה.

A m i n a d a v

New member
עכשיו אני רואה שאתה כן יכול

להצביע, אבל תשובתי יכולה להיות טובה לאנשים שלא יוכלו הפעם להצביע בגלל העניין של תאריך הלידה.

למעלה