שאלה בנושא גן שפתי

kifakhey

New member
שאלה בנושא גן שפתי

שלום לכולם! אני אם חדשה ומודאגת שזה עתה החלה תהליך של שיבוץ הילד שלי בן ה - 4 בגן שפתי. לאחרונה עברנו וועדת השמה. המועצה האזורית אליה אנו משתייכים , כנראה מעוניינת להפנות אותנו לגן אחד בלבד , ואילו אנו רוצים לבחון גם גנים נוספים עבור הילד באיזור . בתור אמא שזהו לה המפגש הראשון עם עולם החינוך המיוחד אני אובדת עצות . האם אין לי את הזכות לבחור את הגן המתאים לילד שלי? למי עלי לפנות כדי ללמוד על זכויותי? האם אני יכולה כבר ליצור קשר עם גנים באופן יזום על ידי? המון תודה אם מודאגת

מה בדיוק סודי פה ?

אולי אפשר להסביר לאמא מה טוב בגן השפתי, אולי מהניסיון דווקא כדאי כאן בפורום לספר ? אחרת אני לא רואה את הרעיון של הפורום הזה..

רותם43

New member
גם אני הייתי שם..

עם כל החרדות והחששות, אך הסוף הסתבר כטוב ואפילו נפלא, לא הייתה לי אפשרות לבחור את הגן אך לאחר תקופת הסתגלות של כל הצדדים הילד, המשפחה הקטנה והמורחבת הגן והצוות היו נפלאים. שווה את כל הקשיים שעברנו והתוצאה היא שהילד עולה היום לכיתה א' רגילה. בחינוך המיוחד בדרך כלל הצוותים שעובדים מקבלים הדרכה צמודה ועובדים בצוות רב מקצועי כך שבדכ' הטיפול טוב ואפילו מעולה. אשמח להיות איתך בקשר שלחי לי מסר ושיהיה בהצלחה

גלי לנו... ספרי..

מה היה לטובה, אולי איזה סיפור קצרצר. זו מטרת הפורום יותר מאשר מקום לנעיצת הודעות של מסרים... כדאי שכולם ירוויחו מהידע שיש לך.

רותם43

New member
מה היה טוב...

אז ככה מסגרת עם מספר מצומצם של ילדים עד 14, לכל ילד עושים בהתחלה אבחון של הקשיים ומכינים תוכנית עבודה אישית. הילד מקבל טיפול בדיוק בקשיים שיש לו וההתקדמות וההצלחה הם בהתאם. אנו חיים בקיבוץ ולהוציא ילד ממערכת החינוך הקיבוצית שהיא מערכת מצוינת, לחינוך מיוחד הייתה החלטה קשה ביותר אבל אמיצה מאוד, שהסתברה כנכונה. לילד היה טוב במסגרת הקטנה והתומכת של הגן השפתי הוא היה הראש ולא הזנב ותפס בטחון היום הוא עומד לפני כיתה א' רגילה, עם ליווי של סייעת. מאחלת לכם שתהיו אמיצים ושיהיה בהצלחה

למעלה