שאלה בנושא גניבת מטוס...

laronpilot

New member
שאלה בנושא גניבת מטוס...

שלום לכולם, קיבלתי היום מייל שכלל שאלה תיאורטית שלא ידעתי מה לענות עליה, מה דעתכם. הסיפור הוא כזה: נניח שאדם מסויים מגיש מרשה על מטוס 4X-AAA מחיפה לקפריסין. תחת שם טייס ידוע, נניח ליברמן. כולל שעת המראה וכל הפרטים הנלווים. הטייס בכלל לא מתכוון לטוס במטוס הזה. במקביל, תחת שם אחר, הוא מגיש מרשה של מטוס 4X-BBB מחיפה להרצליה הוא ממריא עם ה BBB מחיפה בדיוק באותה השעה ובגובה 1000 בבת גלים הוא עוזב את חיפה ועובר לפלוטו. אבל במקום לדווח BBB, בדרכו להרצליה הוא מדווח AAA בדרך לקפריסין ולוקח כיוון ל"וולוקס". מכיוון שיש מרשה בשעה דומה, האם הפקח יעלה על התרמית, והמטוס (הגנוב)יוכל לצאת את הארץ? מה דעתכם? אני טענתי שכל מטוס שממריא מקבל "סטריפ" שמועבר לבקרות השונות ולפני שהמטוס יצר קשר עם פלוטו, פלוטו כבר יודע איזה מטוס אמור ליצור עמו קשר. האם צדקתי?

צור בנר

New member
פלוטו יודע על כל מטוס

שעומד לעבור אליו לקשר. זה לא ילך כי חיפה מודיע לפלוטו על העברת מטוס לקפריסין וחיפה מוודאים שהוא עבר מכס/משטרה כחוק עם אות הקריאה המצוין על המטוס.

laronpilot

New member
אמקד את השאלה שוב

נניח ש AAA עבר מכס והכל בסדר BBB מדווח לפלוטו בשם AAA מבחינת פלוטו הוא יודע שיש מטוס שעבר מכס/משטרה בשם AAA בעת הדיווח, אין לו אפשרות לדעת שהמטוס הקורא לו AAA הוא בעצם BBB שתי דקות אחרי שדווח לו AAA (ע"י BBB) הוא מקבל דיווח נוסף ע"י AAA המקורי, רק ש BBB כבר בים בדרך לקפריסין. צור, אם זה לא המקום, אודה לך אם תוכל לשלוח לי מייל

כבר היו מקרים כאלו בעבר

כבר היו מקרים כאלו בעבר. בעת שהמחירים למחשבוני כיס היו קרוב לעננים, המציאו, באחד העסקים הידועים בתחום, דרך להברחת מחשבוני כיס לארץ ללא מכס. מטוס שהגיע מחול, היה חולף מעל מטוס אחר והם היו מחליפים יעדים. כיום עם התקנת הטרנספונדרים במטוסים (היו שני שלבים בהתקנת טרנספונדרים שלב א רק טרנספונדר, ואחר כך מוד C, למעשה לא ניתן לעשות זאת מבלי שהבקר שם לב לכך. אך כל קרימינל והפטנטים שלו.

ישנה תופעה

שבעת שמטוסים חולפים אחד קרוב לשני (המרחק המדויקים תלויים באיכות המכ"מ) אז המכ"מ מחליף בינהם את הנתונים וגם את נתוני הזע"ט. אני אישית בשירות הצבאי שלי הייתי עד לכמה מקרים כאלו שקרו במערכת הפטריוט גם בלי שהבקר שם לב לזה. צור - האם זה ככה גם במערכות של היב"א? ערן

לא ממליץ לאף אחד לנסות

יש לי כמה חברי טייס לשעבר ששילמו על חוכמות הברחה. מלבד זה, תעשו הכל בכדי לא ללכלך את הענף שעליו אנחנו יושבים. בעבר פעילויות לא חוקיות נחשפו לא בגלל טכנולוגיה אלא בגלל הלשנות והנזק הוא בלתי הפיך!

למעלה