שאלה בנושא דולה,למתגוררות בארה'ב

סטיוויה

New member
שאלה בנושא דולה,למתגוררות בארה'ב

חברה שלי חושבת לעבור לUS ולעבוד כדולה. האם הנושא הזה "מפותח"? האם דולות עובדות יחד עם מרכזי הלידה/בתי חולים/מיילדות בית? מישהי מכן יודעת אם דולה בעלת תעודת הכשרה בישראל(נניח של רידמן)צריכה לעבור הכשרה נוספת כדי לקבל תעודה מוכרת בארה'ב? מודה מראש על כל תשובה

debby12

New member
מנהל
אני יודעת קצת - רק לגבי מרכזי לידה

מרכז הלידה המגניב שילדתי בו (שיש בו רק מיילדות כמובן) דורש שתהיה דולה בלידה בנוסף על המיילדת. הם נותנים רשימה ארוכה של דולות שהן עובדות איתן - ואת מראיינת ובוחרת את מי שבא לך [אני מניחה שאולי אפשר דולה לא מהרשימה אם מתעקשים - אני ממילא לא היכרתי אף אחד אז בחרתי מהרשימה לדעתי אין הסמכה מיוחדת. אם את רוצה - תשלחי לי מסר ואחבר אותה לדולה המתוקה שהיתה בלידה של גילגי לגבי כסף - זה עלה 600 דולר וכלל פגישה ארוכה לפני הלידה, "כוננות" שלה בלי ליסוע לשומקום וכו' החל משבוע 37 מלא, ליווי הלידה, וביקור בית אחד יום או יומיים אחרי הלידה.

שתציץ באתר של DONA

www.dona.org אני משערת שזה תלוי לאיזה אזור בארה"ב היא עוברת. אני נתקלת בהרבה דולות, גם דולות לידה וגם פוסט-פארטום. זה די מפותח באזור שלי, אבל יכול להיות שזה נראה לי כך מכורח עבודתי (כי מי שמגיע אלינו למרפאה יותר סביר שידע על קיומן של דולות וכו'). באופן כללי, אני משערת שזה קל יותר מבארץ בגלל שאין איסורים על הכנסת דולות לבתי חולים בד"כ, וגם לא על מיילדות (הן די מעוגנות בחוק ברוב המדינות, אם הן מוסמכות ומורשות, ונחשבות לחלק מהצוות הרפואי כמו כל אחד מהרופאים).

למעלה