שאלה בנושא דיווח תאונות

ramiby

New member
שאלה בנושא דיווח תאונות

ראיתי אתר של ה FAA (מצורף למטה) המדווח ברמה יומית על תאונות תעופתיות בארה"ב. האם יש דיווח (מישהו ראה? שמע?), הנגיש דרך האינטרנט, גם לתאונות בישראל? (לא מצפה שיהיה משהו ON-LINE אבל אפילו דיווחים המתעדכנים מידי פעם) תודה

דו"ח תאונות של ה- NTSB

באתר הבא: http://www.ntsb.gov/NTSB/month.asp ישנו דיווח פלוס פירוט של כל התאונות ותוצאות החקירה שלהן במשך למעלה מעשר השנים האחרונות.

ramiby

New member
צריך להיות:

האם ידוע על רישום דומה לגבי תאונות בישראל? תודה

צור בנר

New member
אגודת התעופה החלה במהלך

לשידרוג רציני של אתר האינטרנט שלה, אשר לא עונה על כל הצרכים הנדרשים. בצוות החשיבה והיישום חברה גם ג´ואל בן פרץ, קצינת הבטיחות של האגודה אשר בכוונתה לייסד מסד נתונים דומה באופיו לזה של ה NTSB האמריקאי. ייקח קצת זמן וכסף, אבל עקב היכרותי עם האנשים בצוות, אני בטוח שהדבר ייושם.

צור ידידי,

אין לי הרבה תקווה כי מאגודת התעופה יצא משהו טוב (למעט הנחה בדיוטי פרי ומנוי על עיתון די מבאס). חבורת פונקציונרים שלא יכולים באמת להזיז משהו. אבל המצחיק הוא שאתה התחלת לדבר כמו פקיד.... "אגודת התעופה החלה במהלך לשידרוג רציני של אתר האינטרנט שלה"... כולה לשים כמה לירות ויש אתר נורמלי, לא זה המזעזע של האגודה כיום. חוצמיזה, למד נא את אוסנת, פקידת האגודה, שאפשר לשלוח מייל בלי להודיע כל הודעה בת שורה אחת בקובץ וורד נלווה. אתה הרי יודע, כמו במכתב התפוצה, איך כותבים הכל בהודעה גופא. לסיכום, אני אתך בעובדות אך מסקנותי שונות. אתה מסכם "עקב היכרותי עם האנשים בצוות"... "אני בטוח שהדבר ייושם". אני, מתוך אותה היכרות, משוכנע ששום דבר לא יקרה, גם מתוך אותה היכרות. אבל מה לי כי אלינה? ועד האגודה (ועד הקהילה, לפי מוטי הוד) והעומד בראשה נבחרים דמוקרטית. אני יודע שאתה יודע שאיני מתכוון לכל דבר נגדך אישית (נהפוך הוא, אתה חבר בשבילי). אבל האגודה היא די מעפנה, לכן אולי אחד מתוך ששה או עשרה טייסים חבר בה. אה, גם אני חבר, אבל זה לא חוכמה. אני חבר כמעט בכל דבר שמציעים לי, העיקר שיפסיקו לנדנד. בשמחות, אבי

אתה גאון ../images/Emo150.gif

אז אולי תציע עצמך לוועד ותזיז משהוא הרי יש לך כסף,חברת תעופה,אתר אינטרנט יש לך את כל הכישורים אולי

אבי...

אני מניח שאתה לא מת עלי (למרות שאתה בכלל לא מכיר אותי... אבל מהפגישות הקצרות איתך קיבלתי משום מה כזה רושם) אבל אני מוכרח לומר לך שאני דווקא כן מת על הסגנון כתיבה שלך! אתה צריך לקבל פה איזה מדור קבוע או משהו...

צור בנר

New member
לאבי מאת פקיד האגודה...

אני דווקא חושב שהצלחנו לבצע די הרבה דברים בחצי שנה האחרונה שלא בוצעו בעבר: כנס בטיחות, מטסים יפים, תחרויות ניווט, ביקור ביב"א המתקרב ובא (אתה בא?). כמו כן, גם כמה הישגים בירוקרטים נאים בבג"ץ בני ה 65, בג"ץ הרצליה, הקלות בנושא נעילת מטוסים, השגת תמיכה כספית ממשלתית הנראית קרובה מתמיד לתעופה הכללית ועוד. בחלקם מהארועים, אפילו היה אוכל מצוין (או. קיי. - במפגש הפורום לא היה אוכל ממסעדת "קרן" - אני יודע...) וגם חבר´ה נחמדים. מסכים שהאתר די מגמגם , אבל אני צופה עתיד ורוד יותר. חוץ מזה - אתה יודע כמה כסף עשיתי על ההנחה של האייריש קרים שאני קונה כל פעם?

הגזמת גזם רב ידידי

בארה"ב התעופה האזרחית היא מסורת מכובדת. אצלנו בארץ הקודש מתייחסים אליה, לצערי, כמו נטל מיותר. בכל הקשור לשירות לציבור בנושא תעופה אזרחית (כללית) אנחנו רחוקים שנות דור מהאמרקאים. בנושאים האחרים אולי יותר ואין לנו אלא לנסוע מדי שנה ולפקוד אותם באושקושם או בסאן אנד פאנם ו....לקנא. באותו הקשר, דברתי לא מזמן עם פיגורה במינהל ושאלתי אותו הכיצד זה אותו משרד תחבורה יודע לפרסם ברשת הודעות מיוחדות לשייטים ולא עושה כנ"ל לגבי NOTAMS. לא נשאר לבחור אלא לנוד בראשו ולהצטער על מוגבלותם.

עדכוני NOTAM

במידה ועדכוני NOTAM לא ידרשו המון שטח אכסון אני מוכן לקחת כפרוייקט לנסות להקים מאגר מידע מקוון שיכלול את העדכונים.

ramiby

New member
אם שטח איחסון הוא המגבלה

אז אולי צור יוכל להקצות לנושא שטח איחסון כאן - דרך האתר, צור??

המגבלה של שטח אכסון

היא 15 מ"ב באתר שיכול לקלוט ASP. אני לא יודע כמה יתפסו העדכונים במסד נתונים ולכן צריך לנסות את זה.

יש NOTAMS באינטרנט

למשל:(מעודכן ביותר) http://socrates.jeppesen.com/onlinepubs/chart_notams.phtml?type=chart_notam&location=EUR יש לך NOTAMS אחרים?

למעלה