שאלה בנושא דמי אבטלה

נועם2003

New member
שאלה בנושא דמי אבטלה

עבדתי במקום עבודתי כשנה. בתום שנה ילדתי, ויצאתי לחופשה לידה, של 3 חודשים. חופשת הלידה התארכה בעוד 3 חודשים של חופשה ללא תשלום, ביוזמה שלי ושל המעסיק ביחד, כי הם לא רצו עדיין לפטר אותי. אח"כ פוטרתי מהעבודה, ועכשיו התחלתי לחתום בלישכה. מישהו יודע איך תשפיע החופשה ללא תשלום על חישוב דמי האבטלה שלי? האם אני אקבל פחות ממה שהייתי מקבלת אם ישר היו מפטרים אותי? תודה מראש על העזרה

Rivendell

New member
מנהלת הפורום הקבועה בחופשה עד

יום חמישי, ואחר כך היא תשמח לעזור ולענות
סליחה על העיכוב בתגובה! בינתיים את יכולה לנסות להיעזר במאמרים ובקישורים של הפורום, אולי שם תמצאי את התשובה. אני לצערי לא יכולה לעזור..

דוסטו

New member
לא מיקצועי. אבל נדמה לי

שאם הארכת חופשת הלידה היתה בהסכמת העובד והמעביד אסור היה לו לפטר אותך לפחות למשך תקופה כשלהי אחרי שחזרת לעבודה. ובהחלט יכול להיות שכאשר יחשבו את ההשתכרות שלך לפני שהתחלת לחתום אבטלה, שלושת חודשי חופשת-הלידה הנוספים -שמעבר למה שניתן בדין- יהיו כהשתכרות אפס ולכן הממוצע על פני תקופת המינימום הנדרשת לקבלת אבטלה -יקטן. אבל כאמור -אולי אני טועה.

siv30

New member
ברוכה הבאה

התנאי הראשון על מנת להיות זכאית לדמי אבטלה עליך להיות רשומה בלשכת התעסוקה. בביטוח אבטלה מבחינים בין שני דברים:
תקופת האכשרה - תקופה שעליך לצבור על מנת להיות זכאית לדמי האבטלה.
שיעור דמי האבטלה - סכום שישתלם לך פר יום אבטלה. ולגבי שאלתך:
עליך לצבור שנת עבודה (360ימים) בה שולמו עבורך דמי ביטוח מתוך כ- שנה וחצי (540 ימים) מלפני תקופת האבטלה, כאשר גם תקופת חופשת הלידה נחשבת לך מאחר ונוכו לך דמי ביטוח מדמי הלידה ששולמו לך ע"י הביטוח הלאומי. בתקופת החופשה ללא תשלום היה עליך באופן אישי לשלם את דמי הביטוח (מאחר ובתקופה זו למעשה מנותקים יחסי עובד מעביד והחבות לתשלום דמי ביטוח חלה על העובד). למעשה כפי שדוסטו ציין, על פי הוראות החוק היה על המעביד להחזיר אותך ל- 75 ימים - 45 ימים בהם אסור היה לו לפטר אותך ועוד 30 יום הודעה מוקדמת- או לחילופין לשלם לך בגינם שכר כאילו ואת עובדת אצלו גם אם הפיטורין נעשו בהסכמה של שני הצדדים. כדאי לוודא כי המעביד שילך לך בגין 75 ימים אלה.
שיעור דמי האבטלה - על פי החוק יחושב שיעור דמי האבטלה על פי השכר הממוצע של המובטל ב- 75 הימים שקדמו ליום האבטלה. לכן במקרה שלך מהותי ביותר שהמעביד ישלם לך בגין התקופה שקבועה בחוק. קיימות עוד אפשרויות תשלום, אבל עליך לפנות לביטוח לאומי כדי לקבל פרטים מדוייקים. מקווה שעזרתי.

למעלה