שאלה בנושא הגירה לטורונטו

משה8239

New member
שאלה בנושא הגירה לטורונטו

אנחנו מתכוונים להגר לטורונטו.זוג ושלושה ילדים. לאשתי תואר במחשבים וניסיון של 10 שנים בתכנות. לי תואר שני MBA בנלאומי. אנחנו מתכוונים למצוא עבודה לאשתי ואז לעבור כמקצוע מבוקש. כיצד מוצאים עבודה?מאיפה מתחילים?

pboy31

New member
הכי טוב זה להגיע לביקור

אבל אם אתה לא רוצה להגיע אז אני ממליץ על אתרים כמו MONSTER או WORKPOLICE אלה אתרים רציניים הגובים מחברות מאות דולרים עבור פרסום ולכן המשרות שם הם יחסית איכותיות יותר. למחפשי עבודה זה כמובן חינם. אתר ברמה קצת פחות גבוהה וכך גם איכות המשרות בו הוא CRAIGS LIST TORONTO זה אתר שיש בו לוחות נפרדים לכל עיר כולל ארה"ב. תיכנס לאתר ותלחץ על הלינק לאתר של טורונטו. בשורה התחתונה (לדעתי כמובן) יהיה לך מאוד קשה למצוא עבודה כשאתה לא כאן ובטח ובטח להגיע למצב שחברה תסכים לחכות לך כמה חודשים. לאמדוקס יש סניף כאן אגב.

משה8239

New member
לא הבנתי

ראשית תודה. לביקור אנחנו נגיע. אבל לא הבנתי כיצד התהליך קורה. נניח שאשתי מצאה עבודה.מה עושים אז? למי פונים? כמה זמן לוקח כל שלב?ומה השלבים.תודה.

האמת היא שלבעל ניסיון בתחום התוכנה

סביר להניח שיש מכרים או חברים שעובדים היום בחברות רב לאומיות, אולי אפילו כאלה שלחברה שהם עובדים בה יש קשרים או סניף בקנדה וזה מקור יותר טוב מהמודעות באתרי גיוס העובדים. למתכנתים הנוהל הוא פשוט: המעסיק נותן הצעת עבודה, העובד מגיע עם מכתב עבודה ומכתב נלווה המציין שהמקצוע פטור מהצורך ב חוו"ד של HRSDC ומקבל רישיון עבודה לו ורשיון עבודה פתוח לבן הזוג. פשוט קל ומהיר. אחר כך אם המעסיק נותן מכתב שההעסקה היא בעלת אופי קבוע, הוא יקבל בהליך מזורז תושבות קבע קנדית המובילה לאזרחות.

משה8239

New member
למי הולכים עם המכתב?

מה זה מהיר???תוך כמה זמן מרגע קבלת העבודה והמכתב אנחנו על מטוס. שבוע ?חודש ????

ישראל היא מדינת גאטט, תיאורטית אתה יכול להיות

על המטוס יום אחרי קבלת המכתב, ולקבל את רישיון העבודה בשדה התעופה. אבל לייתר ביטחון עדיף אולי לעבור בשגרירות וזה לוקח שבועיים.

משה8239

New member
בעצם אין בעיה להתחייב

למקום העבודה תוך חודש עד חודשים. נניח שאני מתעתד לעבור באפריל-מאי. אז אני צריך לשלוח קו"ח במרץ. האם ניתן לתאם כמה ראיונות באותו שבוע?בו אני אבקר?האם יש חברת השמה לתיאום כל הנ"ל? האם אוכל לשלב מציאת דירה?יש איזור ספציפי שאני מעדיף. כמה זמן צריך לקבלת דירה? תודה

אם רוצים לעבור באפריל מאי צריך לבוא לביקור

וראיונות במרץ. ולהתחיל לשלוח קורות חיים בסוף פברואר. אפשר ורצוי לתאם כמה ראיונות באותו שבוע, אבל תהליך הראיון הוא ארוך יותר וביקור ההכנה צריך לאפשר ביצוע כמה ראיונות המשך ולכן צריך ראיונות בשבוע הראשון, והשלמת התהליך בשבע השני כך שצריך ביקור של שבועיים. למיטב ידיעתי בתחום התוכנה יש מעט חברות השמה, וחברות מגייסות כאן לבד. אפשר יהיה לשלב סיור היכרות של העיר עם מתווך, ובמידה ונסגר הסכם עבודה לפני שחוזרים לארץ אפשר לסגור חוזה. יש הרבה מקרים שאפשר לשכור דירה לתאריך כניסה של 6-8 שבועות קדימה. איזה איזור ספציפי אתה מעדיף? צריך לקחת בחשבון את זמן הנסיעה לעבודה, וכדאי לבחור את האיזור בהתאם אלא אם כן מוכנים לבלות על הכביש 50 דקות בכל כיוון כל יום..

משה8239

New member
באיזור ת'ורן היל

יש לנו שם חברים אליהם אנו מצטרפים.אנחנו מחפשים בית פרטי עם 4 חדרים.מה מחיר לדירה כזו ומה זה כולל? ביה"ס של הילדים לפי מה שהבנתי קרוב מאוד.וזה השיקול העיקרי. אין בעיה לבוא לשבועיים ברגוע. שמעת על חברת השמה בשם סלע? מה הסיכוי שלי למצוא עבודה נורמלית אם האנגלית שלי דורשת שיפור? אני מאמין שאחפש רק לאחר שאשתי תתאפס בעבודה [כחצי שנה מרגע המעבר]. יש עוד דברים ששכחתי? סיכום:תיאום ראיונות[פברואר] ראיונות וסגירת חוזה דירה[מרץ] מעבר [אפריל מאי]

בתי הספר אף פעם לא רחוקים מאד,

בתים פרטיים יש מכמה סוגים כדאי שתקרא את המאמרים שלי שבקישור, בית להשכרה עולה מ 1800 דולר לחודש , לבית טוב כדאי לקחת בחשבון 2000-2300 דולר לא כולל חשבונות חימום חשמל ומים שיוסיפו בממוצע עוד $250-300 בממוצע לחודש. בתים למכירה יש מ 360,000 דולר, אבל בתים טובים מחירם למעלה מ 400 אלף. שמעתי על "סלע" קנדה רק דברים טובים. אם האנגלית דורשת שיפור, לא כדאי לחפש עבודה, כדאי ללכת לקורס ESL חינם, ורק אחר כך לחפש עבודה כי סיכויי ההצלחה, וגובה השכר יהיו יותר טובים אחרי השיפור בשפה. לוח הזמנים נשמע סביר, כדאי להתראיין גם בחברות בארץ שמגייסות לקנדה. ולנצל קשרים מה שיבטיח את הצלחת תהליך חיפוש העבודה, זה לא פשוט בלי התמחות מיוחדת ו/או קשרים וההצלחה אינה מובטחת.

למעלה