שאלה בנושא הגרלות

jrhobit

New member
שאלה בנושא הגרלות

אני שוקל לעשות הגרלה באתר שאני מפתח לחבר. ההגרלה אינה כרוכה בתשלום. כל מה שהגולש צריך לעשות זה להשאיר פרטים כמו שם, דוא"ל, ואולי מספר טלפון (שאוכל להודיע לו על הזכיה). ההגרלה אינה מוגבלת וכל מי שנכנס לאתר יכל לההשתתף בה. השאלה שלי היא: האם אני חייב ע"פ חוק לאיזשהו פיקוח על ההגרלה? אני יודע שבהגרלות יש פיקוח של רו"ח, אבל האם בהגרלת "חינם", צריך פיקוח כזה? הרי מי שמשתתף בהגרלה לא מפסיד מכספו, כי הוא ממילא לא שילם כדי להשתתף. תודה מראש.

הגרלות

סעיפים 225 - 228 לחוק ה עונשין קובעים: 225. איסור הגרלות והימורים (ט/2) (תשל"ה) המארגן או עורך משחק אסור, הגרלה או הימור, דינו - מאסר שלוש שנים או קנס עשרים וחמישה אלפים לירות. 226. איסור משחקים (ט/3) (תשל"ה) המשחק משחק אסור, דינו - מאסר שנה אחת או קנס חמשת אלפים לירות. 227. השתתפות בעריכת הגרלות והימורים (ט/4) המציע, מוכר או מפיץ כרטיסים, או כל דבר אחר, הבאים להעיד על זכות להשתתף בהגרלה או בהימור, וכן המדפיס או המפרסם הודעה על הגרלה או על הימור, דינו - קנס אלפיים לירות. סעיפים 230 231 קובעים: 230. נסיבות מיוחדות (ט/6) הוראות סעיפים 225 עד 228 לא יחולו על משחק, הגרלה או הימור שנתמלאו בהם שלוש אלה: (1) עריכתם מכוונת לחוג אנשים מסויים; (2) אינם חורגים מגדר שעשוע או בידור; (3) אינם נערכים במקום משחקים אסורים או במקום לעריכת הגרלות או הימורים. 231. היתר (ט/7) (תשכ"ז) (א) הוראות סימן זה לא יחולו - (1) על סוגי הגרלות או על הגרלה מסויימת, אשר לעריכתם ניתן מראש היתר מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך; (2) על הימורים או הימור מסויים, שעורך מפעל הפיס בהיתר מראש מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך, ובלבד שההימורים שייערכו כאמור לא יהיו על תוצאות של משחקים ותחרויות בספורט. (ב) הודעה על מתן היתר לפי סעיף זה תפורסם ברשומות. כדאי לך לשים לב גם לחובותיו של מבקש מידע לפי חוק הגנת הפרטיות ובמיוחד לסעיף 11. 11. חובת מבקש מידע פניה לאדם לקבלת מידע לשם החזקתו או שימוש בו במאגר מידע תלווה בהודעה שיצויינו בה - (1) אם חלה על אותו אדם חובה חוקית למסור את המידע, או שמסירת המידע תלויה ברצונו ובהסכמתו; (2) המטרה אשר לשמה מבוקש המידע; (3) למי יימסר המידע ומטרות המסירה.

jrhobit

New member
קודם כל תודה. שנית, עוד שאלה...

למי אני צריך לפנות? איך אני משיג היתר מאת שר האוצר או מאת מי שהשר הסמיכו לכך? יש טלפון או כתובת? תודה מראש.

jrhobit

New member
חשבתי שיש למישהו שכבר עבר את זה

מספר טלפון או כתובת או שם של הגורם אליו צריך לפנות. לא נוראה. תודה בכל אופן, אני כבר אחפש.

למעלה