שאלה בנושא הימורים

shaharez

New member
שאלה בנושא הימורים

לאחרונה התעורר במשפחתי חשש מממשי שאחי הגדול מבזבז את כספו במועדוני הימורים מדובר על אדם עם לא מעט חובות שידוע לי בוודאות שבעבר היה מהמר במכונות בינגו כבר מספר חודשים שהוא לא שילם שום דבר מחובותיו הוא מרוויח משכורת יפה ולמרות זאת כל יום הוא מבקש מספר שקלים מאחד מבני המשפחה לנסיעות סיגריות וכו' במידה ואין לאף אחד מבני המשפחה לתת לו כסף הוא פונה לקרובי משפחה רחוקים יותר ואף ידוע לי על מקרים שפנה לאנשים זרים כשביקש מספר שקלים כדי להגיע לעבודה. מצב זה אינו יכול להימשך הוא לא מוכן להגיד לאן הולכת כל המשכורת והוא טוען שהוא משלם חובות אבל בפועל החובות לא משולמים הוא אדם קשה מאוד ולבטח אם נעלה את הנושא בפניו יתעורר ריב גדול שיכול לעשות יותר נזק. מה לדעתכם עלי לעשות על מנת להוציא אותו מהבור שאליו הוא נקלע?

shaharez

New member
לא כולם ביחד.

אין פה אף אחד שיכול לכוון אותי אפילו לא קצת?

shanhen

New member
אחד אחד ובסבלנות

שחר שלום, נקודת הפתיחה שלך לטיפול בבעייה של אחיך אינה נכונה. הדבר הראשון שצריך לעשות כשיש חשד של הימורים זה "לשים את הקלפים על השולחן". כלומר, לא להסתיר ולהסתתר. את זה אחיך כנראה יודע לעשות יותר טוב ממך. עליך לשתף בני משפחה אחרים בחשדות, ואם גם אחרים שותפים לתחושה שלך, עליכם לערוך מפגש של כל בני המשפחה ולהתעמת עם האח ולומר לו את כל מה שאתם חושבים וחושדים. השלב הבא זה ניתוק טוטאלי מכל עזרה וסיוע שקשורים בחובות ובתשלומים. מאחר ומדובר באדם בוגר, העומד ברשות עצמו, הוא חייב לקחת את האחריות על החלטותיו. אם הוא מחליט להמר - הוא חייב לדעת שאף אחד מבני המשפחה לא יהיה לידו כשיפסיד. כמו שהימר לבד כך גם ישלם חובותיו לבד. הדרך הטובה ביותר לטפל בהימורים זה להפסיק אותם, וקשה לעשות זאת לבד. לשם כך יש טיפול מקצועי ויש קבוצות לעזרה עצמית. אם הוא לא רוצה לשמוע על כך, אתה ובני משפחתך יכולים לפנות לעזרה בעצמכם, לשמוע על מסגרות הטיפול, להתייעץ ואולי בעקבותיכם גם הוא יגיע. אני מציע לך לפנות לקו החם של נפגעי הימורים 1-700-500-888 שם ימסרו לך פרים על מקומות הטיפול והייעוץ. בהצלחה, נחום

למעלה