שאלה בנושא הכנסת מטבע לישראל

jacolevi

New member
שאלה בנושא הכנסת מטבע לישראל

ידוע לי שתקרת הסכום המאושר להכנסת מטבע ללא הצהרה הוא בשווי של 100,000 ש"ח .
האם ובמידה ושני בני משפחה ,נניח זוג נשוי לצורך העניין , מגיעים ביחד לישראל ומביאים סכום שלא יעלה על 100,000 ש"ח לכל אחד מהם , דהיינו 200.000 ש"ח , האם זה חוקי ?
במדריך המכס אין התייחסות לנושא הזה.

jacolevi

New member
זה נושא ששייך למכס , רשות המיסים. אין קשר לבנק ישראל

שילה1

New member
מכס עוסק בטובין-סחורה,

האוצר-בכסף.
נושא הכנסת כספים לארץ-הנחיות של האוצר.

jacolevi

New member
ישנם 2 גופים שיש להם נגיעה ישירה לנושא

הראשון , הרשות לאיסור הלבנת הון משרד המשפטים שהיא זאת שאחראית על הנושא מבחינת חקיקה , הגוף השני הוא המכס שמשמש כמפקח ואחראי על נושא הוצאה והכנסת כספים לישראל . המכס אומנם שייך למשרד האוצר אבל הוא מחלקה ברשות המיסים .
לידיעתך.

9x9

New member
התשובה נמצאת בסעיף 9(ב) לחוק איסור הלבנת הון

סעיף 9(ב) לחוק קובע -
"אדם הנכנס למדינת ישראל או היוצא ממנה חייב לדווח על כספים שעמו בעת הכניסה לישראל או היציאה ממנה, אם שווי הכספים הוא בשיעור הקבוע בתוספת הרביעית."

בתוספת הרביעית לחוק הנ"ל נקבע -
"סכומי כספים החייבים בדיווח
100,000 שקלים חדשים או יותר; אם האדם נכנס לראשונה למדינת ישראל על פי אשרת עולה לפי חוק השבות, תש"י-1950 – 1,250,000 שקלים חדשים או יותר; אם האדם נכנס למדינת ישראל משטחי עזה או יוצא ממנה לשטחי עזה – 12,000 שקלים חדשים או יותר."

jacolevi

New member
ראשית תודה על התגובה , אבל זאת לא הייתה השאלה

אני התעניינתי לדעת איך הרשות מתייחסת לשני אנשים , נניח בני זוג שכל אחד מהם לא עובר על ההגבלה אבל שניהם ביחד עוברים את הסכום המותר , האם מתייחסים אליהם כאילו הם אדם אחד ואז עלולה להיות עבירה או שכוונת החוק מתייחסת לכל אדם בנפרד.
קראתי בעיון את מה ששלחת , אין שם התייחסות. בנוסף שלחתי מייל לרשות למניעת הלבנת הון , ללא תגובה מצידם.

9x9

New member
החוק מתייחס רק ל-"אדם" זוג הם שני "בני אדם"

החוק לא מתייחס לקשר המשפחתי שבין שני בני האדם, והוא לא חוקר ודורש אם הם התחתנו כדת משה וישראל.
החוק גם לא מכיר את המושג "זוג"

jacolevi

New member
האמת שגם אני הבנתי כך,

אבל מישהו הפנה את תשומת ליבי לכמה פרסומים של "וועדה לעיצום כספי שליד רשות המיסים ושם מופיעות מספר החלטות על קנסות ועיקול כספים של אנשים שהגיעו ביחד לשדה התעופה , לאו דווקא בני זוג, ובעקבות המסקנה שהם עוברים על החוק לאיסור הלבנת הון חילטו להם את הסכום העודף פלוס קנסות לא קטנים.
אז מה קורה כאן לא ברור לי .
ושוב תודה לך .

jacolevi

New member
קיבלתי תשובה לעניין זה, איני יודע אם היא תעמוד במבחן של בית

משפט.
הפיסקה שנוגעת בנושא הזה נמצאת בנוסח החוק הנ"ל סעיף 3 פיסקה ב'.
(ב) העושה פעולה ברכוש או המוסר מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח לפי סעיפים 7 או 8א או כדי שלא לדווח לפי סעיף 9, או כדי לגרום לדיווח בלתי נכון, לפי הסעיפים האמורים, דינו – העונש הקבוע בסעיף קטן (א); לענין סעיף זה, "מסירת מידע כוזב" – לרבות אי מסירת עדכון של פרט החייב בדיווח.

למעלה