שאלה בנושא הלוואה בנקאית

שאלה בנושא הלוואה בנקאית

לעובדי מדינה אשר ניתנת דרך סוכן ביטוח. הסוכן מוכר ב.חיים ומפנה בקשה בשמו של עובד המדינה לבנק גדול וידוע , כאשר עובד המדינה עומד בדרישות הבאות: 1.לא בעל חשבון מוגבל, 2.משכורת נטו בבנק מעל 3500 ש"ח ללא עיקולים בחשבונו, ניתן לקבל הלוואה עד 50.000 ש"ח לתקופה של 5 שנים בהחזר קבוע של 1000 ש"ח בחודש , דרך תלוש המשכורת , כלומר , התחייבות חודשית של 1000+ 200 ש"ח. האם מדובר לדעתכם בהלוואה הוגנת? איזה המלצות יש לכם לנהוג בתבונה בסכום הנ"ל כדי לשפר את איכות החיים לתקופת זמן ארוכה ככל שניתן. ליל מנוחה ותודה

אלוני.

New member
משהו לא מסתדר

אתה כותב שההתחייבות היא ל 1000 + 200 = 1200 ש"ח בחודש ? זו ריבית של דון קורליאונה. בהנחה שההחר הוא 1,000 ש"ח כולל ריבית (לווית 50,000 וחמש שנים תחזיר 60 תשלומים של 1000 וסך הכל 60000 ) , ובהנחה נוספת שאתה מדבר על הלוואה לא צמודה אתה מדבר על ריבית שנתית של 8% לערך- לא הייתי רץ אחרי הסוכן....

הבנת נכון

ההחזר של ההלוואה הוא 1000ש"ח בחודש , מדובר בהתחיבות ל 5 שנים , כאשר הבטחונות שניתנים לבנק אשר נותן את ההלוואה הם: א.היות מקבל ההלוואה עובד מדינה במשרה קבועה. ב.פתיחה של ב.חיים אשר משועבד לטובת הבנק עד לסיום ההלוואה ומדובר בפרמיה חודשית שבין 100-200 ש"ח. עדיין לא מונחים בפני כל פרטי ב.החיים , ולמשל השאלה האם ניתן להסב זאת לתוכנית חיסכון בתום 5 השנים עדיין לא נשאלה. כיום אני זקוק לרוב סכום ההלוואה במטרה לרכוש רכב בסדר גודל של כ 20 אלף ש"ח , ובמטרה לממן הוצאות משפטיות בסדר גודל של כ 20.000 ש"ח ואין בפני אופציה אחרת למצוא את הסכום מבלי לפנות לשוק אפור או לגורמים מפוקפקים. המינוס שלי הוא בסביבות 14.000 ש"ח + הלוואות שאני מחוייב עליהן בסדר גודל של כ- 80.000 ש"ח. מה עושים?

אלוני.

New member
זו הלוואה "רעה"

מה עוד שאתה מדבר על פרמיה של 100-200 ש"ח לביטוח חיים. אל תיגע בה.

למעלה